Cele mai noi recenzii de parfumuri!

Aici poti citi cele mai noi recenzii de parfumuri. Foloseste instrumentul de selectare a datei pentru a gasi recenzii din trecut.!
Search by Date:  
Kenzo Parfum D'Ete Kenzo de dora 2014-10-22

Mie mi-a plăcut f mult acest parfum. Parca e făcut pt mine

Kenzo Parfum D'Ete Kenzo de dora 2014-10-22

Mie mi-a plăcut f mult acest parfum. Parca e făcut pt mine

Antonia Puredistance de SIMONA-FLORINA 2014-10-22

Antonia este , din punct de vedere al compozitiei , un extract de parfum , cu o concentratie de 25 % . Din punct de vedere al impresiei olfactive , dupa atita Amouage , MDCI si Xerjoff , este o binecuvintata gura de aer proaspat .

Am tot intirziat sa-l testez pentru ca Georgiana i l-a recomandat fiicei mele si , intr-adevar , este substitutul perfect , ba chiar mult mai mult decit atit , pentru 212 .

Deci , Antonia este un parfum european , cu un miros actual si moderm , extrem de proaspat si de feminin .

In deschidere am simtit imediat amestecul floral , dulceag putin , din iasomie si ylang-ylang dar , dupa 15-20 minute , se strecoara subtil dar ferm si definitiv note verzi-amarui . Acestea taie din dulceata deschiderii si adauga un rafinament deosebit parfumului .

Atit ! Parfumul nu se mai schimba ( nici nu-mi doresc caci este rafinat cu virf si indesat !) dar siajul se estompeaza treptat . Dupa 3 ore , siajul este foarte delicat si Antonia se stinge usurel , timid si finut , asfel incit dupa 5 ore iti mai ramine doar regretul ca s-a terminat .

Ce am observat : Antonia este foarte bine pus in valoare de aerul umed si rece de afara ; ii da viata , parca , il umple de vioiciune si-i exploateaza la maxim acele note verzi-amarui . Caldura il turteste si-i stinge stralucirea .

FRUMOS , FOARTE FRUMOS !

P.S. Scuze , am uitat sa mentionez vaniluta " complicata " , cam greu de recunoscut , din ultimele 2 ore de viata ale parfumului .! De ce s-o fi ascunzind asa , aparind doar cind si cind , numai ea stie !

Dune Dior de SIMONA-FLORINA 2014-10-21

FEMINITATE , numele tau este DUNE ! PASIUNE , numele tau este DUNE ! MISTER , numele tau este DUNE !

Pe vremea cind aveam atit de multe de realizat incit nu imi permiteam niciun strop de slabiciune si totul trebuia planificat cu rigoare matematica , a parut si DUNE in viata mea . Ce mi-a adus ? Frumusete , complexitate , eleganta , maturitate , echilibru , NOBLETE si multa , multa PASIUNE . Ma rascolea , ma bulversa , scormonea cu blindete in adincul fiintei mele si scotea la suprafata o gramada de minunatii : bunatate , feminitate , serenitate , tihna , gingasie . Si-mi spunea : " Uite si tu ce ai aici ! De ce nu te folosesti si de ele ? Pina si o floare poate fi o arma daca stii sa o minuiesti !"

Si-l ascultam , caci asa era DUNE :un povatuitor , un professor . Ma lua pe aripile lui si , in lungile noastre calatorii deasupra desertului fierbinte , imi explica , plin de blindete , ca viata este precum dunele : astazi au o forma , miine- alta ; totu-i trecator si e pacat sa rezumi viata la o lunga lista cu obiective indeplinite .

Un parfum rotund , ca o miere usor lichefiata , dulce-amarui , cu un siaj moderat si o longevitate cit o lectie de viata .

SUPERB ! Mi-e dor de el !

212 Carolina Herrera de SIMONA-FLORINA 2014-10-21

212 a fost unul dintre parfumurile mele de inceput . L-am purtat primavara si vara , cu mare devotament , pentru mirosul sau proaspat si delicat .

Asta a tinut pina cind fiica mea a implinit 11 ani ; atunci , intrebata ce si-ar dori drept cadou , mi-a spus ca ii place tare mult 212 , " cum mirosi tu , mama ! " . Ei , asa a ajuns sa faca istorie bombita argintie pe pielea fiicei mele ! L-a purtat zi-de-zi vreo 9 ani , pina acum vreo doi ani . Era emblema ei , parfumul-semnatura . " Curat " si limpede ca cristalul , onest si de incredere , a fost partas la toate realizarile ei din anii aceia , si nu au fost putine ! Siaj delicat dar longevitate de invidiat pentru un parfum atit de suav .

Ii duce dorul si acum , amenintindu-ma , de fiecare data , ca abia asteapta sa termine JIMMY CHOO si Oesel , si Honour , ca sa revina la 212 . Ei , vise de copil ! 212 este pentru ea ceea ce a fost Arpege de Lanvin pentru mine - jumatate de inima , de minte si de suflet!

Amarige Givenchy de SIMONA-FLORINA 2014-10-21

L-am purtat cu multi ani in urma , pe vremea cind incepusem sa fiu sufficient de " pe picioarele mele " .

De fiecare data cind il aplicam aveam senzatia ca vad Soarele incercind sa-mi intre cu forta pe fereastra !Imi aducea o mare liniste si enorm de multa lumina in suflet .

Daca nu ma insel , nu era un parfum ci o apa de toaleta si , de aici , marele sau minus : longevitatea scazuta . Ma gindeam , absolut la fiecare purtare , ca , daca ar tine mai mult de 3-4 ore , nu l-as mai schimba niciodata .

Foarte feminin si elegant , aerisit si delicat , cu vagi note amarui . Un parfum drag inimii mele , parte din calatoria mea prin viata .

Dintre parfumurile casei Givenchy, doar de două m-am îndrăgostit, celelalte (mai ales din 2005 încoace) mi s-au părut destul de comune, comerciale, lipsite de personalitate și rafinament. Cele două de care vorbesc sunt deja în categoria clasicelor, alături de Organza și L’Interdit: e vorba de Amarige și de Extravagance d”Amarige. Dacă pe Amarige l-am descoperit în 1999, destul de târziu față de data apariției (dată fiind și vârsta mea destul de fragedă în 1991), Extravagance abia apăruse de nici 2 ani când mi-a intrat în garderobă, în primăvara lui 2000. Îl remarcasem deja la o colegă mai matură și îi apreciam puterea combinată cu un rar rafinament (mai ales în perioada anilor 90).

În recenzia de față voi încerca să prezint varianta actuală a lui Extravagance, adică cea reeditată de Givenchy în 2007 în colecția ”Les parfums mythiques”. Ca paranteză, nu am să înțeleg niciodată discontinuarea parfumului inițial, nici renunțarea la ambalajul acestuia… doar dacă sunt implicate ceva litigii de drept de autor.

De la început trebuie spus că Extravagance nu are nimic în comun cu Amarige. Mărturisesc, ca admiratoare a celui din urmă, că, deși le-am purtat și le port pe amândouă de aproape 15 ani, nu am găsit motivul pentru care Extravagance este considerat flanker al lui Amarige. Nu au nimic în comun nici ca gen de parfum, nici ca note. Extravagance este un parfum cu personalitate proprie, nu are profunzimea și nici căldura lui Amarige, dar este o explozie chypre-florală cum puține mai există pe piață. Cine l-a mirosit o dată, îl recunoaște dintr-o mie, iar cine nu îl cunoaște, devine brusc curios să știe mai multe. Parfumul se deschide cu note proaspete, de mandarină și frunze verzi și apoi se așează foarte frumos pe piele într-o combinație de note pe care nu le identific individual, poate doar căpșuna o percep destul de distinct (deși nu mai apare în varianta actuală, eu o simt foarte bine și, de altfel, ea dă și caracterul distinct al parfumului; însă nu este o căpșună dulce, sintetică, ci una verde, crocantă și ușor astringentă, asemănătoare unei limonade cu căpșuni, fără zahăr). Nota verde-astringentă se menține aproape pe toată ”viața” parfumului pe piele, dar e încălzită puțin, în final de ambră și lemn de santal.

Acum despre longevitate și siaj: fără îndoială siajul există, eu l-aș încadra la ”mediu”, dar invariabil, de câte ori îl port, este remarcat, chiar și de la distanță. Longevitatea e și ea medie spre scurtă (necesită reaplicare destul de des, dacă îl vrem întreaga zi alături), dar aici cred că e o chestiune de reformulare… și aici intervine deja diferența față de varianta din 1998. Extravagance-ul de acum e, sub aspectul longevității și siajului, în umbra celui original, ceea ce nu se poate spune, de exemplu, despre Amarige. Din listarea oficială a notelor se observă că versiunea actuală este mai ”săracă”, deși parfumul nu și-a pierdut complexitatea (mai am cca 10 ml într-un flacon-stylo din cel original, așa încât pot să compar). Deși exista și există doar în versiunea Eau de Toilette, versiunea 1998 era mai uleioasă, mai atașată de piele și nu necesita reaplicare (asta îmi amintesc perfect).

Extravagance poate fi purtat primăvara, fără îndoială atunci îi sunt puse în valoare toate calitățile, dar poate înveseli cu succes și o zi de toamnă. Îmi amintesc că, în anii 2000, îl purtam și vara, dar în zile mai răcoroase. Varianta actuală abia mi-a intrat în garderobă, așa încât nu am apucat să-l port în anotimpul cald, deocamdată mă bucur de el în această toamnă blândă, pentru că îmi trezește multe amintiri din ”tinerețe”. Este un parfum superb, care nu și-a pierdut foarte mult, prin reformulare, din calitățile inițiale, într-un cuvânt, nu e o dezamăgire pentru iubitorii versiunii inițiale.

Amouage Epic Woman Amouage de GIANINA ANASTASIU 2014-10-20

Îl port de două zile şi m-a răpus!!! Cu frumuseţea lui, cu delicateţea lui, cu complexitatea lui.
Frumuseţea - pentru că este atât de reuşit amestecul trandafir-oud-tămâie, încât simt că mi se taie respiraţia de fiecare dată când mă mişc şi un voal de miresme se ridică în jurul meu.
Delicateţea - pentru că deşi notele componente sunt puternice, înnobilate de tămâia care le dă un aer profund şi fumuriu, siajul este moderat aşa cum trebuie să fie inefabila eleganţă a nobilităţii autentice.
Complexitatea - datorată armoniei perfecte a melanjului de condimente, lemn şi flori discrete, învăluite de tămâia argintie care le dă un aer când cald, când proaspăt, frumuseţe pe care nu pot să o mai disec pentru că simt că aş profana-o.

La ceas de seară în minaretul poleit de razele argintate ale lunii muezinul cheamă credincioşii la rugăciune. A mai trecut o zi fierbinte peste Persia, oamenii sunt obosiţi şi vor să se culce. Undeva sus la o fereastră a palatului se vede pâlpâind o lumină palidă. Pe perne brodate cu fir de aur, înveşmântată în voaluri dantelate, stă Şeherezada şi cu glasul molcom spune o poveste. Povestea celor O mie şi una de nopţi.
Câte seri au trecut de când a intrat în iatacul sultanului cu spaima că va fi omorâtă la răsăritul soarelui? Cine mai ştie?! Le-au pierdut şirul şi ea şi regele ei. Şi cum să fie altfel, când Şeherezada l-a cucerit cu poveştile ei, cu înţelepciunea ei, cu statornicia ei, cu dragostea ei, cu parfumul ei. Povestea lor trăită în iatacul mirosind a tămâie argintie şi a trandafiri catifelaţi. O poveste fără sfârşit, o iubire fără sfârşit...

Dior Homme Parfum Dior de rose_selavie 2014-10-20

Dior Homme Intense a fost o aparitie neasteptata in peisajul parfumurilor de la Dior, primit cu aplauze de publicul feminin datorita aerului decadent, pudrat si dulce, genul care trezeste instincte primare si cand il mirosi iti vine sa exclami oooo mmmmm fara sa mai cauti adjective prin mintea incetosata de pasiune. E un parfum care pericliteaza relatiile, caci de-l simti pe alt barbat decat al tau nu stiu la ce ar putea conduce. De multe ori il vedem mentionat pe forumuri ca parfum cu miros de make-up si recunosc ca fac parte din grupul acelor femei care si-l doresc strict pentru ele.

Din pacate, desi initial sotul meu l-a gasit bun (pe mine), a zis ca nu l-ar purta ca miroase a…creta (iris in traducere) si lui ii place oudul. Dar poate am sanse sa-l induplec cu editia Parfum, fiindca aici latura efeminata este redusa aproape la zero de prezenta obstructiva a notei de pielarie. Fina, moale, dar e pielarie si are iz masculin.

Aici irisul a fost ascuns pana la intalnire in interiorul unei jachete din piele, emanand doar un vag parfum floral, iar spre baza apare si mirosul de pudra, insa acum pudra fina, usoara si dozata minimal se asterne pe gulerul jachetei de piele. Este urma sarutului primit din partea femeii care ar face totul pentru acest barbat care miroase ravasitor de senzual.

Coco Noir Extrait Chanel de rose_selavie 2014-10-20

Recunosc ca nu m-am aruncat cu bratele deschise la pieptul lui Coco Noir cand a aparut acum doi ani, pentru ca imi pareau suficiente Coco Mademoiselle si Allure Sensuelle cu acelasi paciuli aspru, insa undeva la o distanta de vreo jumate de an, cam asa, tot testandu-l prin parfumerii i-am prins mesajul si misterul si in final mi-a cazut cu tronc definitiv.

Proaspat lansata varianta extrait are un debut dominat de niste note verzi ce nu par la fel de accentuate precum in apa de parfum. Deschiderea e de un verde smarald, simt foi si frunze umede intr-o padure umbroasa care emana arome terestre, intunecate, racoritoare, acoperite de bruma. Inceputul acesta verde e deosebit de fin si elegant, avand acel preabinecunoscut aer nobil si distant al casei Chanel.

Colaborarea dintre Jacques Polge, parfumierul casei Chanel si Christopher Sheldrake - magicianul datorita caruia ne putem desfata cu misterioasele arome orientale ale parfumurilor Serge Lutens - este cat se poate de inspirata si de aceasta data pentru ca uneste intr-adevar doua lumi, anume sicul parizian fuzioneaza cu orientul, iar rezultatul este cat se poate de magnific si MODERN, ca sa nu uitam de clasicul Coco din `84 cu aura lui cremos-ambrata, de asemeni un oriental, insa prin comparatie mult mai matur si serios.

Extrait porneste asadar ierbos, cu paciuli ca varf de lance, iar apoi apar tonurile balsamice de tamaie fina si rasini. As spune ca are o piramida inversata. Devine tot mai fin cu timpul in loc sa se impacheteze in note dense si opace inspre baza. El se deschide, respira, vrajeste. Seamana foarte mult cu varianta edp, insa acesta pare a avea o latura androgina ceva mai pronuntata deoarece florile aici sunt doar schitate pe fundal si nicio clipa nu vin in fata, fapt care ma determina sa nu vad niciun impediment ca un barbat modern sa-l puna pe piele si sa iasa cu incredere din casa mirosind divin a aceasta potiune din paciuli, tamaie, rasini, tonka si vanilie.

E de toamna, foarte placut pe piele, dar observ acelasi paradox precum la toate variantele de parfum pur de la Chanel, anume lipsa siajului. Are o prezenta minunata pe piele, de acolo nu pleaca decat dupa ce te speli, insa nu are acea putere extravaganta pe care multi o pretind de la un parfum care costa atat.

Eu una imi savurez deocamdata ultimul sfert din sticla de apa de parfum si mai departe las totul in seama destinului, desi undeva in subconstient cred ca deja mi-l doresc si pe acesta. La fel si pe celelalte variante de parfum pur de la ei. Tocmai redescopar zilele astea Allure Sensuelle edp cu a sa putere magica de seductie, deci niciodata Chanel nu va fi pentru mine un capitol incheiat, din contra, oricate alte parfumuri as explora, Chanel e o casa la care ma intorc mereu si recumpar parfumurile lor pe care le iubesc din tot sufletul.

Memoir Woman Amouage de SIMONA-FLORINA 2014-10-20

Doamne , ce parfum ! Puternic , inconfundabil , unic si profund feminin , creat special pentru acele femei care-si iubesc creierul mai mult decit orice si tocmai de aceea simt ca au nevoie , in contrapondere , de ceva care sa le incalzeasca sufletele ! L-am iubit de la prima purtare si ma declar indragostita si acum , cu toate ca mi-e profund rusine de faptul ca i-am refuzat de fiecare data Georgianei de la Elysee bloterrul cu Memoir .

Dorothee Piot m-a incintat de nenumarate ori cu creatiile sale si este , alaturi de Cecile Zarokian , preferata mea . Pe Daniel Maurel , partenerul sau pe acest minunat parfum , l-am iubit incepind cu LYRIC .

MEMOIR are o deschidere superba , plina de personalitate ,in care eu intuiesc un vals plin de pasiune , dar executat cu o rigoare matematica , cu o tamiie divina vibrind in bratele unei lacramioare usor nostalgice . As fi tentata sa spun ca este un parfum floral dar este mult mai mult decit atit !

As fi crezut ca dragostea tamiiei cu lacramioara va dainui o vesnicie dar nu : in actul al doilea , tamiia nestatornica abandoneaza delicata lacramioara si se angreneaza intr-un adevarat menage-a-trois : un tango fierbinte cu pielea ; o ! dar ce piele ! suava , moale , greu de descris in cuvinte ; doar ca nu a venit singura , ci de brat cu un trandafir rozior , cu obrajii imbujorati de emotie ! Un tango in trei cred ca nu a mai vazut nimeni dar asta se petrece sub ochii mei , sub neuronii mei deja euforizati !

Siajul ,destul de mare la inceput ,devine , dupa o ora, exact atit cit trebuie , cit sa nu fluture " pacatul " in mod ostentativ , sub nasul tuturor . Longevitate - suficienta ! Atit cit sa intuiesti ca exista si un act trei , in care note pe care nu le pot identifica , senzuale si feminine , vag-vag animalice , se prind si ele intr-un dans ; sunt zapacita de incintare si nu mai pot sesiza pasii .

Prin complexitatea si eleganta sa , ar trebui sa fie un parfum de seara dar , inca de la primul moment , fiinta mea a strigat : " il vreau la birou , zi-de-zi , linga mine ! " . Si-asa voi face ; simt , intuiesc faptul ca este exact ce-mi trebuieste in fiecare zi , sa ma echilibreze , sa-mi dea incredere , sa ma faca sa ma simt feminina , fara ca autoritatea mea sa se simta lezata in vreun fel .

Very Irresistible Givenchy de ramorariu 2014-10-19

Nu l-am putut suporta.L-am avut acum cativa ani. Un soliflor care imi dadea dureri de cap.La propriu. In nici un caz de purtat la birou. Imi venea sa imi cer scuze de la toata lumea in singura zi in care l-am folosit. Il primisem cadou de la sotul meu in ziua precedenta si din politete m-am parfumat cu el.. Nu este un blind buy indicat.

Very Irresistible Givenchy de Kristal 2014-10-19

Trandafirul perfect- indemodabil, simplu, proaspat, potrivit in orice moment si la orice varsta. Il tot port de cand s-a lansat si nu pot fara el, fie vara, fie iarna. Are o formula simpla insa bine condusa- trandafir si un strop de anason stelat. Miroase a parfum vesel dar in acelasi timp usurel `intepat`, e irezistibil si tine pe piele o vesnicie. Foarte versatil, mereu generator de complimente, usor de purtat si modern. Merge la blugi, la taior, la serviciu, seara, dimineata, oricand.

Cu siguranta exista si alte parfumuri cu trandafiri, mai de pedigre si mai de soi, insa acesta e un trandafir compus din cinci esente diferite, adunate la un loc si acidulate cu anason: rezultatul este un trandafir de laborator, fin si efervescent, ca o sampanie proaspata, vesela si, ei bine, irezistibila! Ce sa mai- e trandafirul MEU si il iubesc din tot sufletul, probabil il voi purta toata viata.

Varianta edp nu imi place deloc, pt ca are paciuli si vanilie la greu. Farmecul din edt e trandafirul rece si acidulat, cu un subton verde, proaspat. Iubesc vanilia si paciuliuliul, dar in edp, mai mult strica. Nici flankerele celelalte, multe, mult prea multe, nu imi spun nimic - sunt fana a VI edt si il gasesc, asa cum e, PERFECT.

Lumiere Blanche Olfactive Studio de SIMONA-FLORINA 2014-10-19

LUMIERE BLANCHE este un parfum splendid , foarte subtil si rafinat .

Pe pielea mea se simte , fara niciun dubiu , masculin , dar este o masculinitate delicata si proaspata , plina de tandrete si sinceritate .

Siajul este foarte slab , aproape inexistent , iar longevitatea este , si ea , la fel de redusa ; dupa 2 ore , doar mirosindu-mi cu insistenta pielea mai pot simti mireasma suava a parfumului .

Este potrivit verilor toride si barbatilor tinerei , blonduti si delicati .

Acest parfum este chiar asa cum il descrie numele : LUMIERE BLANCHE , sclipind timid si delicat sub puterea nemiloasa a soarelui ! O lupta inutila !

Red Musk The Body Shop de Kristal 2014-10-18

Miroase foarte interesant si mi s-a parut unisex. Este in genul lui Eau de Bavx de la L'Occitanne, ca atare aduce si cu Tom Ford-ul din care acesta e inspirat. Miros ciudat, vag medicinal, notele nu sugereaza impresia olfactiva reala. Dupa un timp scortisoara paleste si apare un fel de vanilie afumata, imbibata de mosc, dulceaga de la tutun, foarte misterioasa si rafinata. Nu-i genul meu dar este de apreciat si cred ca barbatii ar face bine sa-l testeze, pt ca miroase ca o nisa scumpa si androgina. The body shop se misca cu talent si ultima mea vizita la ei m-a facut sa-i reconsider calitatea. Acest Red Musk , impeuna cu parfumul lor cu tutun, caruia nu i-am retinut numele, miros exact ca niste nise sau lansari indie. Iata ca L'Oreal poate, numai ca trebuie sa si vrea. In cazul asta a vrut. Si-a putut. Minimalism, note interesante, bravo! In timp ce Yves Rocher se globalizeaza coborand calitatea si tinde sa devina un fel de Oriflame sau Avon, TBS tine de segmentul lui indie, castigat mai demult prin vesnic tanarul White Musk.

Este atat de frumos construit incat ma impaca definitiv cu casa Boucheron, pe care pana acum n-am prea iubit-o. Mai concentrat ca varianta edp, seamana cu ea, insa e infinit mai reusit, mai puternic si mai plin de personalitate. A disparut accentul pe flori albe tari si impresia e de eleganta seducatoare, vanilata si mierie. Un fel de Lady Million classy si dezbracat de orice pitiponcism :))))
Fructe si flori ca intr-un sirop proustian, parca si vezi in fata ochilor o tinuta crem, o glezna fina, un suras perfect de femeie care stie ca-i frumoasa.

E foarte reusit acest elixir cochet, in care iasomia, floarea de portocal si vanilia se impletesc vesel si intens si, impreuna cu notele lemnos-parfumate de palisandru, compun un ansamblu care are si frumusete, si dulceata, si o proiectie buna. Nu e teribil de original, insa e delicios! Il voi avea cu siguranta!

P.S.- e facut pentru iubitoarele de florale scanteietoare, siropoase si vanilate si va dezamagi poate pe cele ce viseaza tuberoze sau gardenii profunde. Dar e foarte frumos si imi pare cel mai bun parfum lansat in 2014 in mainstream. Are distinctie, senzualitate si clasa. Singurul minus e pretul- peste 100 de euro in magazine. De asteptat online-ul....

Escape Calvin Klein de leila_mic 2014-10-18

De la primul puff m-a invaluit o aroma cremoasa si fina de musetel, un miros curat si aerisit ... Pepenele galben isi aduce aportul putin dulce, fructat Apoi simt si zambila, aducand in urma-i o gradina frumos inmiresmata
Il consider un parfum potrivit zilelor calde de toamna, care, in Plus zilelor calde de primavara, au in aerul miscat usor de vant aroma mieroasa a frcutelor coapte

EDIT - dupa aprox 21 de ore, timp in care m-am si spalat pe maini de o gramada de ori, partea interioara a mainii pastreaza mirosul parfumului, aroma musetelului fin ... Pot sa confirm Ca are o persistenta de invidiat!!! Si este un parfum superb, ma bucur Ca il am

Crystal Noir Versace de Kristal 2014-10-17

Un mainstream onest cu calitati multiple: siaj si persistenta exemplare, un miros inconfubdabil, genul semnatura, deopotriva seducator si impunator. E un parfum al femeii care isi alinta si exhiba puterea de seductie si unul din putinele Versace de valoare. E comercial insa bine facut, la granita dintre sampon si parfumerie. Nu prea iubesc eu nici gardenia nici cocosul, dar aici imi plac ambele si stiu si de: Sunt reci, deloc cleioase, nu te duc cu gandul la tropice, uleiuri de plaja sau alte chestii dulci ci la skinny jeans, tocuri de 12 cm, par proaspat vopsit, machiaj indraznet si genti statement. Desigur, parfumul miroase sintetic, cu avantajul ca aceasta gardenie simpla si comerciala e lipsita de latura indolica si fanata a florii reale(cultiv gardenia pt ca-mi place forma florii si marturisesc ca gasesc mirosul florii reale covarsitor si mortuar). Nu e cazul aici. CN e un parfum simplut din punct de vedere tehnic, nu produce revelatii, miroase ca un parfum de club sau de discoteca, daca vreti, are un vibe de Avon mai calitativ, insa cand tragi linie, miroase bine si se impune odata cu purtatoarea. Genul de parfum fara farafastacuri, insa feminin si eficient. In ultimii patru ani m-am tot intors la el si asa am decis ca il plac. Direct, sexos, usor extravagant, opulent fara a fi classy, puternic, comercial, e echivalentul unui machiaj cu dermatograf in stilul evident al Cleopatrei si al lui Nefertiti. Nitelus kitsch, in genul kitschului arty si asumat din rochiile Versace si accesoriile Cavali. Genul de parfum potrivit cu prezentatoarele artificiale din showurile italienesti: frumoase, mazgalite cu o tona de machiaj, vorbind repede insa cu vocabular si mesaj limitate. Insa ce mai conteaza cand efectul asupra sexului opus e devastator si imediat. :) (Stiu ca sunt barbati care pretind mai mult de la femei, dar sunt convinsa ca se refera la relatiile pe termen lung. La nivel instantaneu, limitata femeie-aparitie de la TV blocheaza tot in jur si inghesuie in efemera ei prezenta un manunchi variat de reactii primitive si de necontestat). Exact asta realizeaza, parfumistic vorbind, si Crystal Noir.

Back to Black By Kilian de sbsonya 2014-10-17

Cu Back to Black am batut recordul de complimente!L-am purtat doua zile la rand si cei din jurul meu au fost placut surprinsi de aceasta aroma.
Incepe dulce-aspru,de la duetul miere-tutun,dupa care nota de tutun devine mai stinsa si ramane doar mierea in rolul principal.Cateva ore am avut parte de cea mai fina si naturala miere,in notele de baza parfumul transformandu-se radical,fapt ce se datoreaza aparitiei cireselor.
Imi aduce aminte de perioada in care fumam tigari de foi,tigarile alea infuzate cu diferite arome:cirese,miere,vanilie,etc.
Persistenta foarte buna,siaj mare.Il voi cumpara?Cu siguranta!

Playing With The Devil By Kilian de sbsonya 2014-10-17

Primul Kilian incercat,am ramas placut surprinsa de atmosfera diafana pe care o reda PWTD,de aerul discret si notele deloc sintetice.Se vede ca s-a lucrat cu ingrediente high-end ,iar in acest caz pretul e corect si proportional cu calitatea.
Dupa ce se aseaza pe piele devine un fel de skin-scent extrem de senzual,acesta e farmecul lui.Nu va asteptati sa lase dara in urma voastra,lumea nu va va intreba ce parfum purtati,insa cei ce se vor apropia sigur vor fi fascinati de aroma.
Persistenta buna,siaj mediu.

Tresor Lancome de SIMONA-FLORINA 2014-10-17

L-am primit cadou de Craciun , in 1995 , de la firma la care lucram atunci si care avea sediul central in Bucuresti . Eram doar doua femei in teritoriu ; eu am primit TRESOR , iar colega mea , cu vreo 30 de ani mai in virsta , a primit SHALIMAR ; am invidiat-o crunt ! - pina am deschis flaconul de TRESOR .

Aveam 25 de ani ,un copil de doi ani si un sot care facea naveta 160 de km in fiecare zi ; stateam la et1 , intr-un bloc turn , in doua camere nedecomandate si , saptaminal , toaleta erupea de toate cele , de la etajele de mai sus . Un an intreg , dupa ce l-am primit , i-am mirosit doar capacul ; stringeam bani pentru un apartament mai mare si nici nu ma gindeam sa fac asa risipa . ASTAZI , sunt nervoasa ca Jean-Claude Ellena mi-a furat tamiia din DIA WOMAN ; brrr ! CIND AM DEVENIT O BABA ASA DE ACRA ?

TRESOR !TRESOR!TRESOR ! A fost , intr-adevar , o comoara a vietii mele , singurul parfum pe care mi l-am cumparat in mod repetat , caci apoi mi l-am permis . Foarte longeviv si cu un siaj imbatabil , complet nerecomandat spionilor sau celor ce doresc sa treaca neobservati . Imi miroseau esarfele a TRESOR si dupa 6 luni , cind se schimba anotimpul !

In mod normal , ar fi fost prea mult pentru virsta mea de atunci dar fiind de felul meu mai matura si mai sobra , mi s-a potrivit de minune . Il purtam in zilele in care aveam nevoie de un plus de incredere , in zilele pe care le stiam mai grele caci ma impingea din spate , imi dadea putere si incredere .

Un parfum superb , de o rara feminitate , putin dulce , in ton cu ambalajul si culoarea sa . Si-acum , cind il vad in Sephora , intind mina catre el dar , cu atitea reformulari , mi-e teama sa nu=l gasesc mutilat si-l pun la loc pe raft ; il pun , dar dupa ce il string usurel in mina , ne mingiiem reciproc , ca doi vechi si buni prieteni , ce-si cunosc si recunosc valoarea ; sclipirile sale de aur roz , cum doar in vitrinele magazinelor de bijuterii de pe Calea Victoriei poti vedea , imi incalzesc sufletul si-mi aduc in fata atitea amintiri duioase !

O alta fila parfumata a vietii mele frumoase si pline !

Gucci by Gucci Gucci de SIMONA-FLORINA 2014-10-17

L-am cumparat din MARIONNAUD la sfirsitul lui noiembrie 2011 , ca " recompensa " pentru cei 20 de casnicie ( sa stiti ca l-am recompensat si pe sotul meu , un adevarat "martir" , cu varianta masculina a aceluiasi parfum !).

M-a cucerit din prima cu aerul sau sobru si distins ; un parfum extrem de matur si de elegant , de o rara frumusete , care mi-a fost tovaras de nadejde in multe seri . Cred ca ajunsesem sa ma bucur de fiecare petrecere mai mult pentru ca urma sa-l folosesc , decit pentru petrecerea in sine ! Imi amintesc perfect ca imi parea o adevarata impietate sa-l aplic ziua .

Cine l-a facut , ce note avea , cum evolua ? Toate astea nu erau , pe atunci , de interes pentru mine . Percepeam doar senzatia ca trebuieste sa-mi indrept spatele si ca este imperios necesar sa ridic barbia , pentru a fi in ton cu maiestuozitatea parfumului .Poate l-as fi vrut ceva mai longeviv .

Ei , o alta fila ( parfumata ) din viata mea frumoasa si plina !

Flower by Kenzo Kenzo de SIMONA-FLORINA 2014-10-17

Mi-a daruit Dumnezeu suficient de devreme intelepciunea de a intelege ca fericirea poate fi o stare perpetua daca o construiesti din micile "miracole " cotidiene , ca piesele minuscule ale unui puzzle si nu astepti adevarate " cutremure " existentiale ca sa fii recunoscator ca esti viu si sanatos .

Eu mi-am construit fericirea inclusiv din momentele de satisfactie , de putere olfactiva , daca pot spune asa .

Am purtat FLOWER acum 14 ani , imediat dupa aparitia sa . Aveam 30 de ani , un pui de om , fiica mea de 7 ani, linga mine , la fiecare pas si ma simteam regina de cite ori imi dadeam cu acest parfum ! Regina , cuceritoare , imbatabila , in centrul atentiei , desteapta , frumoasa , UNICA ! Pe atunci nu-mi dadea prin cap sa disec notele unui parfum , doar ma bucuram de fiecare sunet al sau si-i bifam vietii, cu mare si flaminda satisfactie , fiecare realizare .

FLOWER era armura mea , sabia mea , era parte din arsenalul meu de "amazoana" , hotarita ca poate realiza , prin consecventa si tenacitate , tot ce-si propune . Tot FLOWER era si stropul meu de slabiciune , de feminitate si de bucurie . Il simteam la cite-o pala de vint si-mi venea sa strig :" IUHUUU ! " .

Multumesc , FLOWER ! Esti parte din " istoria " mea si te voi pastra in inima mea pina la final !

Azzaro Duo Women Azzaro de SIMONA-FLORINA 2014-10-17

AZZARO DUO este , daca imi amintesc bine , caci l-am purtat in vara 2012 , o apa de toaleta .

Extrem de feminina si de calda , cu notele sale rafinate si indeajuns de senzuale cit sa-ti stearga 10 ani din minte si din suflet ,acest mic miracol mi-a luminat toata vara si m-a facut sa incep fiecare zi cu o imensa bucurie .

Ma gindesc la el cu mare drag si mi-l imaginez ca un bulgaras de aur topit , ca o " bombita " cu energie pozitiva si dragoste de viata .

Scriind aceasta recenzie , sub avalansa amintirilor , am senzatia ca totul s-a petrecut acum doua zeci de ani , cind eram cu muuult mai tinara si mult mai temerara . Dar nu au trecut decit 2 ani ; restul , pina la cei douazeci , sunt miracolul infaptuit de micul " receptor "( dupa forma ) auriu .

Mmmm ... Ce dor imi e de el !

Dia pour Femme Amouage de SIMONA-FLORINA 2014-10-17

DIA este cumva un fel de parfum "2 in 1 " .

PRIMUL DIA este covirsitor ; covirsitor de complex , de sofisticat , de frumos , de matur , cu un usor aer retro , amintind de femeile superbe si elegante din filmele de dupa al doilea razboi mondial . Floral , sau nu, aldehidic , sau nu , are un siaj greu si mi-a blocat bronhiile , lasindu-ma fara aer si cu un gust amar , la propriu , in gura .

Dupa aproximativ o ora si jumatate , magia primului Dia se imprastie si , ca printr-o pinza zdrentuita , incep sa vad lumina si sa pot respira cite putin . Ma bucur ca respir si , astfel , pot identifica cel de-AL DOILEA DIA ,ce-si face aparitia la 3 ore de la aplicare . Nu este urit si seamana oarecumva cu primul ; siajul devine delicat si mingiietor , o adevarata binefacere , dar ce folos , cita vreme notele sapunoase sunt cele care ma trag in permanenta de mineca si nu ma lasa sa ma bucur de ce s-ar mai putea simti , cu ceva effort , pe de laturi .

In cele doua ipostaze ale sale, DIA isi termina povestea in maxim 5 ore , probabil fiindca pielea mea nu este suficient de ospitaliera pentru el .

As fi trecut peste toate fara mari regrete daca Jean -Claude Ellena nu mi-ar fi rapit bucuria de a simti tamiia . Parfumurile Amouage sunt recunoscute pentru acest ingredient pretios ; pe el se sprijina aceste constructii maiestuoase , in jurul tamiiei , rotindu-se dupa reguli stiute doar de cei ai casei , se impletesc toate celelalte note . Jean-Claude Ellena mi-a smuls tamiia din nari , caci nu o simt deloc , si mi-a oferit drept consolare un firicel sfios de vanilie , ca un ghiocel sclipind stingher sub imbratisarea taioasa a zapezii .

Hedonist Viktoria Minya de Addict 2014-10-16

Numele i se potrivește perfect. Acest parfum ar trebui interzis,deoarece invită la desfătări de toate genurile : gurmande,bahice,tabacice...si altele,mai puțin cuminți!
În apărarea sa(sic!)trebuie menționat că aceste desfătări sunt de categorie superioară,elitistă ;purtandu-l, vei savura "un produit de confiserie francaise",vei degusta un rom "Havana Club" de 7 ani,vei simți o aromă de "orange tobacco" ...s a m d!

Este un parfum fierbinte și în sensul propriu al cuvantului;a reușit să mă încălzească într-o zi mohorată de toamnă,cand n-am mai simțit nici ploaia,nici vantul.
Notele...destul de greu de individualizat...Se deschide dulce(o piersică foarte coaptă),pentru un minut-două.Apoi devine dulce-amărui,cand apare romul.
Este o fază de senzație olfactivă și gustativă în același timp,parcă adulmeci și sorbi un ceai fierbinte de fructe dulci în care ai adăugat un degetar de rom(Havana...nu esentă de rom!)
Este faza cea mai fierbinte a parfumului,destul de îndelungată,care se va atenua treptat,dar nu înainte de a se împleti cu un alt grup de note,format în principal din floare de portocal,osmanthus si tutun.

Acum s-ar spune că sorbi ultima gură de ceai(care s-a mai răcit,între timp)și fumezi totodată un tutun fin, cu aromă de portocală si piersică.De remarcat că nota de tutun este slabă si nu strică cu nimic armonia florilor!Și tot fumezi,pentru că această fază are o durată mare.

Tarziu reușesc să se insinueze notele de vetiver și cedru-extrem de discrete,ele nu vor reuși să domolească valvătaia acestui parfum.Vanilia este în doză mică,suficientă însă,deoarece parfumul are altă orientare.

Longevitate mare,siaj moderat spre mare.

De purtat...cand anume?...Habar n-am!...Rămane la alegerea imaginației fiecareia dintre noi!

Amarige Givenchy de andrasb 2014-10-16

Inca unul din parfumurile mele preferate, caruia am intarziat sa-i fac o recenzie si nu-mi explic de ce... L-am descoperit demult, de la sfarsitul anilor 90, cand eram mult mai tanara dar il purtam cu mult drag...Am avut cativa ani buni in care mi-a lipsit din garderoba si am reluat "relatia" acum doi ani. Nu il gasesc afectat de vreo reformulare, e acelasi parfum elegant, cald, invaluitor. Eu nu il gasesc deloc "clasic", nu are acea "raceala" specifica marilor clasice, are in schimb ceva care pe mine ma face sa-l alint "mierea amara". Nu simt fructele aproape deloc in Amarige, in schimb simt garoafa si tuberoza, iar in final boabele tonka si vanilia. Nu il percep ca pe un parfum opulent sau "bomba olfactiva", niciodata nu am simtit ca ma poarta el pe mine...Poate de aceea nu l-am simtit nepotrivit si l-am purtat cand eram "in my twenties", primeam si complimente, chiar imi amintesc ca eram undeva in strainatate si cineva mi-a spus ca ma reprezinta foarte bine: "it's very YOU" :) Cu toate acestea, nu l-am adoptat ca parfum-semnatura, dar nu-mi va mai lipsi niciodata din garderoba, mireasma lui aurie ma linisteste si imi da o stare de confort. Il port mai ales toamna, in octombrie, alternativ cu Dune, atunci parca i se simte cel mai bine caldura.

Rose de Siwa MDCI Parfums de SIMONA-FLORINA 2014-10-16

I-am tot refuzat Georgianei de la Elysee esantionul de ROSE DE SIWA , fiindca nu doream un parfum atit de centrat , de focusat pe o nota ; miroseam pe blotter , destul de superficial , recunosc , iar mirosul dulce si pufos , de un roz absolut , imi infatisa o jucarioara de plus pentru fetite . Intr-un final , cind m-am trezit (si) cu el in saculetul parfumat si insotit de cartonasul cu gindurile bune ale Elenei , mi-am zis ca-mi sunt prea dragi , amindoua , ca sa le refuz .

Recunosc , cind zic MDCI , automat creierul meu este in expectativa si un fior "parfumat " strabate intreaga mea fiinta ; astazi , fiorul a fost ROZ ; dar nu de la un trandafir roz , cum m-as fi asteptat ,ci de la cel mai splendid BUJOR roz . Cred ca Francis Kurkdijan a dat iama in gradina mea si a cules pretiosii mei bujori roz care , cu dulceata lor amagitoare , inmoaie pina si "inima " bradutului argintiu ce-i vegheaza !

Ei , pe linga bujor , din cind in cind , imi da ghiont si un trandafir bulgaresc ; unchiul meu era , cu zeci de ani in urma , granicer la Giurgiu si ne aducea sticlute cu esenta de trandafir bulgaresc ; asa este si trandafirul din ROSE DE SIWA , doar ca mult mai aerisit . Dealtfel , aceasta creatie MDCI este mai putin corpolenta decit suratele sale , ai vrea s-o prinzi in mina , cum stii ca ai senzatia cu celelalte , si nu poti - se strecoara usurel , prelingindu-se ca un fum .

In faza sa florala , parfumul este , pentru mine , cam simplut , cam copilaresc , pentru "suflete curate " , pentru femei delicate , bune de pus in rama . Siajul , pe acest segment , este moderat .

Dupa aproximativ trei ore , parfumul se dezbraca de haina sa florala si se metamorfozeaza intr-un lemnos de mare finete , rafinament si feminitate doar ca siajul devine inexistent si ramii doar tu in bratele parfumului ; nu sunt stringeri ferme , ci doar mingiieri sporadice , pline de gingasie .

Un parfum extrem de frumos , care te imbie sa nu uiti ca esti femeie , ca ar trebui sa nu fii coplesita de toate grijile Pamintului ci sa-ti aloci , macar rareori , un pic de timp in care sa te lasi " pusa in rama " spre a fi admirata si iubita cu o infinita tandrete .

24 Faubourg Hermes de Addict 2014-10-15

Auriu,într-o sticlă elegantă (care a inspirat,probabil,brand-ul "Bond No 9"),mă privește cu un aer superior ori de cate ori trec pe langă raftul său,parcă spunandu-mi :"Treci mai departe,știi că suntem incompatibili!".
Un parfum atat de frumos,atat de bine construit,dar atat de puternic,încat îmi dă dureri de cap la fiecare încercare de apropiere.I-am dat tarcoale ani de-a randul deoarece știu "ce rămane" dacă treci cu bine de prima oră:un parfum de regină!!!
De cele mai multe ori mi-a părut a fi un buchet floral în mijlocul căruia se răsfață cateva piersici zemoase.Rareori l-am perceput ca pe un chypre(probabil era vorba de anotimpul în care l-am testat).
Astăzi,însă,am procedat ca și cu "Boucheron":am probat cu simț de răspundere EDT.Doar cu puțin mai atenuat decat EDP,mi-a oferit o primă jumătate de oră la fel de grea...După aceea,m-am plimbat toată ziua cu încheietura mainii la nas,fără să mă mai satur ...
Nu voi renunța la "Faubourg",știu că într-o zi vom fi prieteni buni,mai ales că este unul din cele două parfumuri(pană acum) cu care m-am întalnit într-o viață anterioara!

Timeless Avon de ana odeta cozan 2014-10-15

excelent printre produsele Avon ; are un aer de demult are un bun siaj

L`Elixir Hypnotic Poison Dior de bibiutza 2014-10-15

Fetelor sunt in al 9 - lea cer: printr- o întâmplare fericita căutând in obsesia mea hp - ul migdalat așa cum mai greu se regăsește aastăzi am dat peste ocazia asta numita atât de potrivit : elixir,chiar este un elixir divin ,in sfârșit acea migdala minunata la puterea a zecea cum visam ,simt ca nu am cum sa descriu in cuvinte cat de frumos este acest parfum,te lăsa mut de uimire atunci ccând ai simți aroma, o migdala vanilata așa cum tânjeam de ațâța amar de vreme....mare păcat ca numai este in producție chiar o mișcare nefericita as putea spune ....dc ar mai fi in pproducție mi- as lua cu siguranță rezerve la el:))
P.s: se pare ca nu sunt migdale în el și totuși eu parca le simt:))
Update: pompita,oricat de bine ar arata este un dezastru : se scurge parfumul pe lângă ea, deci trebuie atenție în mânuirea lui, eu l- am rotit un pic și a curs pe lângă ea deci doar pe etajera în nici un caz înclinat de purtat prin geanta în nici un caz..asta este singurul minus, mirosul este divin.

Egra Women Rasasi de ramorariu 2014-10-15

Nu e un parfum tipic oriental. De fapt e foarte european ca si compozitie. Mult paciuli, dar nu mă deranjează deloc, desi, in general nu îl plac.. Un parfum bine închegat, bine construit, fără asperitati. Miroase aristocratic si curat. Îmi amintește oarecum de Dune. Nu ca ar semăna, dar au acelasi aer distins. Din ce spune o cunoscatoare de pe Fragrantica..inteleg ca e Copy paste Narciso-Rodriguez.

Boucheron Boucheron de andrasb 2014-10-15

Boucheron e un "grand classique", dar care poate fi si foarte modern. EDP este puternica, intr-adevar, cel putin la inceput, insa isi pierde din vigoare destul de repede (probabil si din cauza reformularii? Nu am cunoscut versiunea initiala). Pentru mine, Boucheron este narcisa galbena aproape in stare pura, doar spre final imi apare tuberoza si apoi un dram de vanilie. Nasul meu, cel putin, nu percepe nici caprifoiul, nici iasomia, chiar si tuberoza, atat de opulenta in alte combinatii, e umbrita de narcisa, pe care eu o iubesc, de altfel, si ii cunosc foarte bine mirosul, din gradina. Si mie imi place mult combinatia rezultata din atatea nuante, Boucheron poate fi folosit cu succes ca un fel de "manual de note" (ceea ce incerc si eu sa fac, desi deocamdata narcisa nu ma prea lasa), iar eleganta este incontestabila. Il vad, de pilda, purtat cu un costum clasic negru (preferabil cu pantaloni), asortat cu sandale sau pantofi cu toc inalt, cu accesorii aurii si eventual o esarfa micuta, in ton contrastant, in jurul gatului. A, si mai e ceva, un contrast, in acest parfum: e un mare clasic francez, dar are alura unui italian pur-sange!

Elle Xerjoff de SIMONA-FLORINA 2014-10-15

Pe pielea mea , ELLE nu a facut mare lucru ; minunile asteptate s-au risipit sau , mai correct , nici macar nu s-au prezentat la intilnire .

De vina as putea fi eu : numele parfumului , simplu dar plin de semnificatii adinci si fara de dubiu , precum si faptul ca mirosea extrem de dulce in capacul esantionului , m-au determinat , probabil , sa construiesc niste imagini false .

Cind ma refer la ELLE , descriu doar primele 3 ore de la aplicare , caci atit pot percepe eu ; restul , pina la 4-5 ore, cit se mai simte , dar doar ca niste strafulgerari , pentru mine nu prea mai conteaza .

Incepe frumos , este plin , rotund , departe de dulceata prevestita de capacelul esantionului . Nici urma de flori , doar un miros delicat de piele , dar piele imbibata cu tabac . In mod normal , urasc la modul absolut orice iz de tutun , iar pe o femeie mi se pare o crima ; aici , parfumierii din Grasse au reusit un mic miracol caci acel iz de tabac nu ma deranjeaza deloc , este fff fin . Desigur ca acest miracol si-a cerut tributul : parfumului I-a fost stirbita feminitatea .

In concluzie , ELLE este un parfum unisex , departe de feminitatea pe care o asteptam ( STILETTOS ON LEX , de la JUL et MAD si NUIT ANDALOUSE , de la MDCI ,ramin etalon pentru mine ) . Este un parfum modern , deloc floral si departe de oriental, complex , pentru femei parca mereu pe fuga , aflate in competitie cu toata lumea si , inainte de orice , cu ele insele ; femei fara tihna ,care sunt dispuse sa plateasca orice pret pentru a fi cele mai eficiente si indispensabile . Siajul este moderat pentru maxim 30 de min , apoi parfumul ramine lipit de piele , iar longevitatea lasa , in opinia mea , de dorit ; maxim 3 ore pot spune ca ma simt parfumata .

Pacat ...asa un nume simplu si inspirat si un continut , fara indoiala de calitate , dar atit de departe de asteptarile mele !

Safwa Al Haramain Perfumes de alice1968 2014-10-14

este un vis.un amestec fin de condimente.este nemaipomenit!pur si simplu iti incalzeste sufletul.are persistenta si siaj f bune.

Attar de Roses Keiko Mecheri de nelly_rose 2014-10-13

Cand l-am testat prima data, acum vreun an, am asociat Attar de Roses cu dulceata de trandafiri si pot sa spun ca dupa cateva purtari mi-am mentinut aceasta parere.
In acest parfum se simte un trandafir Ta'if indulcit, se pare, nu cu zahar, ci cu ambra. Nu simt notele de pielarie si nici ambra ca atare ci doar aceasta dulceata de trandafiri roz. Parfumul isi diminueaza usor dulceata de la inceput si ramane astfel pana la sfarsit. Dar chiar si asa, mereu mi s-a parut un pic prea dulce pentru mine si l-as fi vrut o idee mai proaspat dar e doar o chestiune de gust personal. El nu e un parfum foarte dulce.
Este extrem de feminin si "roz" fara sa fie copilaros. Nu este intens, coplesitor insa il simti toata ziua si cred ca daca maresti doza l-ar simti si ceilalti.
Este un parfum foarte purtabil, care imi place, dar pe care nu l-am putut iubi pana acum. Dar mai e timp.

Classique Jean Paul Gaultier de narghita 2014-10-13

incontestabil !!!

Dolce Vita Dior de rose_selavie 2014-10-13

In timp ce toata lumea e foarte atenta la reformularile repetate prin care trece de cativa ani bietul Addict, in celalalt colt al scenei teatrului Dior intr-un loc mai putin vizibil Dolce Vita isi joaca mai departe rolul vechi de diva italiana, insa fiind in penumbra lumea poate nu a sesizat micile schimbari prin care a trecut. S-au scurs anii peste chipul ei dulce, iar acum tenul ca de piersica, buzele cu parfum de vanilie si parul in nuanta scortisoarei si-au pierdut ceva din stralucirea de odinioara, a se citi "au iesit din trend" daca e sa ne luam dupa stupidele tendinte actuale, deci necesitau mici retusuri pe alocuri.

Dolce Vita de azi e ca Nicole Kidman in faza injectiilor cu botox, cand expresia ei devenise dintr-o data crispata. Asa si Dolce Vita, e tot acelasi parfum, dar parca totusi nu. Undeva le nivel aproape imperceptibil s-a petrecut o schimbare. Nu stiu in ce an exact, ca nu l-am mirosit de ceva vreme buna, dar ieri mi s-a parut ca nu mai are aceeasi dimensiune, acea dulceata picanta ca-n trecut. Intotdeauna am simtit in el si o pruna rascoapta, indolica, a carei parfum dulceag imbraca restul notelor dulci si condimentate, desi nota nu este listata in piramida oficiala. Acum acel ton fructat de mare efect a fost sters si…neinlocuit cu altceva, lasand in urma un crater. Pe langa asta, s-a intervenit si la densitatea parfumului, acum acesta parandu-mi cert mai slab decat in trecut. Era o apa de toaleta, dar umpleai camera cu mirosul lui Dolce Vita. Azi notele nu mai sunt asa strans unite si bogate, ci par a lasa spatiu intre ele, fiecare nota aparand singura si izolata.

Cred ca daca voi dori vreodata sa am un Dolce Vita ca cel pe care l-am iubit, va trebui sa imi iau pana la urma Feminite de Bois de la unchiul Serge.

Casmir Chopard de ggabriela 2014-10-12

orgasm....

Oud Robert Piguet de ggabriela 2014-10-12

arab... tupeist... plin de testosteron... dar obligatoriu purtat cu ceva dulce....

Poeme Lancome de ggabriela 2014-10-12

e un vis... visez la un balci cu batoane de zaahr si un print frumos...

Dolce Vita Dior de ggabriela 2014-10-12

e vata de zahar din parcul copilariei... e bomboanele dintre pubertate si adolescent... e copilarie si sexualitate deopotriva...

Sacrebleu Intense Parfums de Nicolaï de nelly_rose 2014-10-12

Sacrebleu Intense este o varianta reformulata a lui Sacrebleu, pe care eu nu o cunosc, si fata de care se pare ca este mult mai modern.
Este un parfum de iarna, complex, care se incadreaza in categoria parfumurilor cu flori albe si vanilie. Parfumul are ceva din inima lui L'Heure Bleue fara a fi vintage nicio clipa insa.
Boabele de tonka si scortisoara se simt inca de la inceput alaturi de florile albe si tonurile vagi fructate creand un melanj cremos care nu se va schimba foarte mult in timp. Desi este bogat in note, are aer si este foarte purtabil. Siajul si persistenta sunt moderat-ridicate deci poate fi purtat si la birou.
Cine iubeste parfumuri de genul Parfums de Marly-Safanad, JPG-Classique, Lancome - Poeme l-ar putea aprecia si pe acesta. Mie imi place.
Aaa, si era sa uit! Bineinteles ca ar merita testat chiar de iubitorii de L'Heure Bleue, a carui sora mai tanara si mai vesela este.

Roses Elixir Montale de nelly_rose 2014-10-12

Este copia aproape perfecta a lui Dior - Miss Dior Cherie (varianta 2011 pe care o stiu eu) insa mult mai intens, mai persistent si, de ce nu, cu un pret mai bun.
Acest parfum este vesel, siropos, dulce, usor copilaresc dar cu toate acestea miroase a "parfum".
Desi se numeste "Roses Elixir" nu este vorba despre trandafiri si nici despre capsuni pe care eu nu le tolerez mai deloc in parfumuri. Nu pot percepe nicio nota individual, chiar pare a fi un elixir obtinut prin fierberea indelungata a ingredientelor pana cand acestea se contopesc. Are o dulceata de sirop "roz", dulce, de ambra cu trandafiri si capsuna. Cu toate acestea nu il percep niciun moment ca fiind intolerabil de dulce.
Il cunosc de cateva luni de zile, am o mostra din care mai amusin ca un drogat din cand in cand si imi place foarte mult de fiecare data.
Am ezitat sa mi-l iau gandindu-ma ca e prea copilaresc pentru mine si ca m-as plictisi cu el dar se pare ca dupa atata timp inca imi aduce mult prea multa bucurie ca sa mi-l refuz.
De siaj si persistenta ce sa mai vorbim. Punguta de mostre in care sta e dominata de aroma lui, doar e un Montale.

Un parfum care m-a surprins placut , asupra caruia nu stiu cand m-as fi aplecat daca nu il primeam la giveaway-ul lui yoshimi (thanks again,yoshimi).
Recunosc,probabil niciodata!
Imi propusesem sa imi placa o geanta DKNY. Sau o esarfa? Hai macar un ceas!
Cand colo, imi placu parfumul acesta, un miros in premiera in dulapul meu cu parfumuri, pe care l-am purtat cu drag si voie buna( stari iscate chiar de el, ce credeti?)
L-as putea numi parfum”controversat”, din cauza reactiilor starnite in jur, purtandu-l.
Unora le-a mirosit a “ flori , primavara, zambile parca”, altora a “mar verde, da, da, mar verde”. A fost si o categorie infima ( dar cu nas bun, belive me, in ciuda varstei fragede) careia i-a mirosit a castravete verde.
Mie personal mi-a mirosit a cate putin din toate, fara sa pot spune ca domina vreo nota, cu atat mai putin mar verde, care l-a facut celebru si care mie mi se pare mai mult o inducere a ideii de green apple cauzata de forma si culoarea sticlei, nu de miros.
Este un parfum sweet-green, daca mi se permite aceasta incadrare, nepretentios dar foarte prietenos. De obicei mai antisociala din fire cu parfumurile, m-am mirat ca vreo 2 saptamani aproape zinic m-am insotit cu el, fie pe o esarfa cu imens imprimeu floral exotic(desigual kind) , fie pe miniesarfe de matase cu nuante de la dusty pink pana la bleu thalassa.
Surprinzator si prin persistenta si siaj( doamne, de ce am avut idei asa preconcepute fata de parfumurile DKNY?!),e parfumul care m-a readus pentru un timp pe tarmul mainstreamului, in timp ce navigam intr-un ocean al "niselor"(uneori fara busola).

Kiss Me Tender Parfums de Nicolaï de nelly_rose 2014-10-11

Asa cum era de asteptat parfumul miroase a prajitura, a biscuiti chiar, dar fara sa te trimita direct in cofetarie.
Este un gurmand rafinat care debuteaza intens, semanand vag la inceput cu Guerlain-Aqua Alegoria Lys Soleia. Migdalele se simt din plin dar nu sunt singure. Pe langa combinatia centrala de migdale cu heliotrop parfumul are si o nota care ma deranjeaza si l-am testat de multe ori ca sa-mi dau seama care e. Ei bine, e floarea de portocal, care il ingreuneaza parca. Dupa ce se aseaza este mai aerisit si il tolerez mai bine. Sigur ca prajitura nu are doar migdale, are si vanilie, are si un pic de scortisoara si un pic de anason si multe altele...este bine aromata. Nu este foarte dulce, nu copleseste dar se simte de catre purtator si are o persistenta moderata.
Este un gurmand foarte apreciat dar mie nu mi-a picat prea bine prajitura. Dar e frumos si purtabil si chiar merita testat mai ales ca pretul nu e prohibitiv.

Iris Pourpre Keiko Mecheri de Addict 2014-10-11

Rose are dreptate:irisul din Prada(Absolue)este cremos,dar "bătăios".Irisul din "Iris Poudre" este,bineînțeles,pudrat,iar cel din "Impossible Iris"este,zic eu,cel mai realist dintre cele trei(si frumos împletit cu violeta).
În "Iris Pourpre" este un altfel de iris : pare fructat,datorită notei de neroli(într-o doză mică,din fericire,altfel ar fi stricat tot!).Combinația lor seamana a prună.Dar nu este un floral -fructat,nicidecum.Este un minunat parfum chypre,care se dezvoltă pe parcurs.Și se "întunecă",în sensul bun.De aceea nu este un parfum de primavară ; este un parfum de toamnă rece,un parfum de seară,elegant fără a fi opulent.
Cand îl port, îmi spune o poveste melancolică,povestea unei iubiri neîmpărtășite,care a lăsat pentru totdeauna o rană purpurie în suflet...

Rubj Voile d`Extrait Vero Profumo de nelly_rose 2014-10-11

N-am testat nimic de la Vero Profumo pana acum si acest parfum m-a facut curioasa sa mai explorez brandul, fara mari asteptari insa.
Debuteaza cu un miros intens, verde - amarui, de iarba strivita, care se transforma radical si relativ repede in miros de flori albe. Iasomia, florile de portocal si chimionul creeaza o dulceata florala acrisoara, usor verde,limpede, ca de ceai, pe care n-as putea spune ca o agreez dar nu e rea deloc. Parfumul se lumineaza din ce in ce mai mult pe masura ce evolueaza. Spre sfarsit ramane un mosc cu note florale acrisoare.
Siajul e foarte mare, mai ales in primele ore iar persistenta e buna.

Rose Supreme Antonio Visconti de nelly_rose 2014-10-11

Este primul parfum testat de la Visconti, un brand florentin traditional. Rose supreme este o alta alternativa pentru cine cauta un miros de machiaj clasic bazat pe combinatia trandafir-violeta. Debuteaza verde, cu tonuri amarui de bergamota peste care se aseaza combo-ul clasic de trandafir cu violeta. Este un debut rece care se pudreaza si se incalzeste in timp de la heliotrop. In aceasta parte seamana destul de mult cu YSL - Paris dar e o idee mai rece. Are siaj moderat si persistenta peste 6 ore.

Misqaal Tola de nelly_rose 2014-10-11

Misqaal e un parfum mult mai european decat Gulbadan. Debutul parfumului este marcat de un complex de note fumegande in care simt tamaia si notele de piele. Acordul imi este familiar, l-am mai intalnit in pafumurile clasice/de nisa europene. Este un inceput destul de aspru, masculin si ramane asa cel putin 2 ore dupa care se aseaza mai aproape de piele si se indulceste cu acorduri vagi de ambra si boabe tonka. Are listate o multitudine de note dar sunt mixate in stilul parfumeriei clasice fara a fi insa nicio clipa vintage. Nu-mi e usor sa inteleg ce e cu el, cand il simt complex cand simt doar fumegusul. Am avut o senzatie asemanatoare si cu cateva parfumuri de la SoOud.
Are un siaj ceva mai mic decat Gulbadan sau poate mi se pare mie asa fiindca imi place mai mult.
Il consider cam masculin pentru mine desi, din punctul meu de vedere are un debut mai prietenos decat Shalimar.
Parfumurile de la Tola sunt pe alcool si nu pe ulei si se comporta din punct de vedere al siajului ca cele europene.

Gulbadan Tola de nelly_rose 2014-10-11

Gulbadan este unul dintre parfumurile pe care nu stii cum sa le dai jos mai repede de pe piele dupa ce l-ai pus. Iti trebuie multa rabdare si curiozitate sa-l urmaresti. Debuteaza cu un miros intens de balega/pipi de vaca si paie uscate. Nu se simte niciuna din notele delicate listate, toate impreuna creeaza un miros de staul de animale. Dupa vreo doua ore intensitatea aromei de balega se diminueaza si raman ierburi uscate si umede, asezonate bineinteles, cu urme de balega. Nu stiu daca mirosul acesta este de la o varietate de oud sau combinatia de note il creeaza. Spre sfarsit razbate vag si cate un firisor de iarba verde proaspata dar insuficient pentru a te reanima dupa debutul ucigator.
Nu e un parfum decorativ si din ce spune creatorul brandului nici traditional arabesc n-ar fi. Este, sa zicem, o varietate a creativitatii parfumistice arabesti actuale. Siaj are, persistenta are, dar la ce folos? Poate, pe un beduin, sub soarele intens al Arabiei, s-ar aseza altfel.
Este la ani-lumina de Anbar de la acelasi brand care mi-a ramas in minte cu savoarea lui de lichior de visine.

Fahrenheit Dior de admar7777 2014-10-10

Desfac dopul si miros...vine instant dorinta de a pulveriza,apas si bum,bestial,miros portocala mecanica.
Are votul meu,desi prima data am fost reticent,m-a cucerit in timp si pt totdeauna,e un iz pe care o sa vreau sa-l mai adulmec(dati-i timp nu judecati la primul puf mai ales pe hartie)puneti nasu pe el si inchideti ochii....iarna lu 1943,Rusia,margine de padure,razboi,un T3 in husa de piele,improscat la foc automat cu mandarine,iar peste ramasitele acestei scene vantul asterne miresmele padurii,natura reluandu-si astfel cursul...mda un parfum animalic-ozonic-floral-lemnos-infinit-poetic,mirosul unui duel intre fierbinte si rece,punctul in care focul intalneste apa(asta probabil incearca si videoclipul sa exprime,lava,apa,eclipsa).
E pt cei peste 20 ani,si poate fi purtat pe tot parcursul anului(parerea mea),mai usor cu pulverizatul vara,cred ca merge la majoritatea tinutelor insa nu i-l recomand la costum,nu la birou,i-l vad ca un parfum outdoor.In legatura cu mirosul de ''petrol'',mie imi miroase cum miroase Dunarea cateodata vara,motorina pe apa,slepuri,dar in sensul frumos romantic,te face sa vrei sa pleci in lume.

Paco Paco Rabanne de gabyguido 2014-10-10

Seamana pana la identitate cu Calvin Klein-One

CK One Calvin Klein de gabyguido 2014-10-10

Mi se pare identic cu Paco Rabanne-Paco.Nu gasesc nimic placut la el. Primul gand a fost cum sa-l dau mai repede jos.

Vanille Intense Parfums de Nicolaï de nelly_rose 2014-10-09

O vanilie mai dulce decat Vanille-Tonka dar la fel de creativa si interesanta. Debuteaza cu un miros de zahar ars afumat foarte dulce dupa care aceasta dulceata se diminueaza si apare si un miros intepator de scortisoara. Parfumul are si mult aer simtindu-se si o tenta vag mentolata ca de smirna. E o vanilie intunecata, foarte purtabila, potrivita pentru zilele reci. Este persistent, cu siaj bun fara sa fie o bomba.

Vanille Tonka Parfums de Nicolaï de nelly_rose 2014-10-09

O vanilie deosebita, creativa si purtabila, in care se simte, in primul rand, scortisoara, secondata de tamaie si de restul notelor picante. La purtare se simte intepator, usor afumat, usor dulce si usor racoros. Parfumul are mult aer, este simtit de catre purtator si are o persistenta foarte buna. Uneori, ii percep si un usor aer vintage ceea ce ii adauga si mai mult farmec. Alteori percep un miros ca de betisor parfumat.
E un fel de Fragonard - Grain de Soleil cu tamaie dar mai putin dulce si mai aerisit.

Juste un rêve Parfums de Nicolaï de nelly_rose 2014-10-08

Vesel si exotic, cu un cocos cremos si fructat, parfumul reuseste sa te binedispuna instantaneu intr-o zi ploioasa de toamna. Nu pot spune ca discern prea bine alte note dar cu siguranta sunt acolo si invaluie nota predominanta de cocos. Intensitatea lui e suficient de mare cat sa te poti bucura de el cel putin 6 ore. L-am testat si pe timpul verii dar desi l-am gasit si atunci placut , eu nu i-am tolerat prea bine nota de cocos. Acum, pe vreme rece, cremozitatea gurmanda a cocosului este cea care te invaluie placut. Este primul parfum cu cocos care imi place. Sunt curioasa sa-l testez iar la vara dar oricum intentionez sa mi-l cumpar. Cand nu te mai pot opri din a mirosi un parfum atunci stii ca asta trebuie sa faci.

Irisss Xerjoff de SIMONA-FLORINA 2014-10-08

IRISSS a fost creat de catre Jacques Flori , la fel ca si Ibitira , alta esenta Xerjoff .

In opinia mea , este un parfum cu indulgenta UNISEX ,avind rafinate dar sufficient de pregnante elemente masculine .

Daca Ibitira , cu stinjenel in notele de mijloc , este un parfum racoros , IRISSS este un parfum creat special pentru a fi purtat de catre Craiasa Zapezilor ! Argintiu vad in fata ochilor cind il simt si mase immense de gheata transparenta !

Se deschide incredibil de rece si de intimidant , ca un crivat ce-ti congeleaza instant pina si ultima globula rosie ! Ai ramine pe veci de gheata daca textura pudrata a parfumului , dar deloc dulce , nu ar prezerva cea din urma farima de viata din tine .

In aproximativ jumatate de ora devine sapunos si se procopseste cu note evident masculine . Acestea se mai imprastie , astfel incit , dupa inca vreo ora , devine un parfum unisex . Are un siaj delicat si longevitate moderata dar siajul ramine absolut constant , pina la final , tragindu-te de mineca in permanenta .

Irisss este un parfum fabulous de complex , de NOBIL , DE PRETENTIOS dar este absolut fara suflet , fara mila , fara trairi . Mofturos , egocentric si distant pare ca-ti face un favor lasindu-te sa-l porti .

L-as purta cu placere, caci mi-ar foarte util , la o negociere sau la o executare silita , caci impune , induce prestanta , seriozitate si , mai ales , inflexibilitate dar ,lasindu-ma prada lui zi-de -zi , m-ar lovi depresia sau , in cel mai fericit caz , m-as transforma intr-o femeie frigida emotional ( ma rog , asta-i termenul ce-mi vine in minte !) .

Dune Dior de andrasb 2014-10-08

Stau si ma intreb de ce nu i-am facut pana acum o recenzie dragului meu Dune... poate pentru ca, dupa atatia ani de cand imi e aproape de suflet, mi se parea atat de evident ca e unul din cele mai frumoase clasice ever made, incat nu am mai simtit si eu nevoia sa-l laud. Dar, cum de obicei il port toamna, pentru ca se potriveste cu soarele "de miere" al lui octombrie si cu auriul si ruginiul copacilor, am scos sticluta de dimineata si l-am pus pe raftul cu parfumurile "in uz". Mai am, pe langa sticluta inceputa, inca una intreaga cu varianta nereformulata, asa ca nu ma intristez inca...
Dune este complex, atat floral, cat si lemnos, putin fructat-citric la inceput (o idee doar, cat sa trezeasca interesul), dar ce este deosebit la el este "melting-down"-ul (mai degraba decat drydown) - la Dune, aromele se "topesc" impreuna (spre deosebire de alte parfumuri, la care notele apar pe rand, ca intr-o piesa de teatru, si isi interpreteaza rolul separat), se topesc asadar intr-un final cald si protector, dar doar atat, un final care nu te confisca (cum se intampla, de exemplu, cu Samsara, la care am aceeasi senzatie, dar e fizica, e ca si cum m-as scufunda in catifeaua parfumului). E un final in care simti si varful si mijlocul si nu mai vrei sa te desparti de ele.

Visul meu cu Dune: e dimineata racoroasa si insorita de toamna... imi pun puloverul de lana preferat, pulverizez Dune, si plec.... in padure, ma intind in covorul de frunze colorate, inchid ochii, ascult fosnetul vantului si Dune se amesteca cu mirosul inecacios dar unic al padurii, toamna...Atat.

O aromă dulceagă, fără a fi grea, însă. Vanilia şi scorţişoara se simt dar, moscul, bergamota şi portocala le echilibrează, încât parfumul nu te duce cu gândul la o prăjitură, ca în cazul multor altor parfumuri vanilate.E o aromă, dulce dar şi uşor înţepătoare. Notele calde şi nobile ale santalului îţi induc o stare de bine, de căldură.O aromă care inspiră eleganţă şi distincţie.

L'Instant Magic Guerlain de Kristal 2014-10-07

Nu stiu de ce nu imi place DELOC parfumul asta, si mi-e ciuda. Teoretic, are toate, absolut toate notele care imi plac in parfumerie, dar rezultatul, pentru nasul meu, este ingrozitor. Greu, imbacsit, are in el ceva care-mi revolta stomacul. Nu simt strop de migdala, ci un fel de vartej de note grele si prea pudrate, putin gretoase. Cum spune si Addict, ii lipseste aerul, ventilatorul. L-am testat repetat si, ei bine, ne respingem reciproc in mod sustinut. E complex, e Guerlain, insa degeaba. Combinatia de note imi pare lipsita de farmec. Nici originalul caruia ii e flanker nu-mi pare altfel. Imi amintesc cand l-au lansat, pe la inceputul anilor 2000, si eram in principiu entuziasmata, caci doream sa schimb Samsara, semnatura mea atunci, cu alt Guerlain. L-am mirosit si am ramas perplexa: m-am si vazut pe la 65-70 de ani, smochinita si garbovita, brat la brat cu o veche prietena, umplandu-ne impreuna serile prea lungi cu canasta si whist si parfumate, in numele unei vetuste cochetarii cu ceva in genul asta. Nu, nu, cu siguranta nu, la nicio varsta! :)))
Inteleg ca va fi discontinuat si imi explic de ce: chiar daca are multi sustinatori, nu cred ca formula liniei Instant poate fi prizata de multa lume. Am si varianta masculina eau de parfum Extreme si senzatia e aceeasi. Sunt niste parfumuri caznite, opulente insa usor cacofonice. Le lipseste avantul, stralucirea, imi par prea dense, confuze si imbacsite. Pentru mine, cu regret, none of them work.

Cinema Yves Saint Laurent de Kristal 2014-10-07

Este parfumul meu de liniste si atmosfera casnica (nu treburi casnice, relache casnic). Il simt casual dar rafinat, invaluitor, cu citrice blande si o vanilie care nu sare calul, plus un aer tomnatic, jumate distins, jumate cumsecade. Nu e nimic iesit din comun sau seducator, dar e bine facut si are o stralucire aurie, bine redata de sticla frumoasa. Nu, nu este un star de cinema, sau poate este un star in pijama de satin, o actrita de Brodway, nu de Holywood, intre doua contracte, odihnindu-se cu o carte innpoala si un port-tigaret fitzos in mana stanga. Poate si un turban chic innodat sus pe crestet.

Poate fi si parfumul de office al unei femei care isi cultiva si la job feminitatea. Nu e prea tare, nu difuzeaza puternic, nu se impune, dar nici nu murmura cumibtel. Pur si simplu, fiinteaza. Il salveaza de la a fi exilat in categoria "parfum de tanti" o frumoasa combinatie de vanilie afumata si flori transparente iar citricele il impiedica sa se dezvolte imbacsit. Minusul cel mai mare este lipsa lui de anvergura si faptul ca desi usor recognoscibili parca ramane mereu un pic in umbra. Dar e foarte feminin si bland si dupa ce-l porti un timp ii descoperi rafinamente tacute, subtile si care-i pledeaza cauza.

Pentru mine a devenit un Top 5 favorite dupa ce initial l-am displacut total. A durat cam 2-3 ani pana sa-l redescopar, sa-l accept si sa-l iubesc cu adevarat. Dar eu asa patesc cu mai toate parfumurile mele, incep prin a/le vedea mari defecte si sfarsesc iubindu-le calitatile. Cinema este poezia unei zile care nu are prea multe de spus, la urma urmei, o zi pe care trebuie s-o traiesti, preferabil condimentand-o cu putintel farmec. E greu sa/faci o pasiune fulgeratoare pentru sarmul lui vag retro, potolit, dar e lesne sa-l porti si sa vezi ce bine va simtiti impreuna. Un parfum floral-vanilat-bland citric care iti poate completa fericit cam orice imprejurare sau moment al zilei si care merita, inaintea unui verdict rapid, mai multe sanse.

Eau d`Ete Parfums de Nicolaï de nelly_rose 2014-10-07

Ceai de scortisoara cu lamaie, asta este Eau d'ete. Debuteaza cu note amarui de citrice si intepatoare de scortisoara dar se transforma intr-un ceai usor dulce de scortisoara cu lamaie. N-as fi zis ca merge combinatia asta dar iata o inovatie reusita. E o colonie interesanta de purtat vara iar scortisoara ii confera ceva personalitate prin aroma sa intepatoare.
Longevitatea la o prima testare ar fi de 5-6 ore, siajul e bun vreo 2 ore, poate mai mult daca se pulverizeaza din belsug, eu am avut o mostra mica.
Mi-a facut mare placere sa-l testez si m-a facut curioasa sa vad cum sunt celelalte "Eaux" de la Nicolai.

Fig Tea Parfums de Nicolaï de nelly_rose 2014-10-07

Este un parfum bland ca un ceiut caldut si dulceag de iarna. Miroase fructat de la osmanthus si smochina care insa nu se simte intr-un mod evident. Este echilibrat de o prospetime vaga de ceai si condimente. Are o caldura aproape balsamica si imi face mare placere sa-l simt. Surprinzator, se potriveste foarte bine si cu zilele mohorate de toamna desi eu il vedeam mai degraba a fi un parfum de vara.
Parfumul e liniar si are o persistenta destul de mare pentru o apa de toaleta, cam 5-6 ore, iar siajul este satisfacator insa paleste relativ repede. L-am testat dintr-o fiola mica, s-ar putea ca dintr-o sticla cu pulverizator sa aiba performante mai bune.

Proaspat, luminos si vesel, parfumul iti insufla imediat o stare de bine. Are o dulceata florala incredibila care este foarte bine echilibrata de citrice. Nici o ascutime citrica, nici o dulceata exagerata si niciun iz chimic nu strica rotunjimea de nectar a parfumului. Nu cred sa mai fi intalnit un parfum mai vesel si mai luminos ca acesta care sa fie totodata si proaspat. Ramane frumos si oarecum liniar pana la sfarsit, care vine destul de repede, de altfel.
Siajul e moderat, suficient cat sa te bucuri de el insa longevitatea este scazuta, cam 2-3 ore pe pielea mea. Insa e o placere sa-l reaplici.

Insolence Guerlain de bibiutza 2014-10-07

Dintre toate parfumelele mele cel mai drag îmi este acest insolence,
Miros de tei îndulcit cu miere, mirosul pomilor proaspat înfloriți .
Persistentă bună deși este edt, am o sticluță de 30 ml pe care o țin în dulapior ca pe o comoara de seama.nota 10 /10 pentru mine.

Enlevement au Serail MDCI Parfums de SIMONA-FLORINA 2014-10-07

MDCI este magie pura pentru mine ; parfumurile lor , vii , parca , imi cuceresc instantaneu toata fiinta : minte , suflet si trup , deopotriva , ingenuncheaza rapuse de tehnica miraculoasa inglobata in ele ! M-am plecat cu aceeasi admiratie si fata celor pe care nu le-am cumparat , caci au ceva al lor , textura , note grave , joase , lipsite de isterie , un ceva greu de definit in cuvinte , care ma subjuga .

Enlevement au Serail este un oriental de cea mai pura si mai nobila clasa ; somptuos si profund feminin , cald si matur , impunator si inaltator , deopotriva . Este ca un val dens , atotcuprinzator , ce se lasa peste intraga mea fiinta ; il simt pina in strafundul plaminilor si parca si inima imi bate in ritmul stabilit de catre el . Toate misterele ademenitoare ale Orientului , niciodata pe deplin dezvaluite , par adunate si minunat inmanunchiate in acest parfum .

Deschiderea , aproape sufocanta prin dulceata si densitatea ei , este temperata de note piperate ( cel putin eu asta percep ) , piper negru , pus exact atit cit sa nu te simti drogat de puterea ylang-ylang-ului . Dupa vreo doua ore se mai subtiaza , mai pierde din densitate si devine mai aerisit . Te-ai dezmeticit putin , vraja a mai slabit dar , chiar si asa , tot indragostita de el , de parfum ,ai ramas !

Este , pe pielea mea , un parfum de seara si de vreme mai rece . Are un siaj devastatator in prima jumatate de ora , apoi devine din ce in ce mai delicat . Povestea maretiei sale dureaza cam 5-6 ore , destul , insa , pentru a asculta ,ascunsa intre faldurile sale grele si minunat-mirositoare , toate povestile celor 1001 de nopti !

Ibitira Xerjoff de SIMONA-FLORINA 2014-10-06

IBITIRA a fost creat de catre Jacques Flori , "nasul" din spatele Opus 4 , de la Amouage , si unul dintre parfumierii preferati ai casei Xerjoff ( Irisss , XXY,Modoc ,Esquel ,Bouquet Ideale fiind doar unele dintre cele 14 colaborari cu Sergio Momo ).

In opinia mea , acesta este un parfum unisex , extrem de rafinat , de elegant si de frumos . Este , asemeni lui Ciel de dama , un parfum extrem de racoros , ca o boare binevenita de aer proaspat intr-o zi torida de vara .

Pe pielea mea , parfumul este diafan ,cu delicate note verzui ; are un iz de sapun , ceea ce-l face sa miroase a curat .

Notele florale le simt doar sub jetul de aer cald al aparatului de aer conditionat , fapt ce ma face sa-l consider un parfum pentru anotimpul cald .

Vanilia , foarte delicata , in accord cu restul notelor , o percep doar daca imi apropii nasul de incheietura miinii , altfel ,este perfect camuflata de mirosul rafinat si amarui ce domina parfumul .

Mie , IBITIRA imi inspira o imensa esarfa de matase alba , imaculata . Daca ar fi putin mai feminin, l-as putea considera parfumul ideal pentru mirese tinere , de maxim 22 de ani , inocente si indragostite . Asa , poate lumina viata oricarei femei cu sufletul curat , indifferent de virsta .

Un parfum reusit , cu siaj delicat si longevitate moderata , de mare clasa dar cam lipsit de emotie .

Miel De Bois Serge Lutens de nelly_rose 2014-10-05

De pe mostra solida.

E sirop de miere dulce care a stat in butoi de lemn. Aroma de miere este intensa de la inceput la sfarsit. Dar surprinzator, nu e mierea aia dulce de la care te ustura gatul ci e indoita cu apa. E prima miere din parfumuri pe care o tolerez dar parca n-as vrea sa miros a stup de albine.
Dar poate ca mostra solida nu-mi reda toate nuantele parfumului.

La Vierge De Fer Serge Lutens de nelly_rose 2014-10-05

Mostra solida.

Alt crin de la Lutens, unul dupa altul. Spre deosebire de Un Lys, acesta e un bobocel de crin, proaspat si delicat, scufundat in apa.
Parfumul creeaza o senzatie de prospetime acvatica aromatizata cu dulceata florala. Cam asa cred ca ar mirosi o apa de crini.
Este nemaipomenit de placut si tare l-as testa in varianta lichida. As face baie in el si la cat de aerisit e chiar pentru asta pare facut, sa faci baie in el. Nu am simtit nici urma de accente metalice pe varianta solida. Daca n-ar fi asa de scump l-as cumpara asa, aproape blind.

Un Lys Serge Lutens de nelly_rose 2014-10-05

De pe mostra solida.
In primele ore, miroase intens a crin, a 100 de crini mai precis. Aroma florii este redata foarte realist, chiar si aroma aceea usor chimica naturala a crinului. Este primul crin extrem de realist pe care-l testez si care nu-mi pare chimic. Intensitatea asta intepatoare dispare si ramane un miros de crin usor dulceag dar deja imi e greu sa mai urmaresc parfumul pe mostra solida.
As testa varianta lichida de curiozitate. Aroma de crin imi starneste nostalgii si nu am gasit niciun parfum care sa-l redea bine pana acum.

Une Voix Noire Serge Lutens de nelly_rose 2014-10-05

Testat din varianta solida.
Este uluitor de intens chiar si in aceasta varianta.
Este o gardenie cremoasa, intensa, directa care imi aduce aminte de Fracas. Cred ca are si ceva tuberoza.
Comparand-o cu Isabey Gardenia, aceasta pare ceva mai intunecata, ceva mai putin vesela.

Rousse Serge Lutens de nelly_rose 2014-10-05

Testat din varianta solida.
Parfumul este foarte fin si greu de detectat sub forma asta. Pare a fi un ceiut caldut de iarna cu scortisoara si alte condimente. E foarte aerisit, initial eu percep chiar niste note proaspete dar nu-mi dau seama ce sunt.
Cred ca e foarte placut la purtare si m-ar tenta o mostra lichida. Nu pare a fi foarte intens.

Encens et Lavande Serge Lutens de nelly_rose 2014-10-05

L-am testat din varianta crema.
Miroase intens a lavanda cu arome usoare fumegande de tamaie. Este aceeasi lavanda clara, intensa din Fourreau Noir si domina parfumul de la un capat la altul. E o placere sa-l mirosi.
E o modernizare inedita a apei de toaleta clasice cu lavanda pentru barbati. Il consider un parfum 100% masculin. Pentru femei (dar si pentru barbati) exista Fourreau Noir.

Genie des Bois Keiko Mecheri de nelly_rose 2014-10-05

Miroase a violeta cu pamant reavan si accente uscate lemnoase care aduc aminte de Serge Lutens - Feminite du Bois.
Am testat in paralel cu el si Serge Lutens - Bois de Violette, cu care se spune ca seamana si pe care il am doar sub forma de crema. Acesta e mai putin uscat iar violetele au accente dulci de bomboana, ceea ce il face sa fie mai pe gustul meu.
Ambele mi se par o alternativa inedita si eleganta de purtat in situatiile formale dar nu numai.

Canyon Dreams Keiko Mecheri de nelly_rose 2014-10-05

Un parfum modern, lemnos aromatic, strabatut de prospetimea citrica a bergamotei. Este foarte finut lucrat fara sa fie simplu. La purtare percep in valuri o aroma de..."parfum", o calitate rar intalnita in parfumurile moderne. In afara de bergamota nu simt nicio nota proeminenta. Oud-ul nu are deloc acel iz medicamentos ci fumega usor ca un betisor ars asa cum se intampla si in Bal de Roses si confera profunzime parfumului.
Are siaj si longevitate buna fara sa fie o bomba olfactiva.
Merita inclus in lista de testare de cei care cauta un citric-lemnos mai rafinat si mai complex.

Body Eau de Parfum Intense Burberry de mariadid 2014-10-05

Parfumul nu imi place deloc... :( Are un iz de piersica plasticata ce imi provoaca rau la stomac... Simt si absintul, probabil combinatia celor doua elemente nu imi prieste. Ca si calitati tehnice este mai prezent decat editia initiala, are mai multa profunzime, siaj si persistenta, insa din pacate eu nu l-as putea purta... Nota mea: 4/10

Jubilation for Men Amouage de SIMONA-FLORINA 2014-10-05

Indraznesc sa invadez teritoriul parfumurilor barbatesti in virtutea faptului ca de 23 de ani doar eu cumpar parfumuri sotului meu si nu am dat gres niciodata .

Este foarte usor pentru un barbat sa fie " bine " ; este suficient sa fie curat ,tuns , sa poarte o camasa si niste pantaloni bine calcati , pantofii sa fie facuti si in armonie cu //cureaua; un strop de parfum de calitate si rezultatul este super .

Putine parfumuri barbatesti , produse ale caselor de interes pentru mine , sunt mai apreciate decit Jubilation 25; acest element , asociat celebrului sau creator , genialul BERTRAND DUCHOFOUR , m-a atras ca un magnet .La primul test , in Elysee , a picat , fiinca am preferat Reflection .La insistentele Georgianei , am luat un esantion si l-am dat sotului meu . Dupa o saptamina de purtare , in care nici macar dimineata , dupa aplicare , nu-l simteam ( spre deosebire de Reflection , care parca insoreste incaperea , si , mai ales Laylati , seducator de-a dreptul ), m-am bizuit sa-l probez eu .

Dupa unii , ar fi un parfum chypre , dupa altii , ar fi oriental-fougere ; si asupra anului aparitiei sunt variante (2007 sau 2008 ) , dar asta conteaza mai putin . Dupa mine , miroase umed-amarui , a vegetatie rar vazuta de Soare , bine-adapostita de brazii falnici . In concluzie , ar fi fougere . Despre note orientale - nici nu poate fi vorba ; este un parfum tipic masculin , sec , elevat , suplu , complet lipsit de opulenta . Siajul este delicat iar longevitatea -moderata, cu indulgenta 5 ore .

Se deschide oarecum blindut si rafinat , din cauza faptului ca percep o oarecare dulceata , dar este clar masculin . Are ceva note condimentate , dar nu le pot individualiza , ca in cazul Laudano Nero . In 15 minute , cu aproximatie , dispar condimentele si ramine nota amaruie de padure . Si aceasta se estompeaza destul de repede .

Dupa vreo 3 ore de la aplicare , daca te concentrezi in disperare si te mirosi cu asiduitate , ai putea discerne ceva note florale , usor efeminate si dulcege ; noroc de faptul ca sunt atit de greu decelabile incit ma indoiesc sincer ca barbatii , mai putin aplecati catre nuante si detalii , le vor percepe . Din acest punct si pina la final , culisam usor-usor spre ceva mai mult lemn dar este pudrat ( cel putin asta imi inspira ) .

Nici macar nu este pe aproape de genialitatea tehnica a variantei sale feminine care , chiar daca nu m-a facut sa ma indragostesc de ea ,mi-a aratat cum te pot " bintui " diverse note , luindu-te in ris , parca , si care , prin reactivarea tamiiei , la dus , dupa cca 10 ore de la aplicare , iti arata ce inseamna clasa .

Ca o concluzie , incepe ca un parfum pentru un barbat de 32-33 ani , inca aflat in ofensiva , dar nu agresiv , si sfirseste ca un mare domn , la 70 de ani , plin de amintiri frumoase si cu poalele pline de nepoti . Ii iubeste si-i insufleteste pe toti , umplind de fericire atit ultimii lui ani , cit si existenta celor din jur .

Clar , nu este Bertrand Duchofour -cel dur , din Chypre Palatin , ci este un altul , cameleonic , dar egal de genial . Barbati si barbati ... Pe alese !

Narciso Narciso Rodriguez de rose_selavie 2014-10-04

L-am testat azi si…bubuie. Ca 8 boxe de concert puse pe acoperisuri intr-o piata cu volumul dat la maxim pana zabarnaie ferestrele de la rezonanta si simti in burta muzica. Am simtit parfumul direct din burta, parca m-a lovit in plex. N-au avut nicio retinere in a-l indesa pana la refuz cu flori. Flori, flori si numai flori. ALBE. Gigantice, narcotice (mda, "narcotic" pentru ca sticla aminteste cumva de cea a parfumului Narcotic Venus Nasomatto), flori in plina lumina solara, fara umbre, fara pacate, fara defecte, flori cu miros uniform, neschimbator, plat. De ce? Pentru ca sunt din plastic.

Laudano Nero Tiziana Terenzi de SIMONA-FLORINA 2014-10-04

Daca tot mi-au trimis Georgiana si Elena de la ELYSEE si aceasta mostra , mi-am zis ca ar fi pacat sa nu o incerc . Si am avut dreptate , caci a fost o experienta olfactiva interesanta , chiar daca parfumul acesta pare lasat de izbeliste , neterminat , avind in vedere faptul ca incepe foarte particular si se termina brusc , de parca echipa de constructori a lasat toate uneltele jos la jumatatea programului !

In primul rind , este un parfum EMINAMENTE MASCULIN , nu-mi pot imagina ce femeie si l-ar dori ;eventual o fumatoare inraita , peste 50 de ani , cu fata brazdata de riduri , cu buricele degetelor ingalbenite de nicotina si cu tepi in barba , caci menopauza lasata sloboda face ravagii ! Nici barbatii care l-ar purta nu cred ca vor face coada , fiinca este un parfum dur , brutal ; din acest punct de vedere , ambalajul frust este reprezentativ , la fel ca si numele .

In al doilea rind , vorbim de ingrediente de cea mai buna calitate , cel putin cele care pot fi discernute . Pentru mine , ca incepator , au contat si unele elemente pe care nu le-am mai intilnit : pelin , cognac , cenusa , ardezie, dafin . Pentru cunoscatori, poate acestea sunt banale dar aceasta este opinia mea .

In al treilea rind , de admirat este tehnica , similara celei de la Jubilation 25 , unde ingredientele scot capul unul cite unul , se ascund si erup iarasi .

Inceputul este panicant de-a dreptul ! Parca este alarma de incediu ce-ti ingheata singele in vene ! Cu greu am putut respira , cit sa ma salvez agatindu-ma de izul de vanilie , pe care il percep chiar daca este in baza , caruia i se adauga uleiul de nuca ; acest din urma ingredient nu este listat dar il recunosc fiinca il regasesc si in sedimentul de Cabernet Sauvignon , de pe fundul paharului .

Parada este continuata de pelin , salvatorul suferinzilor de afectiuni hepato-biliare ; doar daca esti martian nu stii cum miroase pelinul ; o fi vreunul pe Fragrantica ?

Ca sa mori linistita ( de ciuda , daca nu esti fumatoare ) apare pe estrada si tutunul , cam acrit , ca , la menopauza , golesti scrumiera la 3 zile .

Toate acestea se perinda cam in 30 de minute . Ulterior , apare pe post de salvamar rozmarinul si se rostogoleste cu notele anterioare inca vreo ora .

SI PAUZA ! Dar nu asa , de joaca , ci pauza totala . Abia dupa 4-5 ore de pauza razbate , insingurat si trist , dafinul . Aproape ca te bucuri si-ti vine sa-l imbratisezi dar se fisticeste si se scufunda repede ;apoi , cind nu te astepti , iti da din nou un ghiont .

Ce sa zic , cred ca de banii pe care ii cere TIZIANA TERENZI pe aceasta creatie poti sa-ti iei ceva care sa-ti aduca bucurie , eleganta , prestanta , feminitate , senzualitate , ce poate dori o femeie . In ce priveste barbatii , poate or fi si unii care-si joaca viata in fiecare zi la ruleta ruseasca si pentru care nu prea mai conteaza cum miros . Parerea mea , desigur ....

Petale Noir Agent Provocateur de sbsonya 2014-10-04

Uite si un exemplu de parfum in care tutunul si pielea reusesc sa tempereze o esenta,fara a acapara terenul si fara a deveni masculine,aspre si in centrul atentiei.Cred ca e printre putinele parfumuri pe care le-am mirosit in care notele nu concureaza una cu alta,ci se impletesc atat de frumos incat cu greu as putea sa spun ca vreo nota e dominanta.
Imaginati-va o femeie frumoasa,discret parfumata,purtand o geaca de piele - acesta e Petale Noir.

L'Agent Agent Provocateur de sbsonya 2014-10-04

Vad ca e listat ca oriental-floral,mie imi pare a fi un oriental pur sange,in genul lui Habanita(aduce ca stil,nu sunt identice).Neaparat de incercat de cele care prefera acest gen de parfumuri,incarcate de tamaie,smirna,laudanum...Mie personal imi place foarte mult,are un aer asa dark si smokey care fac din el o esenta ce merita a fi descoperita.
E la fel de inventiv ca toate parfumurile AP,insa parca acesta are mai multe de spus decat restul "surorilor".Il vad purtat de o femme fatale,genul care pe masura ce inainteaza in varsta devine parca mai frumoasa si mai increzatoare in fortele proprii.
De purtat in noptile cu luna plina:)

Opium Yves Saint Laurent de Addict 2014-10-04

Încă un parfum de care am fugit în trecut,iar mai apoi l-am ocolit în mod reflex,fără să-i acord nici cea mai mică șansă.Dar...trecerea anilor a adus și o maturizare a simțului olfactiv-artistic,așa încat m-am apropiat de "Opium" lent,dar sigur.
Purtandu-l într-o după-amiază călduță de toamnă (prin bunăvoința unei cunostințe),am constatat contrariată că este mult mai ușor de purtat decat alte parfumuri încadrate la "artileria grea" (cel mai concludent exemplu este "Black Orchid",pentru care am făcut deja o Addict-ie (sic!).
Nu-l descriu,este arhicunoscut,doar vreau să specific că în final parfumul devine catifelat,aproape cremos,ceea ce n-aș fi crezut în veci,mai ales după notele de mijloc,pe care acum le prețuiesc!
Prețuirea,da,și despre ea aș vrea să spun ceva:prețuirea față de noi însene și față de parfumurile pe care le iubim și le purtăm!
Dragele mele,purtăm parfumurile pentru noi,în primul rand,prea puțin sau arareori pentru ceilalți.E drept că trebuie să nu deranjăm vecinătatea prin dozajul folosit,dar aceasta nu înseamnă să ni se interzică (prin remarci ireverențioase)să ne purtăm parfumurile favorite!
Cat despre "Opium",pentru a fi bland cu cei din jur,poate fi purtat "pe sub haine",deoarece are putere mare de difuziune.Dar iarna,într-o seară specială,sigur îi voi asigura locul de onoare,în randul întai!

Aqua Fahrenheit Dior de barza mihai 2014-10-04

Se deschide cu o explozie de citrice care raman pe toata durata de viata a parfumului.Este mai mult decat un Flanker, un minunat parfum de primavara-vara, dar nu are acel miros acvatic generic si poate fi purtat in orice anotimp datorita persistentei ridicate si a siajului foarte bun. Poate fi numit: versiunea verde a originalului sau mai bine zis FAHRENHEIT PROASPAT sau FAHRENHEIT SPORT. Concluzia finala: PROASPAT(unde GRAPEFRUIT-UL-violeta-busuiocul si menta isi fac de cap)- PUTERNIC- DE CALITATE.

Stilettos on Lex Jul et Mad Paris de sigrid 2014-10-03

Am tot incercat sa-i prind sarmul, pentru ca nu mi s-a dezvaluit din prima.
Abia cand m-a lasat el, i-am gasit foarte usor nota de para de la inceput, mi-am dat pe incheietura si pielea mi-a mirosit ca si cum as fi muscat cu pofta dintr-o para zemoasa, care mi-a curs pe mana, combinata cu o aroma de lama de guma de mestecat de la Wrigley Company, fructata, din cele care se gaseau inainte de ’90 numai la “SHOP”.
Asadar, calitate “occidentala” prezenta chiar de la inceput, cu scopul clar sa te incite, pentru ca dureaza strict pana apuca sa-ti strecoare ideea ca urmeaza ceva promitator.
Plot-ul in sine e acela al unui buchet floral in notele de mijloc, extreme de frumos si in continua expansiune! Pentru o perioada simt perfect delimitat in prim plan stanjenelul, cu restul moleculelor in backing vocal. Apoi avem duet stanjenel si heliotrop.Visez frumos or what??? …si vine o garoafa limpede, care mie mi se pare a fi mai mult o garofita nonsalanta.
Stiti garofitele acelea mov-roz si mai rar albe, cu miros imbatator ? Asta e nota de garoafa din Stilettos, doar ca aici e slefuita perfect .
Pentru mine povestea se inchide treptat dupa 4-5 ore, cu note blande de vanilie, o vanilie usor pudrata, reminiscenta a notelor florale de mai devreme.

L-as asemana cu o femeie controversata, despre care unii spun ca e ravasitor de frumoasa, o femme fatale, in timp ce altii nu vad nimic deosebit la ea si se intreaba mirati cum a reusit sa le suceasca mintile lui X si Y, familisti convinsi.
Doar incercandu-l veti sti din care categorie faceti parte!
(recenzie facuta ascultand Jay Price- Devil’s Bride)

Fleurs de Rocaille Caron de andrasb 2014-10-03

N-am sesizat pana acum nota de tamaie din acest parfum... sau e doar o combinatie extrem de originala a moscului cu santalul, dar l-am pus azi pe incheietura si am simtit tamaie inconjurata de flori (dar nu acea tamaie "afumata" din John Galliano, ci tamaia "cruda", asa cum miros bucatelele inainte de a le arde. Genial!)

Le Parfum Elie Saab de bibiutza 2014-10-02

Desi este clasificat precum un floral, parfumul ma duce cu gândul la un gurmand simt mierea foarte bine este nota dominanta ptr mine lucru care il îndulcește mult si împreună cu floricele dau ca rezultat un parfum feminin ,dulceag care pe mine m- a cucerit si abia aștept sa intre in garderoba si gentuță mea:)

Fate for Women Amouage de SIMONA-FLORINA 2014-10-02

Fate , in varianta feminina , a fost creat de catre Dorothee Piot , cea care a realizat si primele trei parfumuri lansate de casa Jul et Mad . Este , alaturi de Cecile Zarokian , una dintre preferatele mele deoarece ambele au darul fantastic de a reda olfactiv diferitele si atit de fascinantele tipologii feminine .Totusi , feminitatea in viziunea lui Cecile Zarokian este , cumva , mai pura , mai inocenta , are un aer copilaresc , in timp ce Dorothee Piot ne prezinta , intotdeauna , o feminitate ceva mai matura , mai completa , mai densa si cu mult mai senzuala .
Am purtat Fate o saptamina , zi-de-zi si cred ca , pentru a se deschide complet , are nevoie de temperaturi ceva mai ridicate , pretindu-se mult mai bine vara .
Pe pielea mea , FATE pare CUIR GARAMANTE , dar infinit mai feminin si mai blind . Eu simt tamiiia chiar de la deschidere , dar este o tamiie catifelata ; mai simt piperul si chili ( de fapt , condimentele ramin in permanenta recognoscibile , pina la final ), precum si o adiere de scortisoara , dar aceasta ramine pe fundal , o intuiesti doar , nu te agaseaza .
In ansamblu , deschiderea imi sugereaza o femeie superba , imbracata intr-o rochie de catifea de culoare roz-gris , cred ca cenusa de trandafiri se cheama .
Ulterior, sarind complet peste etapa florala , pe care eu nu o percep absolut deloc , cam la trei ore de la aplicare , apare o nota extrem de eleganta de piele , dar este o piele foarte moale , de aceeasi culoare , cenusa de trandafiri . Rochia din catifea se transforma , parca , intr-o rochie similara celei purtate de femeile din Roma antica , dar din piele , piele extrem de fluida .
In ambele ipostaze , senzualitatea si eleganta sunt definitorii , dar nu este o senzualitate agresiva , ci una subtila , delicata , invaluitoare ; se strecoara din toate partile si este , parca , pina si in aerul pe care il respiri .
Din pacate , aceste note ( tamiie si piele ) , sunt perceptibile , pentru mine , maxim 4 ore , in total . Restul , de la debut si pina la vreo 8 ore de la aplicare , sunt doar condimentele .
Interesant este ca , pe haine , rezista si 48 de ore , izul fiind unul mai dulceag , de vanilie , dar foarte delicat , dublat de pielea aceea fina , roz-gris .
Este un parfum frumos si feminin , cu un siaj redus . Din pacate , melanjul acela , cu adevarat unic, de tamiie si piele , este mult prea efemer si intregul nu ma convinge : nu imi inspira nici dragostea enorma de viata , bucuria debordanta de a trai , ca in cazul lui Cuir Gramante , nici feminitatea ravasitoare a lui Stilettos on Lex . De la Cuir pastreaza doar caldura condimentelor iuti iar de la Stilettos- nota de profunda feminitate .
Cred ca , la temperaturi ceva mai ridicate ( eu l-am purtat la maxim 25 grade Celsius ), s-ar surprinde mai bine , mai complet , notele florale- din mijloc si cele mai pline -din baza .

212 Sexy Carolina Herrera de olgastefan 2014-10-01

Wow, acesta a fost parfumul meu din anii 2004-2005 (pe siteul mamă scrie că a fost lansat în 2005, dar îmi amintesc foarte clar că l-am primit de ziua mea, în clasa a zecea, în 2004), toată lumea mă complimenta pentru el, deși pe mine nu mă încânta în mod deosebit (fusese un cadou de la ai mei și mă întrebam cum de au uitat că preferatul meu era Wish de la Chopard sau Paradox blue de la Jacomo, deci chestii cu ciocolată, doar că atunci habar nu aveam ce note conțin cele două, pur și simplu erau the best), mi se părea prea picant-fresh, iar sticla mi se părea cam obscenă (deh, naivități de la 16 ani). Pe măsură ce s-a făcut iarnă, însă, își dezvăluia tot mai des personalitatea „aromatică”, iar fratele meu zicea că miros a scorțișoară (sau a Fanta cu scoțișoară, ediția limitată din 2004). Cred că era, de fapt, combinația piper roșu-vanilie. Acum, gândindu-mi retrospectiv, chiar e un parfum foarte bun pentru o tânără, mi s-ar potrivi și mai bine acum (omg, another one...), încă e deosebit și nu foarte purtat.

Vanille Noire Yves Rocher de olgastefan 2014-10-01

Cum să miroși a vanilie fără să miroși a prăjitură :) Vanille Noire ar putea fi parfumul meu semnătură: are tot ce „îmi trebuie” și mi-ar plăcea, mai ales în timpuri tomnatece. Doar că renunț mereu să îl fac al meu din cauza izului de unt de cacao de supermarket (Fennel cu Cacao, ca să fiu precisă) care-mi dă fiori reci nu pentru că ar fi grețos sau neplăcut, ci pentru că am avut acel produs în prima sesiune din facultate și a fost o perioadă oribilă. E ca și cum, la un moment dat, ar fi zis: hai să virăm spre esența de vanilie, hai să îi dăm o tentă cosmetică, să nu cumva să fie gurmand, și a rezultat... asta :) Mi se pare și că seamănă, de undeva departe, dar sâcâitor pentru nasul meu :), cu Gucci Rush, ceea ce e chiar OK (o versiune mai organică, mai earthly). Poate că o să-l iau, totuși (sau o să-l primesc de ziua mea).

Prima reacție a fost de admirație și dorința de a-l avea. „Yumm, superb, delicios”. Îl avea o prietenă și l-am mai purtat și eu așa, ca să mă hotărăsc. Decizia de a nu-l achiziționa se leagă de nota agresivă pe care o au parfumurile Dolce& Gabbana și care pur și simplu nu mi se potrivește. În cazul acestuia, deși e un white floral blând și benign, foarte feminin, mult mai plăcut decât originalul, are un ceva subsidiar ascuțit, ca o mușcătură, ceva ce, probabil, a fost gândit drept bază senzuală, întunecată, dar care mi se pare, pur și simplu, un hiatus și mă îndepărtează. Un alt minus, în ceea ce mă privește, a fost longevitatea.

Quizas, Quizas, Quizas Loewe de olgastefan 2014-10-01

Este a treia zi când îl port. În general, entuziasmul mă face să recenzez un produs după primele câteva ore de „conviețuire”, de data aceasta însă am fost prea des contrazisă de mutațiile pe care le suferă parfumul acesta pe pielea mea ca să pot spune exact „ce” e cu el. Începe citric, fresh, „crisp” e un cuvânt bun (cineva descria Cerruti 1881 drept a crisp september morning, dar cred că notelor de vârf ale lui Quizas i se potrivește la fel de bine sintagma). La un moment dat, apar și fructele, unele dulci, aproape ca în Nina, ca apoi, în dry down să devină senzual, tuberoză și miere, exact ce prețuiesc eu mai mult la un parfum. Aseară, ieșind în oraș, mi-a venit ideea să-l ajut cu puțină vanilie, să ajut, mai precis, jumătatea dulce-florală a lui să fie ceva mai potentă... efectul a fost delicios :) Ca o concluzie: e un parfum neobișnuit, mai subtil și mai elegant decât, aș zice, Euforia, cu care îl asemăn pentru că îmi invocă senzația de fresh și cald concomitent. Mierea există, nu este decorativă, deși prima impresie este de citric unisex. Îmi pare rău că nu am decât o sticluță (miniatură)...

Anais Anais Cacharel de liajoldes@yahoo.com 2014-10-01

Bietul parfum, cu atatea recenzii negative trebuia sa-l incerc.Si am avut ocazia cand l-am primit cadou.Ma indoiesc ca as fi primit un parfum datand anterior reformularii atat de hulita.Deci am deschis flaconul si mi-am facut curaj.Intr-o epoca de explozie a parfumurilor de nisa, cu mirosuri care mai de care mai grele sa nu le spun altfel,o epoca in care parfumurile cu ingrediente naturale poate reprezinta un procent de 10% din piata,nu vreau sa pomenesc cuvantul"sintetic".Poti sa spui eventual ca un parfum este sau nu bine facut.Mai mult, poti sa spui prin prisma propriilor simturi, dupa cat de dezvoltate iti sunt si bineinteles dupa propriile preferinte daca iti place si de ce.
Parfumul este un floral opulent.Asa il simt eu si daca ai o problema cu narcisa, zambila, garoafa luate individual, combinatia lor probabil ti s-ar parea otravitoare.Cine prefera parfumurile usoare, delicate,suave,nu are rost sa incerce acest parfum.Daca anterior reformularii a fost altfel, nu am de unde sa stiu.Pot sa spun ca prima senzatie pe care am avut-o mirosindu-l a fost aceea de familiaritate.Era ceva cunoscut, des intalnit. Ingredientele listate sunt extrem de numeroase, unul si unul cum s-ar zice.Nu te poti astepta cu o lista de ingrediente al caror miros este atat de puternic si unele chiar apasatoare decat la un parfum opulent, cu un miros destul de greu.Dar cripta...n-as zice.In concluzie, fata de alte parfumuri incercate pe care cu toata bunavointa nu le-am putut tolera,chiar daca erau ridicate la rang de opera de arta,pentru mine Anais, e un parfum floral, puternic, dar purtabil daca il dozezi corespunzator.Chiar daca nu e genul meu, il voi lua in considerare cand voi dori"sa schimb macazul".

212 Sexy Carolina Herrera de monafro 2014-10-01

Mie îmi place, de asemenea, persistența uscată și ușor piperată a acestui parfum, care totuși este foarte feminin dulce și sexy cred.Am identificat gardenia atenuată foarte interesant de mușcată...este parfumul unei femei adevărate.

212 Sexy Carolina Herrera de ancadaniela 2014-10-01

de multe ori,trecand prin fata unei parfumerii,ma opream sa inspir mirosul care emana inainte sa intru.il gaseam fantastic acest amestec de arome si visam la o sticluta care sa inmanuncheze in ea toate aceste elixiruri minunate.sigur,mult timp nu am crezut ca exista asa ceva.dar,iata,212 sexy este,pentru mine, mirosul combinat,matur ,uscat,incantator,al sutelor de parfumuri care saluta inainte de a pasi pragul unei parfumerii..toate adunate intr-un buchet roz de feminitate.

Rue Rance Eau De La Couronne Rance 1795 de rose_selavie 2014-10-01

Mi-a ajuns azi parfumelul si m-am gandit sa va povestesc putin cum e. Imediat dupa aplicare simt un amestec frumusel de note proaspete, amintind de genul acela de melanj indefinit din tot soiul de arome citrice. Debutul mi-a amintit de parfumul Versence de la Versace, acela in sticla verzuie. Cele doua merg o vreme impreuna pe acelasi drum, proaspete si vesele. Dar Versence apoi decide sa bata pasul pe loc si se opreste in lumea lui citrica, in vreme ce Eau de Courrone incepe sa culeaga flori de pe marginea drumului si isi face cu ele o coronita. A gasit gardenii, violete si a smuls si un iris pipernicit. Putin mai tarziu ii apar in cale si niste frezii atat de piperate ca incepe sa stranute. Coronita nu e mare si nici grea, are putine flori legate usor stangaci cu multe frunzulite verzi si crengute. La urechi ii atarna cercei de coacaze. Se indreapta in pasi de dans spre o petrecere campeneasca, iar flautul fermecat al lui Versense inca mai rasuna de undeva din vale.
Eau de Courrone nu pare un parfum regesc cum te-ai astepta de la o casa care acum mai bine de 200 de ani compunea esente pentru Napoleon, nu are note opulente si nici diamante extravagante in coroana. Cred ca e o copila din flori a imparatului, nevoita sa-si duca zilele departe de palat undeva la tara, dar oricum ii curge sange nobil in vene si va lasa pretutineni o impresie buna, pentru ca stie instinctiv sa faca asta.

Tobacco Vanille Tom Ford de KatalynStephan 2014-09-30

L-am achizitionat recent. Este ceva diferit de tot ce am incercat pana acum. Este fantastica esenta de vanilie iar tutunul "sta cuminte in banca lui" fara sa deranjeze ,ba chiar denota masculiniate.
Cel mai bun si echilibrat parfum pe care il am.
Nota 10

Artemisia Penhaligon`s de ancadaniela 2014-09-29

nu dureaza pe mine nici o ora.l-am cumparat fara sa-l probez,cautand intr-un forum parfumuri pudrate.relatia calitate-pret nu e buna,dupa parerea mea.asteptam mai mult de la un parfum de 130$

Gucci by Gucci Pour Homme Gucci de KatalynStephan 2014-09-29

Slabut spre foarte slab ...

Bal a Versailles Jean Desprez de nelly_rose 2014-09-28

Cu un inceput in forta, animalic, rasinos si bogat in note, parfumul are stilul inceputului de secol 20 avand si o opulenta care, contrar altor pareri, nu ma trimite cu gandul la anii 80. Pare a fi, mai degraba, din familia lui L'Heure Bleue decat din a lui Poison. Parfumul e un melanj usor cremos, usor pudrat, avand o dulceata placuta de la ambra si care-si pierde relativ repede din asprimea de inceput a notelor animalice si rasinoase, accentuand spre sfarsit ceva mai mult vanilia si capatand o aroma de machiaj. E a patra oara cand il testez si prima oara cand am reusit sa-i vad ceva din frumusete.
E un parfum de referinta care merita testat dar cred ca vremea lui a trecut demult si ar fi foarte greu de purtat astazi. Poate ar merge un mic decant pe care sa-l mirosi acasa, din cand in cand, daca chiar iti place.
Intr-un stil similar dar fara notele animalice, mi se pare a fi Daphne de la Comme des garcons, care e si nitel mai modern si mai purtabil.

La Vie Est Belle L’Absolu Lancome de Dana Maria 2014-09-28

Iubesc La vie est belle edp, dar pe acesta il ador pur si simplu! Spre deosebire de primul, are o nota usor acrisoara care ii da un pic mai mult rafinament.

Ricci Ricci Nina Ricci de nela.dinescu 2014-09-27

O doza imensa de bucurie si optimism stranse intr-o sticluta simpatica si buclucasa ca un saculet mic plin de surpize de amploare!!!
Asa este Ricci-Ricci - vesel, jucaus si tineresc, te ademeneste strengareste sa gusti din savoarea vietii!!!
Mirosul acrisor-efervescent de rubarba alaturi de senzualul paciuli creeaza o armonie de voiosie si incantare imediata!!!
Pe langa latura lui vesela si optimista parfumul are si o latura ultra-feminina, jucausa si neastamparata, o femeie plina de atuuri care jongleaza atat cu tineretea dar si cu frumusetea si farmecul chic!!!O femeie isteata care stie sa capteze din priviri atentia celor din jur si stie sa-i cucereasca prin jovialitate, inteligenta si prin aerul dezinvolt si sexy!!!

Ange ou Demon Givenchy de nela.dinescu 2014-09-27

Casa Givenchy pentru mine are cele mai frumoase parfumuri - parfumuri unice, clasice si eterne - genul de parfumuri cu care poti lega o relatie de iubire si care iti pot darui cele mai frumoase amintiri pastrate vesnic intr-o licoare parfumata!!!
Ange ou demon este unul dintre aceste parfumuri pe care la inceput l-am tratat cu indiferenta insa dupa ce l-am testat si i-am descoperit frumusetea, intre noi s-a legat o relatie foarte frumoasa:eu l-am iubit si il iubesc in continuare iar el mi-a daruit cele mai frumoase amintiri!!!
Parfumul este vanilat, cu o aroma puternica de sofran si o boare florala data de opulentul crin, facand parte din categoria oriental-florala, insa el nu este doar atat.Este un parfum senzual si mistic, abunda de mister si te poarta pe un taram magic presarat cu sentimente si trairi unice, iti reda feminitatea si senzualitatea intr-o maniera ravasitoare si te scoate din confortul olfactiv!
Este un parfum deosebit, care nu trebuie purtat oricand si oriunde, el trebuie pastrat pentru momente speciale, momente tainice in care esti tu, parfumul, infinitul si niciun cuvant de spus.. :-)
Pentru seri magice cu stele si luna plina!!!

The One Dolce&Gabbana de nela.dinescu 2014-09-27

Iubesc parfumurile orientale, iubesc vanila si ambra insa cand este vorba de parfumuri fructate care sa contina piersica sunt reticenta. Insa in Dolce&Gabbana - The One piersica si fructele sunt redate atat de frumos, dulci si vanilate, imbracate intr-un strat fin de ambra care le face atat de calde si de rafinate incat se transforma dintr-un parfum floral intr-un parfum oriental, senzual si tandru ca o mangaiere!Florile dau gratie parfumului si il insenineaza reliefandu-i latura romantica si feminina!!!
Un parfum care nu se aseamana cu altceva si care te face sa te simti frumoasa, rafinata si feminina!!!
Siaj mediu si persistenta destul de mare!!!

Shalimar Guerlain de teo 2014-09-27

Il am de vreo opt ani deja si nu mai vreau altceva, mi se pare atit de complet ca nu mai simt nevoie de alt parfum, tin Chanel no 5 neatins de vreo 5 ani, uneori mai schimb vara cu ceva mai floral caci, da, nu prea e de vara. Marturisire intima: ma dau cu parfum seara la culcare chiar cind sint singura, pentru mine, ca sa ma simt bine. Am descoperit si unul din motive: bergamota din notele de virf e foarte relaxanta, dar in plus asa cum spunea cineva mnai sus , iti da incredere,self-confidence, e un parfum regal, discret si opulent in acelasi timp. Te GINDESTI la el, nu cred ca treci pe linga cineva mirosind a Shalimar si poti fi ignorata, dar nu este DELOC ostentativ. Imi place si faptul ca da senzatia de vechi, de conservator in cel mai bun sens, de stabilitate si echilibru, fiindca si e stabil si echilibrat. Imi dau seama ca asta suna ca o declaratie de dragoste, dar cred ca chiar este :-)

Life Threads Gold La Prairie de rose_selavie 2014-09-27

Brandul elvetian La Prairie este renumit in domeniul produselor cosmetice anti-ageing, acestia investind extrem de mult in cercetarea substantelor active si gasind solutii de succes, ce-i drept la preturi extravagante, contra ridurilor. Paralel cu crearea cremelor de lux, intr-o alta aripa a corporatiei expertii in halate imaculate amesteca in eprubete futuriste si parfumuri. Parfumuri bune.

Imi si imaginez cu cata precizie elvetiana sunt masurate gramajele si raporturile dintre ingrediente, cate sedinte premergatoare intre ilustrii specialisti din domeniu s-or fi organizat pentru producerea fiecarui parfum in parte, cate prezentari si teste si strategii au loc sub acoperisul sediului cu vedere spre superbul lac Léman.

Silver Rain si Midnight Rain sunt doua capodopere, genul dulce amandoua, dar lasati-i pe elvetieni sa se ocupe de "deserturi" ca sunt in elementul lor - ciocolatele elvetiane si belgiane doar sunt cele mai bune din lume.

Totusi, in ciuda tuturor masurilor si biciului drastic aplicat pe spinarea parfumierilor, in 2009 firma a scos o serie de parfumuri cu titlul "Life Threads" care pe multi i-a lasat perplecsi, inclusiv pe mine. Fiecare parfum din acea serie copiaza mai mult sau mai putin flagrant cate un mare clasic si lumea parfumistilor nu a privit deloc cu ochi buni miscarea. La Prairie cunoaste gustul esecului, tocmai de aceea azi aceste parfumuri nu se mai gasesc, poate doar la vanzatorii online neoficiali. Seria a fost maturata cu exceptia a doua parfumuri si episodul incheiat, cu lectii invatate si noi teluri de viitor. Doar un singur parfum a stralucit in aceasta linie, cel care si mie mi s-a parut frumos si se pare si altora, caci Gold a ramas totusi pe baricade. Are si o varianta transparenta, Gold Sheer, dar mereu am ales cand s-a putut varianta mai tare.

Deci…Gold edp. Despre el se zice ca ar semana cu Coco edp Chanel. Da si nu. Da, in sensul ca este tot un gen de parfum bine amestecat si clasic, de anii `80. Oricat as scotoci prin piramida olfactiva nu pot gasi exact notele pe care nasul meu le simte. Si nu are nici inceputul, mijlocul si finishul clar despartite, asadar il declar un parfum cu miros de..parfum pur si simplu. Daca in cazul parfumurilor de nisa mai ales poti simti atat de limpede ca porti "o para", "un velur" sau "o tuberoza", aici nici in ruptul capului nu pot preciza ce contine. Are aceeasi eleganta ca si marele Coco, parfum domnesc, grandios, un parfum cu care pari imbracata si daca esti in pielea goala.

Insa nu, nu seamana direct pentru ca este totusi mult mai fructat si mai efervescent decat Coco, pare mai sifonat, poate de la pruna. Coco prin comparatie - le urmaresc pe cate o mana de cateva ore - pare mai ambrat si mai cald, cu un vag ton animalic. Hai sa zicem ca Gold este un fel de Coco mai fructat si exuberant si merita sa le ai pe amandoua daca urmaresti sa ai o panoplie de arome seducatoare din acelasi registru in garderoba. Gold umple spatiul, fiind un parfum de "impartit" si altora din jur prin efectul siajului bombastic. Am facut o pasiune pentru el si cred ca in toamna asta ne vom afisa in public foarte des.

Press To Play Hollywood Playboy de KatalynStephan 2014-09-27

Cand l-am mirosit din start am zis k este o copie a lui Armani code ...Super bine realizat,siaj si persistenta peste medie si la un pret super accesibil.
Recomand
Nota 8,5/10

Isles Lointaines Keiko Mecheri de sigrid 2014-09-27

Avem un parfum care cade victima propriei sale denumiri iar noi ii cadem victima lui, pentru ca e atat de frumos incat nu ai cum sa-i spui nu.
Eu il gasesc foarte asemanator cu Pure Poison ELIXIR si daca nu as fi cedat de saturatie dupa 50 ml de PP Elixir si cu vreo 10 ml inainte de a termina o sticla de 100 ml de Pure Poison, mi l-as fi cumparat in mod sigur pe acesta .
Asa insa nu-mi ramane decat sa-i aclam frumusetea , nu stiu daca in soapta sau in piata publica, pentru ca are o finete care se cere soptita dar si un exotism care se cere admirat in vazul lumii, intocmai ca o tanara sclava din colonii vanduta la licitatie in anul 1600, a carei unica podoaba era floarea de tiara dupa ureche.
Un parfum frumos de la inceput pana la sfarsit, exotic dar neaventuros sau periculos, pastrand cadrul de mai sus as spune ca frumoasa sclava de culoare nu incearca sa fuga de la stapana care a cumparat-o ci ramane, fidela, sa o bucure pe aceasta cu frumusetea si prezenta ei.
Mi se pare parfumul care a gasit balansul perfect tocmai datorita liniei necomplicate.
Parfumul care te poate sa face sa intelegi ca si in parfumerie , de multe ori, less is more.

Angel Thierry Mugler de ramorariu 2014-09-27

Inspaimantator de dulce. Desi...de la atata dulceata...parca vriaza spre ...sarat.. Pentru o iubitoare de florale aerisite..sau nu..acest parfum e un pamatuf infipt direct in trahee... Insa prietenul meu are Angel..si versiunea masculina a acestui parfum e adorata mea.

Liaisons Dangereuses By Kilian de rose_selavie 2014-09-26

Liaisons Dangereuses este un parfum periculos de exuberant si seducator ca o sampanie fina care te incalzeste si-ti inroseste putin obrajii dupa prima inghititura. Simt direct din deschidere piersica redata sub toate aspectele de puf, zeama si parte carnoasa paralel cu niste coacaze negre ce curg prin venele compozitiei ca un sirop intr-un pahar inalt de Kir Royal. Ti se inmoaie instant genunchii nu alta cand aplici astfel de parfum pe piele. Pe langa cele doua note care mi s-au urcat la cap, mai simt apoi cum muscata ma saruta de-odata patimas, lasand o amprenta picanta pe gatul meu, iar in timp ce deja ma clatin pe picioare sunt curpinsa din toate partile de bratele scortisoarei, vaniliei si santalului. Cocosul dulce ne urmareste cu privirea de la distanta si-si spune in barba: astea da legaturi periculoase...

1881 Cerruti de Michelle 2014-09-26

Îl folosesc de foarte mult timp şi, cu puţine excepţii, nu mi-a lipsit din garderobă. Orice altceva aş încerca, ma întorc mereu la el. Prietenii mei apropiaţi îl asociază, după atâta timp, cu mine. Este un parfum foarte feminin, cu note calde, foarte bine închegat şi miroase divin. Persistenţa e foarte bună şi, într-adevăr, aşa cum a scris şi Ralucucky, atrage complimente. Este potrivit pentru primăvară -vară.

Kenzo Jungle L'Elephant Kenzo de Giades 2014-09-26

E un parfum pe care am încercat să-l port, dar pur şi simplu, de câte ori l-am pulverizat pe mine, în scurtă vreme am simţit o greaţă cumplită şi o durere îngrozitoare de cap.
M-am văzut nevoită, la serviciu fiind, să mă dezbrac în baie şi să mă spăl cu săpun pe piele.
Rar am simţit o repulsie atât de mare faţă de un parfum.
E greu, tămâios, dar în sensul rău al cuvântului....mi-amiteşte de mirosul de tămâie care se răspândea din oala de lut a bunicii mele, când se sculacu noaptea în cap, în zilele de sărbătoate, ca să meargă la cimitir pentru a tămâia mormintele străbunicilor.
Oribil!

Reveal Calvin Klein de Dana Maria 2014-09-25

Piper, piper si iar piper... apoi se lasa linistea si apar notele lemnoase. Asa ramane pana la final. E interesant.

Cool Water Night Dive Woman Davidoff de Dana Maria 2014-09-25

E foarte delicat, dulce-floral, dar nu dulcele ala sufocant, ci un dulce usor, aerat. Siaj slab din ce observ eu, dar persistenta e buna. Dupa vreo 8 ore inca il mai simt pe mana. Imi place mult.

Masaki Shiro Masaki Matsushima de Addict 2014-09-25

Am făcut un pact de "neagresiune olfactivă" cu o persoană dragă mie,persoană care nu suportă esențe tari în jurul său și care se plange de parfumurile mele ori de cate ori ne întalnim,chiar și de cele inofensive(în accepțiunea mea,bineînțeles).
Prin urmare,căutand un parfum adecvat,m-am oprit la "Shiro".Cu doar două pufuri aplicate este un parfum cuminte,chiar prea cuminte,deoarece eu abia îl percep.Mai bine...trei-patru-cinci,ca să mă pot bucura și eu de el!
Are în debut ciclamă pentru scurt timp și apoi bumbac,bănuiesc,căci este o notă foarte liniștită,de "curat".Fără să dispară floarea de bumbac,își fac simțite prezența,treptat,alte două note florale,mai întai un trandafir extrem de delicat,apoi și un stanjenel care capătă ceva forță pe măsură ce trec minutele (este doar o forță vis-a-vis de celelalte note,nicidecum comparabilă cu aceea din parfumurile consacrate cu iris).
În final se liniștește totul : moscul alb este slab reprezentat(ce bine,altfel ar fi pudrat acest parfum...și nu ar fi fost cazul),iar molidul...este ca o picătură într-un bazin.
Un parfum plăcut,extrem de liniștit,care devine skin-scent.Sper să mă scoată din încurcătura cu pricina!

Alien Thierry Mugler de Michelle 2014-09-25

De acord cu Giades. Este un parfum foarte bun, foarte reuşit, dar a devenit o "uniformă".

Alien Thierry Mugler de Giades 2014-09-25

Ca o completare: degeaba mergi la o petrecere îmbrăcată într-o rochie spectaculoasă, dacă toată lumea, iclusiv fata de la bar, poartă aceeaşi rochie.

Alien Thierry Mugler de Giades 2014-09-25

Din păcate, deşi l-am iubit, am fost îndrăgostită de el, nu-l mai port pentru că în prezent toată lumea nu doar poartă Alien, se scaldă în Alien !!!
Îl simţi la tot pasul, în metrou, in magazin, pe casa scării, în lif,dat din abundenţă, aproape greţos, încât a ajuns să-mi displacă profund....a devenit un clişeu.
Păcat, l-am adorat ani de zile.

Love Chloe de Giades 2014-09-25

Prima oară am mirosit Chloe-Love, purtat fiind de sora mea, şi m-a cucerit pe loc.
Nu mi se pare deloc greţos, e un parfum suav, puternic pudrat în care se simte uşor moscul, inspirând delicateţe, romantism şi feminitate.
De când l-am mirosit mi l-am dorit, aşa că mi l-am şi luat şi de atunci îl tot port cu drag.Şi cred că nu e zi în care să nu mi se spună : "Cu ce parfum te dai?Miroase tare bine!"
Însă, ca la toate parfumurile, de altfel, e o chestiune de PH. Miroase foarte bine şi pe mine, îl iubesc, dar de câte ori îl simt la sora mea, deşi ştiu că îl poartă, îmi vine să o întreb acelaşi lucru.
Pe ea e ca un vis!

Vepres Siciliennes MDCI Parfums de SIMONA-FLORINA 2014-09-25

Facind o scurta trecere in revista a parfumurilor de nisa pe care le-am probat pina acum , nu mi-a fost greu sa ajung la concluzia ca cele chypre stau departe de sufletul meu . De ce ? Probabil ca sunt eu nestiutoare , ceea ce este foarte adevarat , sau lipsita de stil , ceea ce, iarasi, poate fi adevarat .

Cert este ca , exceptind CHYPRE PALATIN , care este de pe o alta planeta sau face parte dintr-o epoca viitoare , celelalte , nume grele in parfumerie ( printre care INTERLUDE , MEMOIR SI BELOVED , toate de la Amouage ) m-au facut sa ma intreb daca chiar exista femei care se simt reprezentate , innobilate de catre asemenea creatii .

Mi-a fost teama de Vepres Siciliennes , din mai multe motive : l-am tot ocolit , caci deschiderea lui nu-mi zicea nimic , si acum n-as fi vrut sa recunosc faptul ca am gresit , apoi , este parfumul preferat al unei prietene dragi ( chiar daca nu am intilnit-o niciodata )si, in ultimul rind , ador MDCI , creatiile sale pline , corpolente , carnoase , parca , pe care aproape ca le poti materializa .

Povestea lui Vepres Siciliennes este una foarte scurta , de maxim 4 ore ( cel putin atit este perceptibil pe pielea mea ) si foarte suava , pe masura siajului sau aproape inexistent .

Este o poveste foarte vesela , despre livezi gemind sub povara dulce a fructelor . Sunt livezi de pruni si de piersici , cu fructe grele , cu pielita usor crapata de atita copt , incalzite de imbratisarea fierbinte si neostoita a Soarelui ; zeama dulce-aromata siroieste usor , spre incintarea viespilor innebunite de asa festin !

Asa se deschide si tot asa continua , estompindu-se incetisor ; il mai simti putintel cind faci o miscare ceva mai larga si apoi , pe nesimtite , l-ai pierdut .

Nici urma de chypre , nici urma de flori , cu toate ca un pic de iz fierbinte-amarui , de pajiste smaltuita cu flori nadusind sub rivna Soarelui ,nu ar fi stricat .

Nu este neaparat o deceptie dar , parca , as fi vrut ceva mai mult : o hora mai bogata de acorduri , un siaj ceva mai mare si o viata ceva mai lunga .

Nu m-a interesat niciodata povestea din spatele unui parfum ; nici povestile de dragoste , fericite sau nu , nici operele ce au sugerat acele acorduri olfactive . Pentru mine sunt simple strategii de marketing . Emotia erupe din mine , daca este cazul , si retin doar tabloul ce mi se intipareste pe retina si in creier la simpla inspirare a unui miracol parfumat !

Amour de Palazzo Jul et Mad Paris de rose_selavie 2014-09-25

Amour de Palazzo este extrem de cameleonic pe mine pentru ca de cate ori il port (ceea ce se intampla cam rar) imi evoca altceva si notele par a se regrupa de fiecare data altfel in el, precum intr-un cadril.

Pot sa va redau cateva exemple: o data tin minte ca mi s-a parut ca miroase exact ca ceara naturala de epilat in stare lichida - acel miros intepator-dulce de rasini mi-a placut intodeauna, dar sa-l port sub forma de parfum e cam ciudat, parca as iesi sigura pe mine in oras, uitand sa smulg inainte sa plec ultima banda de ceara de pe piele.

Alteori Amour de Palazzo e un mare clasic, devenind o diva ce interpreteaza aria lui Shalimar si primeste si ea ovatii si i se arunca trandafiri la picioare. Da, uneori parfumul imi seamana teribil de mult cu Shalimar, insa un Shalimar tras prin inel, subtire, mai diluat, diva tine pesemne o dieta drastica de la notele de pielarie si vanilie.

Mai sunt zile cand mi se pare un parfum absolut barbatesc si demodat, atunci condimentele se ridica la suprafata si parca prind si nota de oud.

Asadar nu pot trage nicio concluzie in privinta lui, atat ca e dominat de multe condimente si are ceva androgin in el, iar punctul lui forte e ca ma tine in suspans si nu ma pot plictisi de el, cu toate ca nu-l voi iubi niciodata.

Terrasse A St-Germain Jul et Mad Paris de rose_selavie 2014-09-25

Admir foarte mult brandul (si cuplul deopotriva) Jul et Mad si consider ca au reusit sa se impuna foarte usor si natural in lumea parfumurilor de nisa, asta pentru ca bifeaza reusite la toate capitolele: combinatii inedite dar purtabile, un hit care i-a scos la rampa - Stilettos on Lex, se simte ca ingredientele sunt pretioase, prezentare impecabila, PLUS TRAVEL SIZE, adevarat ca se vand doar impreuna cu flaconul mare, dar e bine si asa, devine o buna moneda de schimb intre parfumistii care practica swapuri.
Avandu-le pe toate cele patru, concluzia generala dupa o purtare de peste jumatate de an este ca personal inclin spre Stilettos ca favorit, e cel in care ma regasesc deplin si pe care-l aleg mereu cand plec in voiaje. Apoi pe locul doi urmeaza Aqua Sextius purtat in aceasta vara des de sotul meu - si savurat intens de mine pe el, e o smochina fresh incredibibil de parfumata, pe locul trei sta Terrase a St Germain, iar pe patru Amour de Palazzo.

Terasse a St Germain pe mine debuteaza intens aromat, miroase puternic a coaja de grapefruit imbibata de ulei esential. Nota e foarte clara si izolata in primele minute, ca apoi parfumul sa devina dintr-o data floral, tonul initial de fruct emitand cand si cand un mic semnal de la distanta. Ciudat este ca desi mi-e limpede ca simt acum flori, nu pot preciza din ce e format buchetul. Sunt bine amestecate si parfumul are o usoara latura vintage, abia sesizabila, dar care ii confera putina melancolie. Ca si cum chipul unei femei frumoase ar fi pret de cateva secunde umbrit de un gand ce dispare cand isi vede iubitul sosind totusi la intalnire.

Parfumul are o baza destul de sapunoasa peste care nota de paciuli arunca o adiere calda si usor dulce, fiind total diferit aici fata de aparitiile lui baritonale obisnuite. Chiar si pe final grapefruitul palpaie in zare si ii fac si eu inapoi semn cu mana - fericita ca mi-a infuzat parfumul cu nota lui vesela stergandu-mi orice griji marunte.

White Patchouli Tom Ford de ala2006 2014-09-24

Pe mine parfumul asta ma intriga foarte tare! Aproape de piele miroase a plastic incins, dar la 10-15 cm distanta e cu totul si cu totul alta poveste! Il simt in toata splendoarea lui si imi arata de ce m-am straduit atat de mult sa-l cumpar! Din pacate, pe piele nu dureaza decat 1-2 ore ( testerul tinea cam 3 ore) si la sfarsit devine intepator si masculin. Solutia salvatoare a fost pulverizarea pe haine unde se pastreaza doar mirosul care mi-a placut atat de mult si tine toata ziua :)

Rose Perfection Robert Piguet de sigrid 2014-09-24

Sa descrii un parfum care are listata o singura nota, cea de trandafir si care pe deasupra se numeste ROSE PERFECTION este ori foarte usor , ori foarte greu.
Stiind ca e creat de Aurelien Guichard pentru RP, devine oarecum inutil sa-i mai descriem frumusetea si calitatea. De contestat, exclus.
Cred ca singura dilema pe care o mai poate crea este cea privind alegerea lui , dintre atatea si atatea parfumuri cu trandafiri. De ce el si nu Attar de Roses ? What about Montale/Deep Rose? Dar Roses de Chloe ce ar avea, la o adica ?
Lunga si deschisa e lista parfumurilor avand ca vedeta trandafirul ….
Astfel ca pentru cine iubeste aceasta floare si o vrea captiva intr-o sticla, cred ca solutia este testatul personal si cu multa rabdare. Dupa cum am spus si la inceput, gasirea trandafirului perfect intr-un parfum poate parea o chestiune simpla, dar care se incalceste atat de tare pe parcurs, intocmai ca un roman politist in care dupa 10 pagini crezi ca stii cine e asasinul , dar in final afli ca e tocmai personajul la care nu te-ai fi gandit vreodata iar tu ai fost tot timpul pe o pista gresita.
Asta pentru ca trandafirul are atatea fatete ,cum nu cred ca vreo alta floare are, el poate fi cum vrea : noir, rock, gotic, senzual sau inocent . Depinde numai de tine sa intinzi mana si sa-l culegi pe cel care iti place cel mai mult.

Dama Bianca Xerjoff de rose_selavie 2014-09-24

Dama Bianca ar avea toate atuurile sa devina perfect. E de vita nobila, ursitoarele i-au dat cele mai calitative note, de vanilie de Madagascar din recolte menajate, santalul cel mai cremos, irisii cei mai semeti si pudrati si moscul cel mai pufos si delicat si i-au prezis la botez sa devina parfumul semnatura al multora.

Dar nobilii parinti au uitat sa o invite la botez pe cea mai batrana ursitoare, Ambretta, care apare pe neasteptate si ruineaza sarbatoarea si destinul acestei frumoase.

Nota de ambretta nu m-a incantat niciodata, pentru ca e masiva si vine cu un adaos uleios-dulceag si foarte imbacsit in parfumuri si mai ales o data ce ai inclus deja vanilie si mosc, foarte dulci si ele, gasesc ca e aberant sa mai apelezi si la ea. Ii murdareste rochia alba, o pangareste, nimeni n-o mai cere de nevasta pe printesa Dama Bianca aceasta ramanand astfel o domnisoara batrana cu tabieturi si monturi la picioare.

Incep sa-mi placa din ce in ce mai multe parfumuri de la Profumi del Forte. Parfumurile sunt produse in cea mai frumoasa regiune a Italiei, Toscana, deci nu e de mirare ca parfumierii acestora scot capodopere pe banda rulanta daca privesc in fiecare dimineata colinele armonioase punctate de cate un chiparos. Si lumina aceea aurie…si arta din jur…acolo ar trebui sa-si aiba atelierele cei mai multi parfumieri de top din prezent. Sa se infiinteze in acel lor binecuvantat o noua scoala florentina, dar nu de pictura, ci de parfumerie. Ei ar fi zen de la atata perfectiune in jur, s-ar lansa doar parfumuri monumentale, iar noi am fi faliti.

Ambra Mediteraneea este una din cele mai speciale ambre testate pana acum. Recunosc ca nu prea am vreo slabiciune pentru aceasta nota si nu cautasem vreodata in mod special un parfum dominat de ea, asa ca pot spune ca intalnirea cu acest parfum a fost mai degraba intamplatoare primind o mostra. Si uneori asta e si singura sansa sa iesim din culcusul confortabil al parfumurilor pe care mizam totul si sa facem un pas inainte, descoperind amestecuri inedite pe care nu ne vedeam in stare sa le intelegem.

Ei bine, pe Ambra Mediteraneea am inteles-o, ba chiar am iubit-o de la prima purtare si nu-mi da pace de cateva zile. Este o ambra contruita din acorduri de rasini, tamaie si lemn, care pe alocuri iti poate aduce aminte de oud, neavand totusi nici un dram de oud in compozitie. Uneori imi pare destul dulce, are ceva mieros in plan secundar, insa daca e sa-l compar cu Ambre Sultan Lutens, ambra aici este mult mult mai lemnoasa. Acela e mai arid-condimentat. Parfumul este foarte, repet, foarte dens si texturat, cu un siaj invadator, il vad rotund si incandescent ca o minge de foc care se rostogoleste si parjoleste cu patima totul in drumul ei si o data intrat in pori nu-ti mai paraseste pielea. Deoarece are un caracter unisex ar fi o alegere inteleapta si pentru barbatii care tin Black Afgano in degetul mic, ambra de aici egaland in toate oudul aceluia. De purtat iarna impreuna cu iubitul la gura sobei.

Dahlia Noir Givenchy de Michelle 2014-09-24

L-am primit cadou şi la primul sniff nu mi-a plăcut deloc. Nu este genul de parfum pe care mi l-aş fi cumpărat, dar, după câteva purtări, am reuşit să ne împrietenim. Este, aşa cum a spus şi Ancaan, un parfum foarte piperat, poate un pic prea piperat pentru gustul meu, pentru că senzaţia aceasta o am de la prima pulverizare şi până la notele de final. Dar pentru cine poate trece peste aspectul acesta, parfumul e frumos, nu are note grele, care să dea dureri de cap, si poate fi purtat, după parerea mea, şi ziua, toamna şi iarna.

Midnight in Paris Van Cleef & Arpels de operfume 2014-09-24

am fost uimit de multimea review-urilor pozitive si de aceea l-am si incercat. Nu este chiar un oriental in sensul plin al cuvantului, este un parfum placut care se aseaza bine, un parfum elegant. Parerea mea e ca se deschide trimitandu-te la Armani Diamonds si te imbratiseaza asemeni lui Dior Homme

Mitsouko Eau de Parfum Guerlain de danyela 2014-09-24

Toata lumea pare sa laude acest parfum, asa ca intr-o nota entuziasta m-am lasat dusa de val si l-am testat azi.

Sincer eu nu stiu ce miros in el. Miroase ca interiorul unei posete sau truse de fard. Stiti unde depozitezi creioanele si fardurile de ochi si pudrele si rezultatul e un miros difuz si totusi distinct.

Un miros feminin, cu siguranta! L-as purta pe strada? Nu prea stiu, mai trebuie sa ne imprietenim.

Ei bine, am dorit sa probez in paralel varianta princeps si Taste of Fragrance pentru o mai buna comparatie intre cele doua.
Asadar, primul, dupa cum il stie deja toata lumea are un debut intens, cu mult paciuli, miere si ciocolata neagra, un debut strident si dulce. Mie imi place. Are un caracter pe gustul meu...incapatanat si dificil.
Cel de-al doilea seamana si nu prea. Este un fartior mai mic, mai putin strident si multa cacao adaugata in compozitie. De la atata cacao devine gurmand si mai usor purtabil, insa stii bine ca sunt frati...si seamana mult...daca ar culori pe primul l-as vedea fuchsia, acel roz aproape neon, cu mult caracter si putini fani, iar pe TOF- un roz linistit, fara detalii ascutite - un caracter feminin si cald.
In ultima parte a lor incep sa semene si mai tare, diferind intensitatea, care la primul este greu de atins, asa ca TOF ramane prezent, dar nu omniprezent. Cu toatea astea mirosul este usor diferit...TOF ramane tot gurmand ... se sesizeaza usor o nota zemoasa, fructata, care il aeriseste.
Cu toate astea, nu l-as trece in lista de achizitii. Diferente sunt, insa cred ca cel mai bine le recunosti atunci cand le compari in paralel.
Pentru cei carora le place baza Angel-ului, dar in considera mult prea tare, ToF ar putea fi o varianta. Pentru mine insa, Angelul clasic, cu toate ca este o bomba, ramene preferat.
Purtatoarea: cu siguranta iubeste esentele tari si gurmandele. Poate avea si 18 ani dar si 60. Este feminina, dar necomplicata. Poarta tinute lejere, fara nimic auster sau croiuri office.
Locatia: aerul liber si temperaturile tomnatice il prind mai bine. Cred ca ,,biroul'' nu il place prea tare.

Amouage Lyric Woman Amouage de SIMONA-FLORINA 2014-09-23

Daniel Maurel , creatorul acestui parfum , este unul dintre colaboratorii preferati ai casei Amouage si nu degeaba , fiindca din " nasul " sau au iesit adevarate opere de arta .

LYRIC are o deschidere foarte frumoasa , dar profund tragica , deoarece tamiia razbate inca de la inceput ; e o tamiie tare greoaie si sufocanta , ce-mi adduce in fata ochilor o eroina trupesa si invesmintata in valuri de tafta grena . Partea proasta este ca eroina are , inca de la primul act , un pumnal infipt in inima si singereaza abundent ; sufera din dragoste ranita si-si traieste durerea destul de in tacere .

Asta nu-mi prea place ! In viziunea mea , dragostea trebuieste sa fie simpla si limpede ; dragostea este sau nu este ; ea nu trebuieste sa presupuna zbucium , suferinta , indoiala ; rolul ei este sa aduca lumina , bucurie si incredere , caci nimic nu infloreste o femeie mai mult decit dragostea .

Dupa vreo ora , cind credeam ca eroina va muri singerind iar eu ma voi sufoca de la atita tamiie , incep sa percep o boare de aer curat ; tamiia s-a ridicat la ceruri si a lasat , pentru scurt timp , locul unui amestec floral de mare finete .Cind si cind , in alternanta cu florile , mai razbate si tamiia , dar este mult mai suportabila . Suferinta nu a disparut cu totul ; inclin sa cred ca eroina a concluzionat ca viata este frumoasa si merita traita pina la ultima secunda .

La doua ore si jumatate de la aplicare , parfumul devine ceva de vis : discret si extrem de elegant . Florile nu le mai simt , DELOC , in schimb a coborit din Rai , pesemne , tamiia ; e o tamiie calda , tandra , ca o crema , in amestec cu note lemnoase .Am senzatia ca parfumul este unisex , ceea ce-mi da speranta ca eroina mea a intilnit un alt suflet zdrobit de dragostea neimpartasita , un erou ce a singerat si el , cindva , cu inima strapunsa de un pumnal . Acum , ca s-au gasit , au plecat sa-si traiasca impreuna , in tihna , intelepciune si tandrete , restul vietii . E ca si cum , din cenusa fierbinte , cu bucati de jar sclipind rosu-incins , s-a nascut o noua dragoste , una adevarata si trainica , matura si completa !

De aici incepind , parfumul e o splendoare ; e o poezie despre dragoste ,delicatete , serenitate si intelepciune , e ca un apus insingerat in desert , la racoarea caruia renaste tot ce este viu !

Un parfum UNISEX, in opinia mea , pentru cupluri unite de dragoste si de o infinita tandrete !

Ca nu am gasit trandafirul este doar vina mea ! E un parfum- capodopera , fie el despre trandafir , sau nu si ma pot bucura de el peste 6 ore .

Lua Xerjoff de SIMONA-FLORINA 2014-09-23

LUA nu este o capodopera , dar este frumos si feminin ; i-am atribuit , instinctiv , termenul de "parfumel " .

Inceputul este cam dulce dar extrem de interesant numai ca , dupa cca 3-4 minute , pe pielea mea , incepe sa miroase a balsam de rufe .

Desi dupa vreo ora ,timid , razbate mijlocul ,cu florile sale amestecate cu piper roz , se pierd , in total , vreo 3 ore in care nu reusesc sa ies din balsamul de rufe . Ma simt ca o bluza iesita de la clatit si intinsa pe sirma : miros tare a balsam la inceput , apoi ma tot bate vintul si mirosul se mai dilueaza .

Rafinata si interesanta cu adevarat este baza ; blinda si calduta , incearca din rasputeri sa te faca sa uiti ca ai stat inmuiata in balsam . Reuseste , cu eforturi , dar parca nu prea am disponibilitate sa pierd 3 ore din cele aproximativ 6 cit se simte parfumul , in ciuda siajului sau moderat .

Cum ziceam , e un " parfumel " , cam copilaresc in puritatea lui .

Nu as fi scris aceasta recenzie , caci e un XERJOFF cam ne-Xerjoff , daca nu i-ar fi placut fiicei mele . Pe pielea ei alba ca marmura si neatinsa inca de timp , parfumul sta tare bine , cuibarit si intre pletele ei aurii ; sunt ca doua suflete curate care se imbratiseaza cu bucuria de a se fi gasit si, in egala masura , cu febrilitatea de a nu se pierde unul pe altul .

Si , daca prima regula in lumea parfumeriei de nisa este sa nu te iei dupa recenzii , cu siguranta , cea de a doua este ca fiecare opinie exprimata trebuieste sa inceapa cu formularea " PE PIELEA MEA " .

Sunt mii de fete de 21-22 de ani , frumoase si delicate , la fel ca fiica mea , pentru care acest parfumel va fi o binefacere . Se vede ca ii sta mai bine intre plete aurii decit pe pielea (avida de crema anti-rid) a unei femei de 45 de ani .

Nu-i nimic ! Ca eu am Promesse de l 'Aube si Red HOBA , si AMBER STAR ! Si-apoi , parca n-as da linistea si echilibrul meu de-acum pe viata zbuciumata a tinerilor de astazi !

Rebelle Rihanna de Merdelia 2014-09-22

Deşi în general mă oripilează ambalajele kitsch, în cazul lui Rebelle nu mă deranjează sticla, la fel cum nu mă interesează că e celebrity scent. E un parfum bine realizat, omogen şi are o persistenţă remarcabilă. Pe mine personal mă inspiră şi se pare că nu sunt singura, judecând după recenzia anterioară, care îi surprinde foarte plastic atributele. Ce aş putea adăuga e că Rebelle are o latură cvasi-kinestezică (până acum n-am mai întâlnit alt parfum care să-mi dea fiori). E ca o fantomă, ca un soi de entitate de sine-stătătoare care te bântuie şi te atinge din când în când amintindu-ţi că e acolo.

The One Dolce&Gabbana de Raluca Ralu 2014-09-22

Un parfum esxtraordinar ! Un parfum dulce-ambrat foarte bine echilibrat, cu o eleganta aparte, este singurul parfum al casei pe care am fost convinsa sa il achizionez si totodata caruia i-am ramas fidela. Evolueaza frumos pe piele, de la notele fructate de piersica si pruna, ca cele florale ambrate, avand o usoara influenta orientala data de combinatia vanilie-ambra-mosc. Un parfum ce poate fi purtat si in sezonul cald cat si in sezonul rece.Prin dulceata si aroma lui te face remarcata, iti da o nota personala de rafinament si bun gust!

Baby Doll Yves Saint Laurent de Raluca Ralu 2014-09-22

Un parfum , asa cum ii spune si numele, destinat tineretii, bucuriei de a trai, varstei de 20 de ani! Recomand acest parfum tinerelor, are un ambalaj frumos, o sticluta care te face sa iti doresti sa ai o colectie de parfumuri, o sticla-diamant, un continut roz ce iti inspira spiritul ludic; iar aromele, sunt o deschidere de coacaze negre si ananas, temperate in timp de frezii vanilate si cedru ! Un parfum de zi, de primavara ( cand totul revine la viata, un anotimp al bucuriei si al fericirii unui nou inceput )pe care cu siguranta mi-ar fi placut sa il am acum 10 ani !

Parisienne Yves Saint Laurent de Raluca Ralu 2014-09-22

Un parfum despre care atat pot spune : dezamagitor! Incepe cu o aroma de fructe de padure si vinil destul de puternica, care pe parcurs se estompeaza, lasand loc trandafirului. Este un parfum cuminte, ce poate fi pe placul multor persoane , insa nu are nici o nota aparte, nu are personalitate. Purtand acest aparfum pe parcursul zilei nu gresesti, dar nici nu te faci remarcata... Recomand a fi testat innainte de a-l achizitiona deoarece nu are o persintenta foarte indelungata nici chiar apa de parfum...

Black Opium Yves Saint Laurent de Raluca Ralu 2014-09-22

Asa de mult iubesc comentariile scrise de rose_selavie, sunt transante ... Da, sunt total de acord. Unde este cafeaua din acest parfum ? Unde este Opium ? Dupa parerea mea de iubitor de parfumuri, fara a fi un expert, cred ca acest parfum se incadreaza in trend-ul creat in sezonul toamna-iarna 2013-2014 de "La vie est belle"(Lancome) si "Si" (Armani ), un parfum dulce, comercial , fara a spune o poveste, fara a avea o personalitate care sa reziste in timp precum cea a parfumurilor legendare...
Este placut, dulce, insa nu se simt in mod special nici vanilia, nici iasomia, nici florile de portocal...
Un parfum adecvat pentru sezonul cald, insa pe care nu l-as cumpara.

Wisal Ajmal de Merdelia 2014-09-22

Dumnezeiesc. Debutează medicinal, aspect generic ce se manifestă rapid, rolul principal aparţinând unui trandafir maiestuos, un pic mentolat şi destul de gurmand în primă fază. În scurt timp îşi face simţită prezenţa şi santalul, care conferă o identitate uşor pudrată întregului ansamblu floral-condimentat. Persistenţă uimitoare şi sillage pe măsură. Îl ador.

Ubar Amouage de SIMONA-FLORINA 2014-09-22

Purtind UBAR am inteles ce inseamna un parfum oriental-floral . Vara aceasta am petrecut o saptamina la Zell-am See , in Austria ; nu numai hotelul in care am stat , ci toata statiunea era plina de arabi , fiecare cu cite 2-3 neveste . Cind le vedeai de la distanta , infasurate in vesmintele lor negre , te apuca groaza dar dupa ce treceai de ele , lesinai de mirosul splendid de parfum pe care il lasau in urma . Cu machiajele lor dramatice si cu parfumurile lor de ne-uitat ,intruchipau eternul feminin , misterul ademenitor si lipsit de ostentatie al femeii arabe . Ei , cam asa este Ubar .

UBAR miroase regal si opulent , classic si sobru .La inceput este mai greoi , mai dens , dar dupa vreo ora se mai aeriseste astfel incit , dupa 3 ore , devine un parfum floral foarte fin si elegant .

De fapt , aceasta aerisire , aceasta pierdere de densitate este singura evolutie pe care am putut s-o discern la acest parfum .Parfumurile Amouage mai noi , de exemplu JUBILATION woman , sunt spectaculoase ca evolutie , sunt ca niste focuri de artificii .Aceasta diferenta este o dovada in plus ca parfumeria nu a stat pe loc , ci a evoluat considerabil in ultimii ani .

Parfum de toamna-iarna si de seara , in primele lui ore , devine suficient de repede discret ,purtabil primavara si in cursul zilei .

Dupa 5-6 ore , pe pielea mea , doar vag se mai pastreaza splendoarea de la inceput a parfumului .

Sicily Dolce&Gabbana de Simo 2014-09-22

"In bine si in rau, Sicilia este Italia la superlativ."

La Vie Est Belle Lancome de Darkangel112 2014-09-21

La Vie Est Belle..un parfum extrem de interesant..lncepe foarte galagios si oarecum dur..Mie imi evoca o adolescenta rebela,gen Miley Cyrus..imbracata cat mai nonconformist,cu o coafura pe masura,o tigara aprinsa tinuta in mana cu inele imense,gesticuland si razand foarte tare,la o masa plina cu bauturi,intr-un bar la moda..anturajul o aproba si are ochi doar pentru ea..doar ea este diva,punctul de extrema atractie din acea seara..Parfumul incepe in forta,dur,fara pic de blandete..simt intai doar paciuli si iasomie,cu tonuri aspre,dure,iar aceasta asperitate,care ma deranjeaza,ramane pana la sfarsit,fara a se inmuia macar un pic..In mijlocul acestui neinduplecat duo isi face aparitia,timid,un fir de vanilie..incercand pana la sfarsit,fara succes,sa le induplece pe cele doua vrajitoare..iar lupta continua la fel,intreaga zi..Eu il vad purtat mai degraba de o tanara fumatoare..nonconformista obligatoriu..Siajul si persistenta sunt,cum altfel,la superlativ..10/10 este prea putin spus..

White Aoud Montale de miha.vld 2014-09-21

Mai trebuie sa spun ceva:
woow,daca asa miros creatiile de nisa(poate nu toate,dar cred ca majoritatea-te fac sa te simti unica si speciala)inseamna ca intr-acolo ma voi indrepta pt urmatoarea achizitie!

Dama Bianca Xerjoff de SIMONA-FLORINA 2014-09-21

Acesta este un parfum cu vanilie si despre vanilie , un tratat despre aceasta esenta .

Se deschide extrem de dulce , turnindu-ti pe nari si in git o caldare de esenta de vanilie .Si o tine asa vreo ora , chiar daca dulceata se mai estompeaza si-i multumesti Domnului ca ai supravietuit !

Dupa vreo ora si jumatate incep sa se simta florile ; cred ca or fi albe , caci sunt foarte diafane . In aceasta etapa devine un floral superb si rafinat , pentru fete tinerele si radioase , care se extaziaza din orice , gurese si , mai ales , pupacioase .

Sa nu credeti ca vanilia si-a luat catrafusele si a plecat ; nu , e tot acolo dar cineva a dat-o putin mai la dos !

Dupa vreo 3 ore pot discerne un timid iz lemnos dar vanilia ii da repede in cap ; nici nu-si asuma deschis , adica ea , vanilia , faptul ca asasineaza orice nota care nu-i ca ea , doar sta pitita , cu bita in mina , dupa dulap si nu-i scapa nimic .

A , sa nu uit , s-ar putea sa mai opteze pentru acest parfum si femeile de pina in 30 de ani , genul corporate-woman , care vor sa aduca putin echilibru in viata lor , sa nu fuga toti inspaimantati de atita reaceala !

Siajul este impresionant la inceput ( 1-2 ore ) si modest dupa iar longevitatea este moderata .

Per-total , e o dulceata lasciva in acest parfum si nimic din el nu pare a interesa creierul sau sufletul .
Dulcegareala la greu !

Amouage Epic Woman Amouage de SIMONA-FLORINA 2014-09-21

Iubesc creatiile lui Cecile Zarokian datorita modului genial in care defineste feminitatea ; de fapt ea recreeaza feminitatea , din nou si din nou , dindu-i nenumarate valente .
Iata de ce , inceputul acestui parfum m-a descumpanit putin : se deschide condimentat , usor ascutit , ca niste mici pumnale care te imboldesc usor , cit sa-ti capteze atentia si aceasta deschidere este pur unisex , insuficient de calda pentru un parfum feminin . Aceasta deschidere dureaza vreo doua ore , chiar daca pumnalele devin , usor-usor , inofensive .
In actul doi , intervin florile dar sunt flori extrem de aerisite , de delicate , neinsistente . De aceea , ma si gindeam ca doar fetelor tinere si delicate le va placea .
Apoi a urmat actul trei , baza , cea pentru care merita atentie acest parfum : este superba , profund si complex - feminina , calda si plina de consistenta .
Eu pot discerne tamiia , elementul de identificare al majoritatii creatiilor Amouage ; e o tamiie matura si blinda , permisiva . Mai simt oudul , asa cum l-am invatat din creatiile Montale , care adauga putina caldura si rotunjime .
Fara indoiala , pentru acest parfum EPIC este numele cel mai potrivit . E ca o epopee in trei parti , o epopee cam trista , un fel de " QUO VADIS " cu personaje doar de sex feminin; sunt femei foarte puternice dar nu despre forta fizica este vorba , ci despre cea psihica , despre puterea de a indura orice privatiune cu demnitate . Cel putin asta imi inspira mie .
Este un parfum longeviv , minim 7 ore il poti simti , dar cu un siaj delicat .
Pe mine m-a cam intristat dar parfumul in sine este o opera de arta .

Midnight Daniel Hechter de a4tech 2014-09-20

Frumos, atat am de spus la adresa lui. De la forma acestuia pana la notele total diferite fata de ce am mirosit pana acum! Cine iubeste paco rabane, sigur va indragi si acest parfum, desi nu se aseamana intre ele la miros! deci nu se poate spune ca este fratele mai mic a lu'paco.Parfumul promite,mult. Il recomand in special tinerilor pana in 35 de ani....

Caractere Blue Daniel Hechter de a4tech 2014-09-20

e bun parfumul. persista la fel de tare ca si caracterul normal, dar este mai fresh. Foarte bun!

Reveal Calvin Klein de Kristal 2014-09-20

L-am testat azi, fara sa stiu nimic despre note, pe piele. Inceputul este placut, greu de descifrat in privinta acordurilor. Mirosea placut si atat, indefinit, cand floral, cand lemnos. M-am tot straduit sa ghicesc a ce miroase si nu am reusit cu niciun pret. Dupa cam 15 minute parfumul a parut ca se dizolva, aproape nu il mai simteam, am si uitat de el. Doua ceasuri mai tarziu am prins cu nasul in jurul meu un fel de urma de Womanity. Mirosea de parca as fi umblat cu flaconul de Womanity si niste urme s-ar fi prelins pe piele. M-am gandit ca prind o dara de parfum a altcuiva si n-am dat atentie. Dar peste inca o ora, iar Womaniity, cu mine in masina, la volan! In momentul de fata, dupa 10 ore, o baza vag sarata imi emana din pielea antebratului. Acum parca seamana mai putin cu W si mai mult cu acel Moschino care are sare in note, nu-mi amintesc numele, Glamour, parca. Notele floral-acrisoare din debut, placute, dealtfel, au disparut complet, nici amintirea nu mai e din ele.

Concluzie: rezistenta f buna, siaj bun, inceput placut si dezvoltare mai ciudata, nu e chiar original, evolueaza, insa nu pe gustul meu. Nu mi-a placut W, dar nici nu m-a deranjat- acesta nu as zice ca ma deranjeaza, insa nii nu-mi place, categoric n-as vrea sa miros asa a la longue. Sunt curioasa cum se va vinde, eu nu-i prevad rezultate grozave pt ca e prea amestecat, prea indecis, nu spune nicio poveste, e prea tern in saramura lui moscata.

In Womanity am iubit smochina dulce si m-a indepartat sarea, careia nu i-am vazut rostul. Aici, tot parfumul este numai mosc si sare.... toata ziua m-a bazait mirosul asta rezidual din baza si mi-a produs o neplacere difuza, persistenta, grea, de parca ma incerca o migrena. Nu e pentru mine!

Rosa Nobile Acqua di Parma de rose_selavie 2014-09-20

Inchide ochii pentru cateva secunde si lasa-ti mintea sa calatoreasca.

Imagineaza-ti ca esti intr-o tara cu clima dulce din zona Mediteranei. Simti cum soarele iti incalzeste cu blandete fata? Acum ai voie sa deschizi ochii sa vezi frumusetea peisajului. Te alfi in cea mai minunata gradina pe care ti-ai putea-o inchipui. E incarcata de trandafiri. Regali, in diverse culori, in tufe si ghirlande de jur imprejurul tau. Aerul e imbibat de aroma lor gingasa si proaspata, de flori reavane si pure.

Hai, fa cu mine cativa pasi, cineva ne asteapta…O vezi?

In mijlocul gradinii sta o fata cu spatele la noi. Are un par incredibil, saten luminos lung si matasos prins cu o panglica de catifea. Apropiindu-ne mai mult ne dam seama ca nu miroase doar a trandafiri in jur…ci si a fructe, a fructe acrisoare si parca un iz misterios de piper. Ea nu ne vede si nu ne aude deoarece contempleaza abisul care se deschide sub picioarele ei. E fata din Berlin. E La fille de Berlin, fata lui Serge Lutens venita in vizita in gradinile Di Parma.

Maroussia Slava Zaitsev de kristinuta80 2014-09-20

Am cumparat acest parfum fara sa il testez, in urma recenziilor de pe acest site - mare gresala! Nu am avut niciodata un parfum care sa imi displaca atat de mult ca acesta. Este extraordinar de tare si, chiar daca mie imi plac parfumurile tari, acesta este apasator si imi produce greata instantaneu. Desigur, parerile vor fi intotdeauna impartite in ceea ce priveste parfumurile, insa, citind doar de bine de acest parfum , m-am gandit ca trebuie sa il am. Nu voi mai repeta gresala.

Choco Musk Al-Rehab de bibiutza 2014-09-19

Rău îmi pare ca le desființez dar am dat- o în bara, este brut,total nerafinat,fiind și uleios îmi da și o senzație care întoarce stomacul pe dos, ciocolata în prima instanta apoi rămâne vanilie dar nu îl pot suporta este ca senzația aia pe plaja când te- ai dat cu ulei și nu poți scăpa nicicum de nisip :))) îmi da o senzație de praf, nisip în nari....ciudat. de făcut cadou.

Joop! Femme Joop! de leila_mic 2014-09-19

Tocmai l-am primit si ma intreb cum de nu m-am gandit pana acum sa-l testez????
Este superb - plin de personalitate, emana clasa, temperament ... si da, intr-adevar nu se potriveste oricui, insa mie mi se potriveste ca o manusa
(eu intotdeauna am admirat-o pe Angela MERKEL :))

White Aoud Montale de miha.vld 2014-09-19

Un balsamic puternic,in stilul parfumurilor arabe.
Later edit:
Am primit un "snop" de mostre,vreo 13 la numar,le-am pus intr-O sticluta cu atomizor .L-am purtat 2 zile la rand ,deci pot sa spun mai mult de 2cuvinte.
Notele de varf sunt puternic ambrate,foarte placute ,cu siaj fantastic si dureaza cam o ora.Dupa acesta ora binecuvantata,se pastreaza siajul dar parfumul capata un iz de ierbicid,nu foarte puternic dar sesizabil.Dupa vreo 4ore dispare acea aroma dificila si ramane in dry down cea mai frumoasa aroma din cate am mirosit pana acum(sunt novice,iar asta e primul meu parfum de nisa ).Mai rar asa longevitate ,poate doar la Alien dar totusi,a doua zi incheietura mainii mirosea extrem de puternic si frumos!Purtat doar pe haine isi reduce considerabil acea nota chimica din mijloc dar nu se dezvolta pana la capat cum ar trebui.
Concluzia:un parfum bomba pt femeile curajoase,potrivit pt toamna-iarna.

Sicily Dolce&Gabbana de miha.vld 2014-09-19

Reclama e morbida si total nepotrivita pt un parfum :)))

Sicily Dolce&Gabbana de KatalynStephan 2014-09-19

Prea tare reclama!!! :))

La Panthere Cartier de zambila 2014-09-18

mie personal imi miroase a spray de muste si sapun ieftin. Ce-i drept este ca are totusi notele descrise toate prezente da nu pricep de ce se imbina intr-o combinatie mortala insecticida. Imi aduce aminte de timpul petrecut la bloc cand se facea dezinsectia, deratizarea pe scara blocului iar substantele emanau un damf de La Pantherem, desi la vremea respectiva parfumul nu se lansase posibil aceasta a fost inspiratia parfumlui.
Sticla in schimb este superba!

Star Musk Xerjoff de SIMONA-FLORINA 2014-09-18

Daca ieri am plutit printre dunele fierbinti si pirjolite de soarele nemilos iar apoi m-am inaltat printre stele , totul pe aripile divine ale AMBER STAR , astazi am ramas puternic legata de Pamint , atrasa de vocea sa surda si grava , cu STAR MUSK .

Pe cit de feminin si de luminos este AMBER STAR , pe atit de masculin si de aspru este STAR MUSK ; cele doua creatii -gemene par a fi concepute in antiteza , ceea ce le leaga indisolubil fiind calitatea extrema a ingredientelor si genialitatea celui ce le-a amestecat in creuzetul sau magic .In opinia mea , AMBER ar trebui sa se afle in flaconul alb si MUSK in cel inchis la culoare , daca ar fi ne luam dupa ce sugereaza .

Intre notele de virf eu pot discerne doar un iz de citrice , probabil mandarina iar notele de mijloc , pentru nasul meu , au iz lemnos .Abia dupa 5-6 ore incep sa mai scape din strinsoare ceva raze de feminitate , suficiente cit sa nu ma faca sa-l consider un parfum deprimant . Oricum , este un parfum fara colturi , fara asperitati , onctuos si imi sugereaza o fintina de ciocolata ( nu ca miros , ci mod de a se "prelinge " peste purtator ) .

Se spune in literatura de specialitate ca moscul este sensual si sexual ; tot ce se poate . Eu nu sunt specialist si ceea ce altora le-ar parea senzualitate , mie imi pare o siciiala , la limita durerii de cap .

Nu e un parfum sufocant , nici vorba , e o siciiala rafinata si inteligenta , consecventa si subliminala ;fiindca trebuie sa-i recunosc superioritatea , clasa , ma face sa nu ma enervez si sa nu affirm ca nu imi place .

Sincer , nu il vad purtat de o femeie , atit de sobru-masculin este , dar il voi incerca si miine , de data aceasta purtat cu AMBER STAR , ca baza , caci este mult mai longeviv decit perechea sa .

Este , fara indoiala , o capodopera , dar una care nu este aproape de inima mea si care , emotional , nu m-a solicitat defel .

Sicily Dolce&Gabbana de Simo 2014-09-17

L-am cumparat de la un centru comercial din Palermo. Vazusem reclama parfumului care e super tare, deosebita de orice alta reclama la un parfum, si l-am vrut! Era iarna iar in Sicilia erau campuri intregi de mandarini copti. Exact asa miroase pt. mine si acest parfum, a campuri de mandarini, a soare, a tufe de iasomie, atmosfera incinsa, incarcata. Un miros intens, opulent!

Amber Star Xerjoff de SIMONA-FLORINA 2014-09-17

Stiam ca sunt o novice intr-ale descifrarii , decodarii parfumurilor dar , in ultimele luni facusem ceva progrese .

Astazi , m-as simti umilita daca sursa acestei stari nu ar fi o creatie IMENSA , ABSOLUT PERFECTA , DIVINA ! Asa incit , ma simt fericita ca am ocazia sa port asa ceva si sper sa-l pot cumpara .

E cazul , pentru a nu-stiu-cita oara , sa ma plec , simbolic ,in fata profesionalismului Georgianei de la Elysee care , de o buna bucata de timp , ma tot intreaba daca am probat mostra de Amber Star . Mi-a trimis atitea mostre ca nu mai apuc sa utilizez parfumurile deja achizitionate si , pe acesta , l-am tot impins spre iarna , spre racoare .Ieri seara m-a intrebat din nou asa ca astazi am cedat .

CE CAPODOPERA DE PARFUM , CE COMPLEXITATE ! Nu stiu a ce miroase , ca este un tot , nu o succesiune limpede de note ; cind si cind mai scoate capul cite una dar e atit de sofisticata si de efemera , se prinde atit de repede in hora cu celelalte , ca nu apuc nici s-o delimitez exact , ce sa mai recunosc !

Este un balsam minunat pentru sufletul meu , probabil perechea lui CUIR GARAMANTE . Daca , in viziunea mea , CUIR este despre bucuria de a trai , despre curaj si incredere , AMBER STAR este despre INTELEPCIUNE , EXPERIENTA DE VIATA SI ECHILIBRU ! Sunt eu , cea de acum si din toate zilele ce vor urma ,cea care constata ca a realizat atit de multe pina acum , incit poate aborda viitorul cu seninatate si cu rabdare , fara pic de febrilitate si fara umbra de teama .

Invit si rog profesionistii acestui site sa descifreze ei aceasta minune . Pentru mine a fost suficient ca dimineata ascultam in masina " S.O.S. "-ul INDILEI si inspiram Amber Star . Asa am ajuns sa colind imensitatea fierbinte a Saharei , m-am ridicat apoi pentru o tura printre stele , m-am odihnit , putin , pe Jupiter si iarasi m-am prelins printre dunele aurii .Nu mi-a fost frica , nici frig ; stiam ca Dumnezeu ma iubeste , caci doar el ma putea legana intr-o mireasma atit de linistitoare !

Oricat am cautat , nu am aflat cine este creatorul acestei minuni , spre marele meu regret .

Jubilation for Women Amouage de SIMONA-FLORINA 2014-09-17

Ieri a fost zi de sarbatoare pentru mine : am purtat , din nou , Jubilation si am reusit , in cele din urma , sa transcriu cam tot ce am putut surprinde la acest parfum .

In mod nefiresc , o sa incep cu o concluzie : Amouage incurca numele creatiilor sale caci , in opinia mea , Jubilation ar trebui sa se cheme Reflection , iar Reflection , cel sprinten si senin , sa se cheme Jubilation . Voi incerca sa-mi ofer serviciile , sa vad daca accepta cei de la Amouage .

Parfumul acesta , purtind amprenta lui LUCAS SIEUZAC ( cel ce a creat adorabilul REFLECTION barbatesc ) ,s- a jucat cu mine , ore bune, de-a v-ati ascunselea , olfactiv , e- adevarat , dar era o goana nebuna : notele lui sa apara si sa dispara , iar eu sa le prind .

Prima nota care te izbeste , aproape instantaneu dupa pulverizare , este tamiia ; este atit de pura si de evidenta , ca nu ai cum s-o scapi ; in secunda urmatoare , insa , apare un miros medicinal , de anestezic , pe care nu-l uit caci este amprenta unica a lui Chypre Palatin ( cred ca o fi labdanum , caci este prezent in ambele parfumuri ) . In orice caz , in 2-3 minute anestezicul devine super -blind si suportabil , nu impulsiv si intepator ca la CHYPRE PALATIN , amestecat cu ceva note florale ;oricum e cremos, e blindut.

Mai apoi , apare iar tamiia , pentru ceva timp , dar nu e o tamiie greoaie , ci este catifelata , suava . Ulterior ( cam dupa 3 ore ) mai aminteste doar vag de anestezic , este foarte -foarte elegant si " curgator " , cu note clar orientale.

Este destul de longeviv si are un siaj adecvat caracterului sau complex : nu va stringe de git si nu va sufoca pe nimeni iar drydown-ul sau este extrem de fin si de elegant .

Dupa 10 ore de la aplicare am intrat la dus si atunci s-a reactivat acea tamiie cu adevarat divina , aspect pe care l-am mai intilnit doar la INTERLUDE , alta creatie Amouage .

Ce sa zic ,un parfum-spectacol , minunat , care m-a tentat puternic dar astept sa probez si restul parfumurilor Amouage orientale , sa vad ce aleg in final .

Decibel Azzaro de admar7777 2014-09-16

imi da mereu senzatia de un moment al verii,cand apune soarele,si esti dupa o zi de plaja,imbraci acest parfum si stii ca te asteapta o noapte lunga...perfect pt seriile-noptile de vara,plimbari-terase-club,persista ore bune,si emana pe masura,nu mi se pare deloc un parfum greu,din contra e genul din care nu ti-ai mai scoate nasul,si cred ca poate fi purtat din mai pana in octombrie.

Lovely Garden Oriflame de kristinuta80 2014-09-15

Imi place extrem de mult acest parfum. Este dulce insa nu gretos, mirosul predominant fiind de lapte :). Din pacate persista mai putin de o ora, poate nici macar jumatate de ora.

24 Faubourg Hermes de liajoldes@yahoo.com 2014-09-15

Parfumul m-a cucerit definitiv de la prima adulmecare. Si oare ce ar putea sa nu-ti placa la el?In primul rand e un floral bogat, intens, apoi e elegant, intradevar nobil, clar cel mai frumos floral intalnit de mine pana acum.

Moschino Moschino de Kristal 2014-09-15

Doamne, bine ca exista esantioanele! Acest Moschino se vinde azi numai in duty-free si la discount dintr-un motiv simplu: s-a demodat la maxim si nu poate rezista pe rafturi in competitia din parfumeria obisnuita. Cu exceptia nostalgicilor ce l-au iubit si purtat la lansare, putini cred ca mai pot face azi pasiune pentru el.
Miroase uscat, condimentat si tepos, a paciuli, rasini si piper. Inceputul e dur si cacofonic, apoi se indulceste un pic si devine mai rotund, mai balsamic, insa si mai sapunos. Lasa impresia unei combinatii de after shave masculin cu sapun si oricat m-am straduit, nu am reusit sa-i gasesc nicio noima. Nu, nu e un parfum pt bunica, pt ca bunica a ramas tanara la suflet, poate pentru bunicul, ca el e mai zgarcit si ar putea agrea pretul. Dar si bunicul e pretentios, cred ca prefera Lagerfeld daca vrea o colonie de buget. Recenziile de pe .com vorbeau despre o gema nestiuta de parfum cu iz misterios si oriental, dar cine vrea asa ceva are la dispozitie Shalimar, Coco de la Chanel, Kenzo Jungle si sute de alte parfumuri valoroase.
Mie mi-a mirosit a frig, a ploaie si a transpiratie statuta, adica exact troleibuzul 85 intr-o seara ploioasa de toamna, cand mirosurile din sacose, pardesie si subtiori se amesteca democratic si nemilos.

A*Men Thierry Mugler de liajoldes@yahoo.com 2014-09-15

Si sotului meu ii place la nebunie si dupa ce a avut acest parfum nici un alt parfum nu a mai fost suficient de bun pentru el.Din pacate desi Angel e unul dintre parfumurile mele preferate, la un moment dat A*MEN mi s-a parut greu de suportat datorita siajului mare astfel ca am preferat sa-i mai cumpar si altceva.

Oesel Xerjoff de SIMONA-FLORINA 2014-09-15

OESEL , creatia lui RICHARD MELCHIO , este asemanator , pina aproape de identificare , cu LE RIVAGE DES SYRTES . Imediat ce l-am aplicat prima oara , m-am gindit ca este un parfum MDCI , dar nu-mi mai aminteam exact care ; am luat notitele la rasfoit si am dat peste LE RIVAGE DES SYRTES . Cum creatia Patriciei de Nicolai precede cu un an aparitia acestui parfum , ramine sa stabileasca ei cine a tras " cu nasul " la cine .

Cum aceasta asemanare imi apare imediat , cred ca elementul comun este floarea de portocal african , care la Oesel apare in notele de virf , iar la Le RIVAGE - in notele de mijloc .

Desi miros la fel , Oesel este cu un ton mai sus , mai putin grav si moale decit Le Rivage , ceva mai ascutit . Siajul sau , destul de mare la debut , se cuminteste destul de repede , dupa cum la fel de repede se domolesc acordurile sale . Drept urmare , faza sa de mijloc este mult mai estompata , mai discreta , mai putin sonora ,ca si cum cineva ii acopera gura cu palma si se desparte , din acest punct ,de Le Rivage- care e mai fructat , in timp ce Oesel ramine destul de floral .

Dry-down-ul este molcom si diafan , blind si matasos .

Este un parfum feminin , nu am niciun dubiu , si demn de toata increderea . Inclin sa cred ca l-as prefera lui Le Rivage des Syrtes pentru plusul de vioiciune din deschidere si pentru ca , in cazul creatiei MDCI , am clar optiunea PROMESSE DE L'AUBE , apropiata , dar preferata .

COMPLETARE : Este esential ca un parfum sa ajunga pe pielea persoanei potrivite : pe fiica mea , de aproape 22 de ani , OESEL este aur topit , de consistenta mierii . Degaja atita lumina , atita caldura , de parca s-a desprins o bucata din Soare si graviteaza , ca un halou , in jurul ei ! Si ce miros divin ! Ce rafinament si , mai ales , cita feminitate ! Complexa , sofisticata si constienta de forta ei ! Un MIRACOL de parfum !

Interlude Woman Amouage de SIMONA-FLORINA 2014-09-15

Alaturi de AMOUR DE PALAZZO , de la Jul et Mad , este , pentru mine , un parfum care -mi trezeste instinctele de razboinic si a carui uritenie incerc s-o inteleg .

Este un parfum de o complexitate uluitoare , dupa cum uluitor este si curajul creatoarei sale , in corpore cu Amouage , de a lansa asa ceva .

Nu mai putin uluitor este si modul in care , pornind de la ingrediente naturale , de absolut cea mai inalta calitate , poti obtine , cu buna-stiinta si certa intentie , un parfum ce-ti invoca , in totalitate , sinteticul , chimicul .

Are un siaj impresionant , cel mai mare din ce am testat eu pina acum , dar lista este deschisa , si o longevitate coplesitoare , atuuri la care se adauga si faptul ca nu va putea fi confundat cu nicio alta creatie iar tu , ca purtatoare , nu vei putea trece neobservata , nici daca ai fi cea mai stearsa faptura din lume!

Am insa certitudinea ca nu persoanele sterse vor opta pentru acest parfum , CI FEMEILE TEMERARE , CU O PERSONALITATE COPLESITOARE , FEMEI DIN CELE CARE LUPTA PENTRU DREPTURILE TUTUROR , FEMEI CARE SUNT ATIT DE FRUMOASE , ATIT DE REMARCABILE INCIT POT CONVINGE CU USURINTA UN BARBAT SA TREACA PESTE ACORDURILE ACESTUI PARFUM SI SA INDRAZNEASCA A DEPASI ETAPA DE INTERLUDE , DESCHIZIND CALEA SPRE CEVA NOU SI MINUNAT !

Le Rivage des Syrtes MDCI Parfums de SIMONA-FLORINA 2014-09-14

LE RIVAGE DES SYRTES , creatia din 2009 a uneia dintre cele mai titrate femei din parfumeria high-class , este , asemeni lui STILETTOS ON LEX , de la Jul et Mad , si NUIT ANDALOUSE , de la MDCI , unul dintre cele mai feminine si mai profunde parfumuri din cite am testat .
Nu l-am cumparat in varianta full-bottle deoarece era , cumva , pe acelasi ton cu PROMESSE DE L'AUBE , tot de la MDCI ,si mi s-a lipit mai mult de suflet acesta din urma , pentru ca era ceva mai matur .

Este un parfum superb , floral-luminous,ceva mai delicat decit PROMESSE dar cu un siaj putin mai bun decit acesta .

Nu este foarte longgeviv si , asemeni lui PROMESSE , mi-a lasat senzatia de deja-vue; totusi , fara sa fie ceva ce-ti ia rasuflarea , este o alegere excelenta pentru femei de virsta a doua , elegante si discrete, asemeni creatoarei sale .

Ca in cazul tuturor parfumurilor de la MDCI , notele sunt joase , putin grave , foarte pline si dau impresia de " rotund " , de complet , de lucru inceput si dus cu maiestrie pina la capat!
Superb !

Le Baiser Du Dragon Cartier de Addict 2014-09-14

Am avut EDT.Cred că este un parfum la limita dintre unisex și masculin.Pe mine nu s-a dezvoltat absolut deloc,în schimb a "înflorit" pe soțul meu,așa încat i l-am dăruit lui.
Poate EDP este altfel...sau a fost altfel,deoarece am înțeles că a fost reformulat de cand a reapărut pe piață.

A*Men Thierry Mugler de Andrada 2014-09-14

I l-am cumparat sotului cu inima putin stransa, nu stiam cum va reactiona la "dulcegariile" mele (el foloseste in general esentele fresh si mega-fresh). Dupa ce i-am dat un puf pe incheietura, i-am spus direct: "Mie imi place de mor, daca nu-l vrei, il port eu!". L-a vrut. Si il vrea in continuare.
Dupa prima zi in care l-a folosit, m-am gasit eu desteapta sa-l dadacesc: "Nu mai aplica mai mult de 2 pufuri, ca lesina lumea langa tine!". M-a asigurat ca a dat unul singur, sa faca economie, ca e sticluta mica si e cadou de la mine :) Oricum, mirosea in toata masina. Eu sunt de-a dreptul innebunita dupa miros, simt vanilia si o nuanta de ciocolata cu menta (After Eight?), fara exagerare imi vine sa stau cu nasul lipit de consort si sa-l leg de scaun :)

Siaj monstru, persistenta mai mare de 8 ore, incep sa ma gandesc la modul foarte serios sa-l incerc si eu... macar o data...

Cristalle Chanel de liajoldes@yahoo.com 2014-09-14

Parca miroase a limonada neindulcita si daca n-as fi vazut notele listate nici nu mi-ar fi sugerat si altceva.Dar da, acum ca am vazut si zambila parca o simt si eu ca incearca sa-si faca loc printre gramezile de lamai.

Aqua for Him Avon de KatalynStephan 2014-09-14

Un parfum slabutz marca avon ...Nu are nici un farmec.

Dawn Sarah Jessica Parker de liajoldes@yahoo.com 2014-09-14

Mi se pare ca miroase superb, familiar desi nu recunosc nici una din notele listate. Parfumul este in intregime un floral, bogat, intens dar nu si longeviv.

Habanita Eau de Parfum Molinard de lily13ana 2014-09-14

Acum ca s-a mai dus caldura, il simt mult mai puternic, parca il mai incorseta temperatura ridicata. A devenit atat de puternic incat nu ma mai impac bine cu el, parca se simte mai puternic si mirosul de muschi si nu mai este asa dulceag, este mai aspru. Il percep acum ca pe un cyphre, iar mie nu imi place aceasta categorie de parfumuri.

Intense Tiare Montale de sigrid 2014-09-13

Din cauza denumirii si a ponderii florii de tiara, parfumul a fost condamnat pe viata la eterna asociere cu exotismul Polineziei Franceze,fara cea mai mica sansa de gratiere .
Orice incercare a mea de a-l scoate din paradisiacul peisaj tahitian (unde nu am calcat vreodata) a fost sortita esecului. Nu am putut sa-mi imaginez unde si cand l-as purta si nici cu ce tip de tesatura s-ar imperechea .
Siajul monstruos ii face mai mult rau decat bine, pentru ca exclude purtarea lui la vreun job, indiferent de job, poate doar ca hostess la vreun eveniment cu specific tahitian?!
Singurul loc potrivit (chiar perfect) pe care i-l gasesc e ca parfum ambiental intr-un SPA …masaj de relaxare, pietre calde si o compilatie chill out in surdina.
Pentru cele care nu l-ati testat inca dar visati la intalnirea cu el , imaginati-va o gardenie cu steroizi ( pt ca la asta se reduce floarea de tiara, pretty much), potentata de ylang-ylang si iasomie.
Iar daca ar fi sa-l aseman cu ceva ca senzatie, mi se pare ca transmite aceeasi satietate ca Datura Noir (cu care intamplator are in comun doua note, cocos si vanilie).
Pentru cine se incumeta sa-l poarte, as spune ca trebuie s-o faca cu responsabilitate, atat pentru sine dar mai ales pentru cei din jur!
In caz contrar, sa nu va mire daca prietenii sau colegii fredoneaza cu subinteles in preajma voastra refrenul ala cu “ Am nevoie de aer,aer,aer …

Le Baiser Du Dragon Cartier de hiacint 2014-09-13

Eu cred ce Le Baiser du Dragon e unisex, iar drydownul îmi aduce aminte de un parfum masculin, tare aş vrea să ştiu care e. Am o miniatură de la un tîrg, nu ştiu s-o datez, dar parfumul este narcotic, patchiouli, migdalele şi răşinile se simt foarte bine. E bine strunit, acest dragon, armonios, nu aşa înfocat şi fierbinte cum mă aşteptam.

Perry Ellis Love Perry Ellis de ramorariu 2014-09-13

L-am cumparat datorita recenziilor, precum ca ar fi versiunea Chanel Chance EDT la pret de criza. Este. Si a deveni unul preferatele mele. Il port de o saptamana fara sa simt nevoia sa-l schimb. Nu mi s-a mai intamplat asta de multa vreme..

Eden Cacharel de ramorariu 2014-09-13

Da..mi l-am cumparat...pe neincercate..in lipsa altui sport extrem disponibil. Mi-e imposibil sa il port. Iubesc florile albe si mimoza..dar cu Eden... nu pot trai. Ma sufoca.. Chiar si un puff..Nici mamei nu indraznesc sa i-l dau, de frica sa nu ne intalnim iar...E un parfum frumos, plin de caracter... dar nu i-as putea fi prietena.

Tsarina Ormonde Jayne de SIMONA-FLORINA 2014-09-11

Daca tot l-am primit , am zis sa-l incerc .I-am acordat toata desponibilitatea si tot suportul de care sunt in stare , dar degeaba , nu l-a ajutat prea mult !

In opinia mea , este un parfum de joasa clasa , cu o dulceata gretoasa si sufocanta , probabil characteristic drogheriilor de odinioara .
Incepe extrem de agresiv , cu un siaj impresionant , dar capoteaza extrem de rapid , ca un avion in picaj , ce se infige cu botul in pamint .

Tsarina ? Da , asa poate mirosi o fata zdravana de la tara , care si-a varsat pe ea o sticla de parfum de lacramioare si , ca masura de precautie , si-a mai pus o sticla si in buzunar , sa se mai dea din-cind-in cind .Ca a ajuns tarina , a fost un accident ; sub influenta votcii , tarul a fost absolut cucerit de temeinica tavaleala prin sura cu trupesa fata de la tara ...Partea cea mai proasta este ca , nici in 40 de ani , fata de la tara nu se va cizela , caci e atit de robusta in tarania ei , incit nimic nu o poate schimba !

Scuze pentru formulare , dar nu am mirosit ceva mai oribil , mai infect , in viata mea! Ca acest parfum , unisex , in opinia creatorului sau , ar putea fi purtat de un barbat , imi da pur si simplu frisoane ; mai bine mori fata - batrina decit sa te atinga asa- ceva !

Organza Givenchy de monafro 2014-09-11

Acesta este un parfum remarcabil si clasic, pe care mi l-am dorit mult in tinerete...iar cand l-am primit, in fine, am renuntat destul de usor la el (cadou pentru o d-na doctor).
Asta pentru ca acum mi se pare prea greu, pregnant si arogant, menit pentru o zeiță puternică (de fapt, se identifică bine cu imaginea de marketing...deci e un parfum bun, iar grecoaicele il iubesc). Nota mea: 8/10

Varianta mai indulcita si mai soft a clasicului Roma, persistenta insa la fel de buna! Un parfum minunat, intre oriental si vanilat, cu miros placut si foarte feminin!

Essenza di Roma Laura Biagiotti de Simo 2014-09-11

Miros fin de flori albe cu un varf de citrice pe o baza usor vanilata. Nu este un parfum cu un silaj puternic, persistenta buna, insa elegant! Feminin, fin, placut, poate fi purtat in orice anotimp.

Roma Laura Biagiotti de Simo 2014-09-11

Un parfum de citrice, mentolat amestec cu dulce, predomina smirna. Foarte persistent si puternic, este foarte deosebit de ce gasim pe piata. Eu personal il ador, pt. ca are o amprenta unica!

Parisienne Yves Saint Laurent de Simo 2014-09-11

Trandafirul este foarte predominant, dar este unul atat de elegant si feminin imbinat cu violete! Recomand acest parfum oricarei femei elegante si senzuale.

Coeur de Fleur Miller Harris de manuelag 2014-09-11

Eu nu sunt o împătimita a floralelor. Iar una dintre notele care îmi displac total este piersica. In debutul acestui parfum apare o piersica gata fermentata cu un fundal amarui...ca de sambure. Un inceput total nepromitator. La scurt timp apare violeta si ii adauga un aer pudrat care imi aminteste de Moulin Rouge-o alta creatie deloc pe gustul meu. Le gasesc croite pe același calapod, cu miros de makeup, insa nu in categoria celor pe care eu le pot purta.
Mie imi pare o creatie cumva inspirata din alte creatii de succes...sau ea a fost copiata de celelalte pe care cunosc. Nu cunosc exact si imi e greu sa caut...cert este ca este total neiventiv in ciuda inceputului si a drydownului atat de diferite.
Purtatoare: potrivit fetelor ce poarta rochite dragute si machiaj ingrijit cu un oarecare exces de zel.
Locația: cred ca merge seara eventual in vreun loc nu cu foarte multe pretentii dar nici in pijamale. Poate un restaurant. ..sau terasa...

Intrusion Oscar de la Renta de liajoldes@yahoo.com 2014-09-11

E un parfum de vara,pe care nu-l simt deloc gurmand asa cum ar rezulta din descrierea pe site.Incepe citric, se indulceste pe parcurs devenind mai floral si parca usor acvatic.Nu aduce nimc nou ca sa-ti ramana in memorie.

Beloved Amouage de SIMONA-FLORINA 2014-09-11

Ma straduiesc de ceva timp sa scriu o recenzie despre acest parfum cu un nume atit de frumos , atit de feminin . Daca este ceva pe lumea aceasta ce-si doreste orice femeie , indifferent de nationalitate , culoare a pielii , virsta etc , cred ca este sa fie iubita , BELOVED , adica .
Am invatat pina la virsta aceasta ca iubirea are o multime de nuante , multime ce poate tinde catre o infinitate , avind in vedere faptul ca oamenii sunt atit de diferiti si , combinati doi cite doi , rezulta o infinitate de trairi .
Ei , am terminat esantionul de BELOVED si tot nu am identificat ce anume din acest parfum I-a sugerat lui BERNARD ELLENA dragostea . E un parfum ce poate sugera orice , de la nimic , la tot , dar dragostea - in niciun caz .
Pentru mine , acest parfum inseamna NIMIC , adica un MARE VID !
Nu e arabesc , nu e opulent , nu e longeviv ( dupa 3,5 ore nu mai simt nimic , dar nimic !), nu are siaj ( inteleg ca exista si parfumuri ce stau lipite de piele , caz in care pot accepta ca aceasta e marea lui calitate ), ba , pe deasupra , mai e si putin masculin .
In viziunea mea , LOVE , INLOVE , BELOVED si orice alte derivate , indifferent in ce limba a pamintului , orice poate face trimitere la cum miroase o femeie iubita , o femeie care stie sa iubeasca din toata fiinta ei , cu sufletul , cu mintea si cu trupul , sunt intruchipate de STILETTOS ON LEX , de la JUL ET MAD .
Pentru aceasta creatie Amouage , in viziunea mea , numele potrivit este NOTHING , dar nu poate fi de dama caci nu exista femeie pe planeta aceasta care sa nu simta nimic ....

Intr-adevăr un parfum proaspăt. Din debut reiese mirosul acrisor de rubarba acompaniat de alte note usor citrice si zemoase. Iti lasa gura apă si cu siguranță iubitorii de parfumuri varatice il vor gasi cel puțin interesant.
Eu nu voi face o pasiune pentru el, cu toate ca una dintre note imi atrage atenția in mod special-caprifoiul. Dar nu il regăsesc decât in fundal si nu disting mirosul mieros pe care il are de obicei. Ramane aromatic, ușor lemnos datorita vetiverului insa nu il găsesc unisex. Arata in mijloc si cateva alune crude, insa fara a atinge vreo nota gurmanda.
Este cat se poate de rafinat si cu siguranță s-a pariat pe ingrediente de calitate. Nu are nici un iz comercial, ci din contra. ..este distins si pretentios.
Nu regăsesc nota de tămâie dar poate sunt acaparata de tot melanjul proaspăt si zemos.
Purtatoarea: cred ca are ceva peste 25 ani. Este matura si rafinata. Poarta croiuri simple insa nicidecum austere. Nu cred ca merge bine unui ten bronzat sau masliniu.
Locația: atat indoor cat si la vreo serata dansanta in aer liber la ceasurile amiezii. Eventual dupa un ropot de ploaie încununat de razele curcubeului ...

Red Hoba Xerjoff de SIMONA-FLORINA 2014-09-11

Continui periplul meu prin misteriosul tarim al creatiilor XERJOFF cu o minune de parfum : RED HOBA , care , dupa deziluzia produsa de XXY , imi da speranta ca se va gasi un locusor si pentru mine pe acest tarim .
Inceputul este dezamagitor : miros de lapte afumat ! O gospodina neglijenta a uitat pe foc mic laptele si a plecat la birfa la vecina . De la ce o fi mirosul acesta nu stiu ; din descrierea parfumului, dintre notele de virf poate fi asa cardamomul , eventual , ca bergamota si scortisoara nu sunt asa .Oricum , aceasta nota se estompeaza treptat , cam dupa jumatate de ora .
Dupa vreo doua ore , mi-am dat seama , dintr-o data , ca gospodina s-a intors acasa , a mutat laptele in alta oala , pe cea arsa a spalat-o bine si a aerisit temeinic bucataria . De-acum , parfumul mi s-a revelat in toata splendoarea lui : UN MIROS REGAL , DE O NOBLETE FARA SEAMAN ! Oriental-pur-singe , floral-un pic ,caci cred ca nicio combinatie de flori , doar de flori , nu poate zamisli ceva atit de nobil .
Este parfumul reginelor sau , respectind nota profund orientala, parfumul sotiei sultanului/emirului , femeia puternica , matura ( peste 45 de ani ) care si-a pus amprenta peste tot si toate , de dragul careia sultanul/emirul si-a deschis si si-a luminat domnia !
E un poem acest parfum ! Dupa 4 ore are un siaj minunat , exact atit cit sa nu agreseze pe nimeni prin caracterul sau puternic si unic , absolut unic .
Longevitate mare dar , oricit de longeviv ar fi , parca as vrea sa nu se mai termine !
Sa nu uit sa mentionez : drydown de vis ! Delicat , de o blindete si o feminitate rare , ca o esarfa imensa de matase rosie , plutind deasupra nisipurilor nesfirsite ale desertului , la apusul Soarelui . Pe cit de impunator ii este apogeul , pe atit de seren ii este finalul , ca un roman structurat perfect .
SUBLIM ! Nu stiu cum sa fac sa tin gospodina linga aragaz , sa nu mai afume laptele , ca e pacat de Dumnezeu sau de Allah ,de toti sfintii si zeii de pe lume !

Merci beaucoup , madame CECILE ZAROKIAN ! Je vous adore pour NUIT ANDALOUSE et pour RED HOBA !

Reflection Woman Amouage de SIMONA-FLORINA 2014-09-11

Cu marea dezamagire produsa de nota masculina pe care a capatat-o , dupa vreo ora si ceva de la aplicare , REFLECTION MAN , parfumul despre care sustin in continuare ca are cea mai florala si mai feminina deschidere , m-am aruncat rapid in bratele variantei sale feminine - REFLECTION WOMAN .
Probabil ca , in viziunea lui MAURICE ROUCEL , creatorul acestui parfum , femeile reflecteaza destul de subtil , de superficial , fara mari zbateri interioare , caci acest parfum este unul extrem de " aerian " , de eteric ; are un inceput extrem-extrem de delicat , ca aerul inghetat al iernii si , fie ca ma credeti sau nu , imi pare ca este vag masculin .
Nu discern nicio nota verde , nicio nota florala , ci doar aer , aer rece , aer umed , aer curat .
Are un siaj aproape inexistent si o longevitate redusa ; dupa doua ore aproape nu se mai simte deloc dar ceea ce am remarcat la acest parfum si ce il face unic intre toate creatiile incercate de mine este urmatorul aspect : chiar si dupa 5 ore , cind pe piele nu se mai simte demult , in incaperea in care am stat miroase pregnant a Reflection , desi usa a stat deschisa in permanenta si volumul de aer este foarte mare.
Nu am remarcat nicio evolutie evidenta a parfumului , in sensul aparitiei altor note , doar mai pierde putin din nota masculina de la deschidere si adduce un iz vag , foarte vag de iasomie .
Un parfum foarte finut si usurel , ca o boare racoroasa , pentru fete tinere , subtirele , cu obrajii ca zapada si buze rosii ca merele de vara .

XXY Xerjoff de SIMONA-FLORINA 2014-09-10

Incerc , de ceva vreme , sa-mi aleg o creatie XERJOFF , caci nu am niciuna si imi doresc acest lucru foarte tare . Cum pe blotter , in Elysee , nu m-a atras niciunul , am primit esantioane , pentru acasa , din toate creatiile Xerjoff pretabile femeilor . Printre ele , XXY , care mi-a fost recomandat ca extrem de cameleonic .
Astazi , la a 6-a incercare , in disperare , am aplicat 5 pufuri ( si nu am dat dupa urechi , cum obisnuiam , ci pe git , intre sini si pe partea interioara a cotului ) . Abia asa l-am simtit sufficient , cit sa pot spune ceva despre el .
In opinia mea , desi prezentat ca unisex , este mai potrivit femeilor . Fara dubiu , am de a face cu un parfum oriental-floral , dar un oriental delicat , mai aproape de creatiile MDCI ,cu notele lor joase , grave , decit de corpolenta specifica creatiilor arabesti .
Este un parfum foarte frumos , fin si stilat , potrivit femeilor mature . In deschidere am identificat , vag , mirosul dulceag de PARA DIN SOIUL BERGAMOTA , si nu miros de citrice .
Are un siaj delicat , mult sub asteptarile mele , si o persistenta de maxim 6 ore ( doar daca imi miros partea interioara a cotului , il mai percep cit-de-cit ) . Dupa 4 ore inca se mai simte , dar pierde mult din dulceata inceputului si cred ca miroase usor a iasomie si a vanilie .
Nu stiu , intr-o alta conjunctura , ce mi-ar mai putea releva caracterul sau cameleonic dar concluzia mea de acum este ca nu-si justifica , sub nicio forma , pretul .
Nu a lasat in memoria mea , olfactiva si emotionala , deopotriva ,nici cea mai mica urma . Il las sa plece fara regret , exact ca atunci cind cunosti un barbat frumos , compania lui iti face placere dar stii exact ca nu este pentru tine !

Choco Musk Al-Rehab de olgastefan 2014-09-09

Ok. Acest parfum (esență de parfum, mai precis) este ciocolată pură, densă, seducătoare, iar în dry down, vanilie, pură, densă, lăptoasă chiar. Uitați de Rebelle sau Wish sau Angel sau ce parfumuri promit ciocolată din plin: ăsta e singurul care miroase exact așa, fără să semene cu o loțiune pentru copii. Aveam senzația că este un skin scent, însă prietenul meu mi-a spus că, după ce l-am folosit, mirosea în toată casa. Am fost complimentată pentru el și mi s-a confirmat că e longeviv și are super siaj. Este destul de ironic că, dorindu-mi un parfum oriental, am sfârșit cu două gourmande pe gustul meu vechi și tocit deja, deci n-am prea ieșit din my comfort zone :), dar sunt foarte mulțumită.

Dalal Al-Rehab de olgastefan 2014-09-09

Acest parfum este DULCE. suprem de dulce. și tare. prima dată când l-am folosit eram la limita migrenei. dar îmi place că miroase a caramel și a prăjitură cu lămâie, așa că l-am suportat până s-a mai potolit. exista acum vreo 4 ani în Sephora o mostră numită Citron Meringue: exact asta e Dalal, cu longevitate și siaj la puterea zece. Eu am versiunea esență de parfum, în sticluță cu roll on, și durează la nesfârșit, e extrem de potent. Nu este neapărat un parfum rafinat, probabil că poate fi comparat cu dulcegării de genul Fancy, Jessica Simpson sau Amor, Amor in a Flash, dar eu am o slăbiciune pentru gourmande, așa că it s a winner :)

Havana Vanille L`Artisan Parfumeur de manuelag 2014-09-08

Nu cred ca acest parfum va avea multi admiratori, insa este o vanilie aromata si foarte reusita in ciuda a ceea ce sustin unele recenzii. Dupa cum imi spunea cineva, careia ii dau perfecta dreptate, acest parfum te duce cu gandul la ciocolata aerata alba.
Incepe din start cu o vanilie frumoasa, nicidecum comerciala in care se simte deopotriva aroma de rom. Este un dulce, un gurmand, un parfum care te indeamna la mirosire cu nesat. Cu siguranta nu ii face bine caldura, dar cei carora le plac parfumurile precum CnC 21 si altele care amintesc intructva de laptic dulce, il pot incerca si cu siguranta il vor gasi reusit.Este cald si rotund si cred ca te imbraca foarte frumos.
Nu evolueaza fascinant precum alte creatii, insa este frumos, nu e confuz si nici imbacsit. Nu regasesc pielaria si nici tutunul. Ramane cremos si cald, la vanilia de mai sus adaugandu-se tonka si probabil lemn dulce. Fructele uscate nu stiu daca sunt sau nu ...poate sunt obisnuita cu alte interpretari ale lor. Cel mult as putea sa ma gandesc la fructe uscate si dulci. Precum smochina sau curmala, nicidecum nu regasesc caise sau piersici sau note ascutite.
Purtatoarea: Cred ca este un ,,must,, pentru cele care iubesc gurmandele si interpretari ale acestora care nu iti ridica excesiv glicemia. Il gasesc cozy pentru tinuta cozy.
Locatia: in nici un caz la un serviciu auster. Poate mai degraba intr-o vacanta de iarna frumoasa de care sa iti aminteasca mereu cu placere.
Trece in lista de achizitii! :)

Eternity Night for Men Calvin Klein de Dana Maria 2014-09-08

Spre deosebire de varianta pentru doamne... e o finete de parfum. Eu simt musetel, nu stiu de unde, dar il simt. Miroase dulceag dar curat. Imi place foarte mult.

In prima faza e intepator de parca ar contine piper. Ramane asa vreo 15-20 de minute, apoi se schimba brusc si devine delicios. Dulce, foarte dulce!
Siajul nu e grozav, ramane oarecum aproape de piele (asa si trebuie, ca nu ne parfumam pentru toata strada) iar persistenta undeva la 6 ore.

Sorriso Profumum Roma de rose_selavie 2014-09-08

De cate ori mananc o bucatica de ciocolata am senzatia ca nu ma voi putea opri si mai iau una si inca una…pana nu mai ramane nimic. Dar mai nou am reale sanse sa-mi pazesc silueta inlocuind mancatul cu parfumatul, caci Sorriso cel gurmand tot pe-acolo tinteste, pompandu-ma cu aceleasi endorfine.
Care e secretul lui? Miroase a ciocolata calda si onctuoasa, in care s-a turnat un strop de lichior pentru o tenta mai pacatoasa. E savurata cu 2-3 amaretti aurii si crocanti care imprastie o aroma de migdale prajite. Undeva la o masa vecina e o doamna extrem de eleganta si rafinata care miroase a parfum fin, ceva clasic. Aromele din fata ta se impletesc cu parfumul ei discret creand un melanj irezistibil. Vanilia fina ce apare mai tarziu vine poate de la buzele tale. Sorriso e un gurmand inteligent, matur, inegalabil.
Un parfum care-ti indulceste sufletul.

Polo Ralph Lauren de barza mihai 2014-09-08

Parfum greu ,cu un amestec de multe note verzi.Este un adevarat parfum de scoala veche.Se spune ca este Chanel No.5 pentru barbati , un clasic nemuritor.Polo Green cu siguranta nu va fi pe placul tuturor si de aceea nu trebuie cumparat blind.Siajul si persistenta sunt enorme.

Fracas Robert Piguet de ancaan 2014-09-07

Ah, Fracas... Simt ca oricat as incerca sa il descriu, nu-i voi putea reda in cuvinte frumusetea desavarsita pe care o denota. Un parfum iconic al secolului trecut, care a impartit in doua lumea pasionatelor de parfumuri: cele care il gasesc indecent si revoltator, si cele care il iubesc neconditionat. Din fericire, eu ma regasesc in randul celor care considera ca este un parfum atemporal, extrem de senzual si feminin. Intr-adevar, se deschide galagios, cu o tuberoza aproape nevrotica. In primele 20 de minute, notele sunt inghesuite si mirosul e unul mai greoi, insa pe parcurs se domoleste si se catifeleaza. Pentru mine, Fracas are o personalitate bipolara: pe de-o parte este excentric si intangibil, pe de alta parte este pasional, voluptuos, romantic.
Citisem atat de multe despre el si l-am judecat aspru. Iar acum o luna, l-am testat (recunosc, pe blotter) si mi-am spus: "Wow, acesta este temutul Fracas?". Mi-a placut foarte mult si nu il gasesc deloc greu de purtat. Asta, desigur, sa iubesti tuberoza si florile albe. Pentru mine este unul dintre cele mai feminine si elegante parfumuri.

Amor Amor Cacharel de Dana Maria 2014-09-07

Nu cred ca suntem noi in masura sa spunem cat de calitative sunt ingredientele, avand in vedere faptul ca nu am fost prezente la fabricarea sa. Si nici maestre in chimie nu cred ca suntem toate. Fiecare isi da cu parerea in functie de cum percepe aromele, dar cand pentru anumite persoane majoritatea parfumurilor miros a plastic... tind sa cred ca nu e vina parfumului.
Referitor la Amor Amor, e un parfum de purtat de fetele sub 20 de ani, e foarte tineresc si vioi, insa destul de comun in sensul ca mirosul sau a fost copiat de multe alte firme.

Charlie Silver Revlon de Merdelia 2014-09-07

Versiunea Silver a binecunoscutului Charlie e un floral-fructat fresh, nepretenţios, adecvat pentru activităţi în aer liber. Odată evaporat valul alcoolic din deschidere, miroase destul de natural şi persistă ceva mai mult decât apele de toaletă Yves Rocher, găsindu-se totodată la un preţ mai bun. Potrivit persoanelor care tolerează bine notele fructate acrişoare.

Marci si parfumuripopulare :